Stranica 49 od 60 PrviPrvi ... 39474849505159 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Freya, nema potrebe da se opterećuješ sumnjama, zanimalo me samo to što sam pitala. Da budem poštena, pitanje jest bilo polu-retoričko - prvo sam samo komentirala kako dotični portal raspreda o trnu u tuđem oko, a ne opaža balvan u vlastitom. Onda sam se ipak ispravila u pitanje jer, istini za volju, ne čitam taj portal od kad sam zaključila da mu ne želim podizati značaj svojim pristupanjem.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ella prvotno napisa Vidi poruku
    Nije crkva(institucija) samo u Hrvatskoj ispolitizirana, takva je u cijelom svijetu (bez obzira o kojoj vjeri se radi) pogledaj kroz povijest uvijek su svećenici bili uz vlast i usko surađivali.
    Ima ipak razlika, evo Freya je spomenula primjer Italije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Otvorim temu da vidim jel krenulo u nekom smislenom smjeru, a ono i dalje začarani krug se vrti već nekoliko stranica

Nemam nikakav doprinos, al eto morala sam iskomentirat.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 21.07.2022. at 10:25

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Freya, nema potrebe da se opterećuješ sumnjama, zanimalo me samo to što sam pitala. Da budem poštena, pitanje jest bilo polu-retoričko - prvo sam samo komentirala kako dotični portal raspreda o trnu u tuđem oko, a ne opaža balvan u vlastitom. Onda sam se ipak ispravila u pitanje jer, istini za volju, ne čitam taj portal od kad sam zaključila da mu ne želim podizati značaj svojim pristupanjem.
    Hah, poluretoričko. Onda je takvo moglo ostati i u tvojim mislima jer otkud da ja znam u detalje vjerodostojnost nečega. Pa ovdje se stalno nešto linka.
    Kad se ekipa ovdje, primjerice, poziva na Duhačeka, Porobiju ili Dauenhauera kao na ekipu čiji su članci vjerodostojni. Predobro. Pa mi se zapravo to i ne da komentirati. Ono, čemu. Znaš odgovor unaprijed.
    A ti, Kanga, imaš potrebu mene detaljno "analizirati" svojim vrlo ciljanim pitanjima, ali se sama pritom slabo izlažeš.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da ne bi kojim slučajem ispalo da Crkva u Italiji usko ne surađuje s vlasti (samo zbog ovog primjera s porezom). Iz dotične državice usred Rima svakakva nam nova svjetonazorska čuda stižu u Europu. Tamo je crkva definitivno najispolitiziranija.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Otvorim temu da vidim jel krenulo u nekom smislenom smjeru, a ono i dalje začarani krug se vrti već nekoliko stranica

Nemam nikakav doprinos, al eto morala sam iskomentirat.
    Nemoj tako, Lili, ipak smo otišli koračić dalje. Jest skroman, ali i to je nešto.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i sad crkva ima jako veliku ulogu u politici u Italiji. Samo su možda malo diskretniji nego kod nas.
    Nekad je bilo u njemačkoj neznam za sad podatke, ako si se izjasnio kao katolik plaćao si porez crkvi od svojih primanja,
    Ako nisi bio katolik na papiru onda nisi plaćao ali nisi mogao niti sakramente obaviti .
    Netko tko živi tako sada sigurno bolje zna podatke moji su stari koje desetljeće

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

i sad crkva ima jako veliku ulogu u politici u Italiji. Samo su možda malo diskretniji nego kod nas.
    Nekad je bilo u njemačkoj neznam za sad podatke, ako si se izjasnio kao katolik plaćao si porez crkvi od svojih primanja,
    Ako nisi bio katolik na papiru onda nisi plaćao ali nisi mogao niti sakramente obaviti .
    Netko tko živi tako sada sigurno bolje zna podatke moji su stari koje desetljeće
    I dalje je tako. Kad mi se tata odselio tek bilo je 8%, ali nije svuda isto, ne znam jel se kod njega nesto mijenjalo u postotku.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam dugo živjela u uvjerenju da je to izmišljotina i čudila se zašto se dolaze vjenčati kod nas a ne u gradovima kojim žive.
    Jer to su već bila odrasla djeca ljudi koji su otišli živjeli tamo cijeliu život i ništa ih ne veže tu(njihove roditelje veže). i onda shvatim da dolaze tu jer tamo ako nisu platili ne može.

