Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Freyja, napisala si da je za tebe život život i tu sve staje.
    No, dok god postoji zakonska smrtna kazna, postoji i stupnjevanje života i svaki život nije zivot.
    Dok god postoje ratovi gdje se normalno ubijaju ljudi, ne samo vojnici(isko, naravno da ni njih ne treba ubijati), život nije zivot.
    Dok god postoje zdravstvena osiguranja koja ne daju bolesniku pravo na lijecenje, svaki život nije život.

Jednostavno ne može se samo na embrio misliti. Ili misliš da treba od nekud krenuti, a najjednostavnije je ženama zabraniti pobačaj. Uf.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Freyja, napisala si da je za tebe život život i tu sve staje.
    No, dok god postoji zakonska smrtna kazna, postoji i stupnjevanje života i svaki život nije zivot.
    Dok god postoje ratovi gdje se normalno ubijaju ljudi, ne samo vojnici(isko, naravno da ni njih ne treba ubijati), život nije zivot.
    Dok god postoje zdravstvena osiguranja koja ne daju bolesniku pravo na lijecenje, svaki život nije život.

Jednostavno ne može se samo na embrio misliti. Ili misliš da treba od nekud krenuti, a najjednostavnije je ženama zabraniti pobačaj. Uf.
    Beti, pročitaj još jednom što si napisala. Pa još jednom. I onda još jednom.
    I što ja tu mogu napraviti, kao pojedinac? I na tom polju bih se trebala aktivirati i boriti? U danu koji traje 24 sata? Ja sam izabrala svoj put i to je to, zasad.
    A posljednju rečenicu pročitaj nekoliko puta. Jer ne mogu vjerovati da opet spominješ zabrane.

I ne mogu više nikome tumačiti što sam, kako sam, zašto sam i gdje sam (ionako to vi stalno radite umjesto mene). Toliko slobodnog vremena ipak nemam, a jasnija ionako ne mogu i ne znam biti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku

I ne mogu više nikome tumačiti što sam, kako sam, zašto sam i gdje sam (ionako to vi stalno radite umjesto mene). Toliko slobodnog vremena ipak nemam, a jasnija ionako ne mogu i ne znam biti.
    Shvaćam, ti si izabrala svoj način borbe. Dozvoljavaš da mogu napisati da mi se ne sviđa taj način.
    Naravno da sam za to da treba dobro razmisliti prije pobačaja i da se ne bi trebalo olako odlučiti na njega, ali dozvolimo da neke žene ne žele razmišljati i žele se olako odlučiti na njega. Neka im.
    Možda da pomognete onima koje se dvoume, pomoć im manje napadno, manje jednoumno.
    Tko je uopće smislio te grupe ljudi koje mole ispred ginekologije? Pomažu li? Koliko je žena odustalo zbog njih?
    Ima li uopće smisla nagovarati žene koje su već došle na pobačaj, da se predomisle? Mislim da u tom času više nema smisla. One su već odlučile.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li uopće smisla nagovarati žene koje su već došle na pobačaj, da se predomisle? Mislim da u tom času više nema smisla. One su već odlučile.
    Evo, Beti, obrati se udruzi i neka te spoje sa ženama (a ima ih mnogo koje će se rado odazvati, sigurna sam) pa pitaj njih ima li smisla i jesu li zaista bile čvrsto odlučile. Da ne ostane samo na mojim riječima.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Neke ne budu dobro godinama nakon porođaja, a onda to uključuje minimalno dve, a obično više osoba kojima nije dobro zajedno sa njima.

Ali hej, neka je život zadržan, nema veze kakav je život i koliko tuđih života je upleteno.

Neke ne budu dobro i ako nikad nisu zatrudnele- jer nisu zatrudnele. Ili zbog bilo kog drugog sticaja okolnosti koji ih gurne u "nisam dobro".

Sve je to život, i život ne možeš proživeti dva puta pa da na nekim raskršćima skreneš drugi put levo umesto desno.

Ali možeš u životu imati manje ili više izbora.

Tvoja aktivnost ostavlja ženama manje izbora, bez obzira na tvoje reči, vide se dela udruženja kom pripadaš.
    I što je najtužnije, tvoja aktivnost ostavlja nerođenim embrionima manje izbora.
    Oni po tvome moraju biti rođeni, deca sa neizlečivim stanjima moraju umirati mučnije i duže, ona ostala deca moraju osetiti svu nedobrodošlicu čitavog svog postojanja koju će nositi sa sobom do kraja života.
    Kakva neizmerna okrutnost pod maskom "očuvanja života".

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    I što je najtužnije, tvoja aktivnost ostavlja nerođenim embrionima manje izbora.
    Oni po tvome moraju biti rođeni, deca sa neizlečivim stanjima moraju umirati mučnije i duže, ona ostala deca moraju osetiti svu nedobrodošlicu čitavog svog postojanja koju će nositi sa sobom do kraja života.
    Kakva neizmerna okrutnost pod maskom "očuvanja života".
    Najtužniji su tvoji besmisleni postovi.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Najtužniji su tvoji besmisleni postovi.
    Tj. ostala si bez argumenata pa su dobre i uvrede.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •