Pulinka, mnoge zene, a i muskarci su pod izuzetnim utjecajem okoline. Mladi ljudi su cesto pod velikim utjecajem roditelja ili prijatelja. Kolege na poslu su pod velikm utjecajem vecine (tome stalno svjedocim). I ljudi ponekad donose odluke koje nisu njihova iskrena zelja. I ja to ponekad radim. Meni se to ne cini nekom odlikom nespremnih i labilnih osoba (nisi ti bas tako to napisala) nego necim pred cime nas vecina ponekad popusti. Za pobacaj, moze zena jednostavno ne znat sasvim sto da napravi - pa, ako pita za savjet, i svi joj kazu pobaci, sto ce ti (npr.) jos jedno dijete?! Kako ces ovo i ono? Ili joj kazu, zadrzi dijete, to je krasno, vidi mene s 5 djece, ... moze od okoline dobiti skroz drugaciju sliku buducnosti. Ne mislim da je zena labilna ili da nije u stanju sama donijeti odluku niti da nema jako puno zena koje odma znaju stp hoce. No, svakako postoje i one koje promisljaju i koje su, u tom promisljanju, pod utjecajem okoline - koju, za ovaj primjer, uopce ne smatram nekom agresivnom "moras ovo, moras ono" okolinom nego jednostavno ljudima koji nas okruzuju.

Zato mi se mogucnost jednog neutralnog savjetovanja (tko ga zeli) cini izvrsnom.