Prije 25+ g svećenik je odbio mojoj baki blagoslovit kuću jer nije platila godišnji ceh njegovoj crkvi od xy kn ,
    Revolt moje bake je bio e sad ni neću pa makar ne ušao više u kuću.

Da sad nebi samo ružno , ima i divnih svećenika koji iskreno žele dobro i žive vjeru, ali ima i kukolja nažalost jako puno za jednu duhovnu istituciju.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Da, ne može ti biti ni kum netko tko ne plaća, tako da je na kraju jednostavnije doći ovdje.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    A ti, Kanga, imaš potrebu mene detaljno "analizirati" svojim vrlo ciljanim pitanjima,
    Nemaš pojma koliko je ovo daleko od istine. Ovo pitanje je bilo o portalu, ne o tebi. Jedno pitanje s hipotetskom situacijom nisam uputila specifično tebi nego generalno forumašicama koje imaju sličan stav o abortusu, hvala ti što si mi odgovorila. Još jedno pitanje s hipotetskom situacijom (ono od jučer) jesam uputila tebi da provjerim jesam li ispravno razumjela više dugačkih postova koje si o tome pisala, nisi mi odgovorila i mogu živjeti s tim da to ne znam. Ajde bok

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Tako je i sad, od A do Ž.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nemaš pojma koliko je ovo daleko od istine. Ovo pitanje je bilo o portalu, ne o tebi. Jedno pitanje s hipotetskom situacijom nisam uputila specifično tebi nego generalno forumašicama koje imaju sličan stav o abortusu, hvala ti što si mi odgovorila. Još jedno pitanje s hipotetskom situacijom (ono od jučer) jesam uputila tebi da provjerim jesam li ispravno razumjela više dugačkih postova koje si o tome pisala, nisi mi odgovorila i mogu živjeti s tim da to ne znam. Ajde bok
    I tebi pozdrav.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

https://www.nytimes.com/2022/07/21/u...smid=url-share

Otkljucala sam clanak radi dostupnosti, pa je link ispao cudnovato dugacak.
    Demokrati pokusavaju progurati pravo na dostupnu kontracepciju sirom zemlje, ali se ne ocekuje da ce prijedlog proci Senat, s obzirom na podjednaku zastupljenost Demokrata i Republikanaca.

Cini se da su lamentacije o odgovornom ponasanju i koristenju kontracepcije u svrhu izbjegavanja i smanjenja stope pobacaja, potpuno ocekivano, obicna izlika za nametanje religioznih svjetonazora cjelokupnom drustvu. Zastita zivota sad ocito prelazi i u zastitu nezacetog koji se valjda ima pravo zaceti i roditi. Uvjerena sam da ce se i za ovakvo nesto naci opravdanje u vidu "zastite zena i djevojcica od unosa ugrozavajucih, toksicnih hormona" u svoja tijela, ili, moj osobni favorit " pilule isusuju stijenke maternice pa se dijete ne moze ugnijezditi i umire od gladi".
    Odbacivale su se na pocetku ove teme usporedbe s Gileadom, nisam sigurna da i dalje moze stajati tvrdnja da je rijec o fikciji.
    Posljednje uređivanje od Emsina mala : 21.07.2022. at 21:37

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa naravno.
    Sjeća li se itko kako se katolička crkva iz sve snage borila protiv dostupnosti i javno zdravstvenih preporuka za upotrebu kondoma usred epidemije aidsa u Africi i tvrdila da nema dokaza da kondomima sprečavaju prijenos bolesti? Ali je zato kasnije bila jako aktivna u otvaranju sirotista.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno.
    Sjeća li se itko kako se katolička crkva iz sve snage borila protiv dostupnosti i javno zdravstvenih preporuka za upotrebu kondoma usred epidemije aidsa u Africi i tvrdila da nema dokaza da kondomima sprečavaju prijenos bolesti? Ali je zato kasnije bila jako aktivna u otvaranju sirotista.
    Cini se da se radilo o edukaciji i prevenciji koristenja kondoma olako, radi izbjegavanja bolesti, a to je pak cisto komforno rezoniranje. Zivot je rizik i tako mu treba pristupiti i prihvatiti posljedice.

Ima osobito smisla poraditi na edukaciji u svjetlu koristenja pilula i spirale. Ako zivot male osobe zapocinje spajanjem spermija i jajne stanice, trebalo bi svakako sprijeciti olako koristenje kontracepcije i obavezno informirati zene o tome sto zaista cine. Da konacno shvate. Previse njih se tako, usput odlucuje na seks, ne vodeci racuna o tome da se zaista u slucaju zaceca drugoj osobi uskracivanjem nidacije zapravo uskracuje zivot radi vlastitog uzitka.
    Problem je jedino u tome sto su ovo cesto spominjani argumenti protiv pobacaja, takoder pravdani dostupnoscu kontracepcije koju samo neodgovorne zene ne primjenjuju, i to visekratno, da bi, onako s ceste, isle na pobacaje kao na manikuru.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jao, jao. 'Olako' koristenje kondoma. Ne, bolje imat sidu, sirocad i pobacaje.

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Pa da, olaki kondomi, olaka kontracepcija, olaki pobacaji.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A evo što misle gradjani Kanzasa koji su odlucivali o pitanju prava na pobačaj, za razliku od par sudaca koje je imenovao Trump

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...raga__ostalo_m

Vidim da su shvatili da se ni njihovim zastupnicima ne može povjeriti da glasaju sukladno željama većine. Bit će zanimljivo pratiti kako će se dalje odvijati bitka gradjani (koji su po anketama premocno protiv zabrane pobacaja) vs establishment koji na tome kupi jeftine političke poene (a na ustrb prava i zdravlja žena a i poneke nesretne djevojčice kako smo vidjeli)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedino sad jos postaje upitno jesu li zene, zapravo, sposobne same donijeti odluku o pobacaju. To pitam zbog drugog zivog topica na ovom podforumu.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da.
    Don Damir Stojić je isto tako jednom prilikom izjavio da nijedna zena ne moze zeljeti napraviti pobacaj, da je uvijek natjerana.
    To je ta neka logika poopcavanja vlastitih prosudbi i osjecaja protiv kojih se malo borimo, malo ne, kako kome odgovara.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino sad jos postaje upitno jesu li zene, zapravo, sposobne same donijeti odluku o pobacaju. To pitam zbog drugog zivog topica na ovom podforumu.
    Jesu, ako mene pitas. I opet kazem da to nema veze sa sposobnoscu donosenja odluke. Ne ostaju zene ni s nasilnim partnerom jer su nesposobne donijeti odluku.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Da.
    Don Damir Stojić je isto tako jednom prilikom izjavio da nijedna zena ne moze zeljeti napraviti pobacaj, da je uvijek natjerana.
    To je ta neka logika poopcavanja vlastitih prosudbi i osjecaja protiv kojih se malo borimo, malo ne, kako kome odgovara.
    A teske droge? Da i njih legaliziramo? I to je odluka koju odrasli ljudi samostalno donose.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sto se mene tice, da
    Odluka koje su droge legalne, a koje nelegalne je potpuno arbitrarna.
    Pogle samo oxy pandemiju u SAD.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sto se mene tice, da
    Odluka koje su droge legalne, a koje nelegalne je potpuno arbitrarna.
    Pogle samo oxy pandemiju u SAD.
    Kao netko tko je od malih nogu gledao ovisnike u susjedstvu i poslije radio s njima, mogu ti reci da su teske droge uzasno zlo. I da, kad covjek udje u to, nema mnog nacina da iz toga izadje niti izbora koji bi ga vodili u pristojan zivot... a sad, ako postojr neki bogatasi, koji imaju toliko novaca da ih drogiranje nije unistilo, onda to ne govori nista o gomili onih siromasnih koje je.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Kao netko tko je od malih nogu gledao ovisnike u susjedstvu i poslije radio s njima, mogu ti reci da su teske droge uzasno zlo. I da, kad covjek udje u to, nema mnog nacina da iz toga izadje niti izbora koji bi ga vodili u pristojan zivot... a sad, ako postojr neki bogatasi, koji imaju toliko novaca da ih drogiranje nije unistilo, onda to ne govori nista o gomili onih siromasnih koje je.
    Sori, to se dogadjalo u okruzenju u kojem su droge bile ilegalne?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sori, to se dogadjalo u okruzenju u kojem su droge bile ilegalne?
    Ne, al mislis sa droga drugacije djeluje na um i tijelo osobe u ovisnosti o tome je li legalna ili ilegalna? Mislis da ljude unistava t moment legalnostu, a ne droga sama po sebi?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da ce onaj tko se zeli drogirati nabaviti drogu ovako ili onako, kao sto dokazuje i tvoje iskustvo.
    Legalizacijom bi bar znali kvalitetu i cistocu onoga sto stavljaju u sebe, te po mogucnosti eliminirali narko mafiju i kartele.
    Nisam previse istrazivala temu pa nemam neko cvrsto stajaliste, trebalo bi vidjeti postoje li neka istrazivanja o prakticnim implikacijama, ali to je neki smjer kojem naginjem.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da.
    Posve se slazem da je izjava D. Stojica previše općenita. On to nikako ne moze znati.
    Sigurno je da ni jednoj zeni nije drago ići na pobacaj, puno je tu boli i krvi, ali nekad je to bolje nego bol i krv poroda. Treba gledati razne faktore. Ne uopćavati.
    Naravno da bi bilo divno da se svako začeto dijete rodi živo, zdravo i željeno, ali to nikada nije bilo, niti će biti. Treba biti realan.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 04.08.2022. at 12:16

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O majko mila znači ne samo legalizirat prostituciju nego legalizirat i teške droge, ajme jenn nikako ne dijelimo iste poglede, stavove..Slažemo se da se ne slažemo

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To je ok

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bett3, lijepo si to sažela!

Meni su zanimljivi jennini postovi, volim iz različitih perspektiva pogledati na takve kompleksne probleme. Možda ima i više od jednog načina da se maksimizira dobrobit, no idealnog rješenja najvjerojatnije nema.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Boze sacuvaj, no pun intended, oko bpmbi, raspi, droga, rivolvera. Evo zasto je cavajda glasnost imala smisla:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...rtusa-15230292

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Boze sacuvaj, no pun intended, oko bpmbi, raspi, droga, rivolvera. Evo zasto je cavajda glasnost imala smisla:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...rtusa-15230292
    naša hrabra M. a pokušali su njen iskaz na sve načine obezvrijediti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što se tu dogodilo?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tu dogodilo?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    https://www.24sata.hr/news/zdravstve...1513?fs=e&s=cl

Ovdje je detaljnije objasnjeno.
    Sustinski, na sluzbenim stranicama su objavili (vec sad uklonjeni) dokument s kreativnim tumacenjima zakonskih propisa, izmisljajuci rok od 10 tjedana gestacije (umjesto 12), protuzakonito odbili ponoviti neuspjeli pobacaj tvrdeci kako je prosao rok, iako se M javila na vrijeme, k tome ju isto tako protuzakonito slali na komisiju i sve su to napisali u dokumentaciju (glupani) koja je posluzila za ovu prijavu inspekciji. Pritom su ju pokusali usutkati tvrdnjama da nije otisla na kontrolni pregled u bolnicu,iako to uopce nije uvjet za obavljanje pobacaja, naveli nepostojecu infekciju kao razlog za prethodni neuspjeli pobacaj-sve u svemu, otkriveno je da nije jedina koja je tako prosla,a sto sasvim odgovara nasem iskustvu s tom bolnicom.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam na kojoj bih se temi osvrnula na okolnosti smrti Vladimira Matijanića (inače, jednog od moja tri najdraža novinara), budući da je ta horror priča i politička i zdravstvena i životna.
    Čini mi se da je ovaj topik najpogodniji, podsjetila me je izjava nazovi liječnika Matasovića na Beroševo- zašto se gospođa nije meni javila

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dr. se zove Hrvoje Tomasović.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Žao mi je Vlade, ali mislim da tu priču ne trebamo secirati.
    Dovoljno je da se secira po cijelom internetu, a s druge strane o tragediji poljskog busa ni riječi.
    Znam da nije isto polazište, ali isto tako nije u redu da se snimke razgovora s doktorom koji nije znao da je sniman i nije dao dozvolu za to razvlače internetom,
    ...
    Posljednje uređivanje od Tanči : 08.08.2022. at 17:58

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Emsina mala prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.24sata.hr/news/zdravstve...1513?fs=e&s=cl

Ovdje je detaljnije objasnjeno.
    Sustinski, na sluzbenim stranicama su objavili (vec sad uklonjeni) dokument s kreativnim tumacenjima zakonskih propisa, izmisljajuci rok od 10 tjedana gestacije (umjesto 12), protuzakonito odbili ponoviti neuspjeli pobacaj tvrdeci kako je prosao rok, iako se M javila na vrijeme, k tome ju isto tako protuzakonito slali na komisiju i sve su to napisali u dokumentaciju (glupani) koja je posluzila za ovu prijavu inspekciji. Pritom su ju pokusali usutkati tvrdnjama da nije otisla na kontrolni pregled u bolnicu,iako to uopce nije uvjet za obavljanje pobacaja, naveli nepostojecu infekciju kao razlog za prethodni neuspjeli pobacaj-sve u svemu, otkriveno je da nije jedina koja je tako prosla,a sto sasvim odgovara nasem iskustvu s tom bolnicom.
    Ovo je strašno uznemirujuće, a posebno da je zahvat prekida trudnoće radila medicinska sestra?!?!?
    Ma je li to moguće?!?!?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lijecnik koji sniman ne govori zaista nista sporno. To je dezurni lijecnik na infektologiji , i uz pacijente na odjelu pokusava dati opce upute pacijentu sa druge strane kojeg ne vidi i ne poznaje. U oba razgovora bas sa lijecnicima koji su izasli receno je da ne mogu procjeniti situaciju jer nije pred njima i da dode u bolnicu ako misli da treba.
    I sama sam nekoliko puta zvala hitnu sluzbu ( ne lijecnika na odjel, nego bas dezurnig hitnjaka) i uvijek dobila isti odgovor. Da dodem na pregled ako to smatram potrebnim.
    Moguce da je u slucaju bilo propusta, krivih koraka i procjena, ali u tim razgovorima koji se pokusavaju prikazati kao neki fuj stav ne vidim nista krivo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slazem se sa sirius. Ovo je tem za temu korona, ne za ovdje. Glavni bug u prici se dogodio, po mom misljenju, sto se nije cijepio. Jel mu stvarno tako receno il je tako cuo, sumnjam da ce se raspetljat. Reumatolog koji tvrdi da je zbog sjogerna imunokompromitiran mi je ??? Strasno mi je to sve skupa, al to nije ova tema.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A dr tomasovic je samo blesavo rekao sto svo zapravo znamo, a sutimo o tome il imamo jokere zovi il placamo privat. A to i jest ova tema.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.08.2022. at 19:52

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, beros je lijepo pozvao gdju cavajdu sto se nnije njemu obratila. Sumrak sustava. Ne zovi, mama, doktora, vec ministra zdravstva

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je strašno uznemirujuće, a posebno da je zahvat prekida trudnoće radila medicinska sestra?!?!?
    Ma je li to moguće?!?!?
    Zaista nemam odgovor na ovo pitanje. Cini se da problemi krecu od cinjenice da se osoblje ne predstavlja/nije se predstavilo, sto se uostalom cesto moglo procitati ovdje na forumu kao dio sustavnog problema u odnosu prema zenama na ginekoloskim odjelima,a vjerojatno i drugdje.

Bolnica tvrdi da se radilo o specijalizantu, o cemu je,po mom misljenju, M isto tako trebala biti obavijestena. Osobno mi je nepojmljiva situacija u kojoj trazim specijalisticku skrb,a dobijem specijalizanta bez razgovora i pristanka na sudjelovanje u "nastavi".

Kako bilo, pozitivno sam sokirana razvojem dogadaja i divim se nasoj M,koja je, nakon sto je prakticki otjerana u suzama, primorana traziti pomoc drugdje, na kraju smogla snage za iznosenje svoje price i time osigurala drugim zenama ostvarivanje prava koje joj je ovako podmuklo uskraceno.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Emsina mala prvotno napisa Vidi poruku
    Zaista nemam odgovor na ovo pitanje. Cini se da problemi krecu od cinjenice da se osoblje ne predstavlja/nije se predstavilo, sto se uostalom cesto moglo procitati ovdje na forumu kao dio sustavnog problema u odnosu prema zenama na ginekoloskim odjelima,a vjerojatno i drugdje.

Bolnica tvrdi da se radilo o specijalizantu, o cemu je,po mom misljenju, M isto tako trebala biti obavijestena. Osobno mi je nepojmljiva situacija u kojoj trazim specijalisticku skrb,a dobijem specijalizanta bez razgovora i pristanka na sudjelovanje u "nastavi".

Kako bilo, pozitivno sam sokirana razvojem dogadaja i divim se nasoj M,koja je, nakon sto je prakticki otjerana u suzama, primorana traziti pomoc drugdje, na kraju smogla snage za iznosenje svoje price i time osigurala drugim zenama ostvarivanje prava koje joj je ovako podmuklo uskraceno.
    To je uobicajena procedura.
    Prije cc 15 godina sam bila na kiretazi i u sobi sa nekoliko zena koje su imale prekid trudnoce na zahtjev.
    Sve smo dobile prazan papir na kojem pise da pristajemo na....
    Ne pise zahvat ni procedura. Prazan papir na kojem traze potpis. Ja sam trazila da mi lijecnik objasni postupak. Nakon toga je nastala drama , odveli su me lijecniku u sobu na zahvat ,lijecnik je doslovno poludio da mu trosim vrijeme na gluposti, da se zna po sto sa dosla. Kad sam pitala za alternativu ( cekanje, da krene spontano) potpuno je izgubio zivce. Situacija je bila toliko grozna da je specijalizan koji je bio prisutan gledao u pod od neugodnosti na urlanje nadredenog.
    Posljednje uređivanje od sirius : 08.08.2022. at 21:10

Datum pristupanja
    Jul 2022

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To je uobicajena procedura.
    Prije cc 15 godina sam bila na kirezazi i u sobi sa nekoliko zena koje su imale prekid trudnice na zahtjev.
    Sve smo dobile prazan papir na kojem pise da pristajemo na....
    Ne pise zahvat ni procedura. Prazan papir na kojem traze potpis. Ja sam trazila da mi lijecnik objasni postupak. Nakon toga je nastala drama , odveli su me lijecniku u sobu na zahvat ,lijecnik je doslovno poludio da mu trosim vrijeme na gluposti, da se zna po sto sa dosla. Kad sam pitala za alternativu ( cekanje, da krene spontano) potpuno je izgubio zivce. Situacija je bila toliko grozna da je specijalizan koji je bio prisutan gledao u pod od neugodnosti na urlanje nadredenog.
    Jako mi je zao zbog tvog iskustva. Ne sjecam se sad poimence forumasica, ali ucinilo mi se da je bas u to vrijeme koje spominjes bilo bas ravno skandalu postaviti pitanje na viziti, odbiti pregled i cijelu silu intervencija koje su onda pokusavali naknadno podvaliti u stilu nekakvih "igara moci", kao da im je partnerski odnos u lijecenju ne samo stran, vec teretan i ugrozavajuci za njihovu nedodirljivu poziciju.
    Osobito mi je odbojno vjecno pozivanje na "uvjete u kojima se radi". Jednom sam se s materom sprdala na tu temu i odglumila kako bi to izgledalo da mi dode stranka,a ja sutim,pravim se da je nema, pa kazem "papire!", i uzmem bez rijeci ne odizuci glavu od stola. Pri pokusaju postavljanja pitanja podviknem "sjedi tamo, ko ti je kriv sto si se zenio,pa se razvodis i imas probleme,svi imamo probleme",pa mu naredim da mi donese sto nedostaje i posaljem ga van bez rijeci,i jos mu stavim bianco punomoc na stol,isto tako bez rijeci.
    Cini mi se da se nikada vise ne bi vratio.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Lijecnik koji sniman ne govori zaista nista sporno. To je dezurni lijecnik na infektologiji , i uz pacijente na odjelu pokusava dati opce upute pacijentu sa druge strane kojeg ne vidi i ne poznaje. U oba razgovora bas sa lijecnicima koji su izasli receno je da ne mogu procjeniti situaciju jer nije pred njima i da dode u bolnicu ako misli da treba.
    I sama sam nekoliko puta zvala hitnu sluzbu ( ne lijecnika na odjel, nego bas dezurnig hitnjaka) i uvijek dobila isti odgovor. Da dodem na pregled ako to smatram potrebnim.
    Moguce da je u slucaju bilo propusta, krivih koraka i procjena, ali u tim razgovorima koji se pokusavaju prikazati kao neki fuj stav ne vidim nista krivo.
    Potpisujem sve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...dnocu-15270416

Pritisak je doveo do nekog pomaka, daleko od toga da je to dovoljno, ali vide se rezultati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •