-
Vrtici u Svedskoj su taman do neke 5-6 godine. Buduci da mi je ta dob bliska, mogu reci da je do te dobi stvarno irelevantno je li musko ili zensko. Moje dijete je prilicno neutralno odgajano. Dobivala sam frasove kad bi ga netko pitao ima li curu. Srecom, nije bilo dovoljno cesto da bi ostavilo trag. Medjutim priblizavajuci se sedmoj godini krenula je identifikacija i trenutno su curice nepozeljna kategorija, premda ja stalno korigiram i govorim da sam i ja bila curica. Tako da mislim da se do te svedske vrticke dobi sasvim bezbolno moze biti rodno neutralan.
Elleanora, ni ja ne razumijem taj driving force da ides na neku operaciju da izgledas kao musko ili kao zensko. Uzasavam se boravka u bolnici i svih rizika komplikacija. Tko bi isao ukolniti tako prakticnu napravu za stojece pisanje i kome toliko smetaju grudi. I sto bi bilo da medicina to ne omogucuje. Sad cu i ja malo udesno, al mislim si - blago onom tko ima vremena razmisljati o sebi toliko da trazi tu nijansu sto je i tko je. Buduci da nisam neka zenstvena zena, usprkos gradji pjescanog sata i nemalim poprsjem, uopce ne shvacam sto me to odredjuje rodno. Niti imam namjeru o tome promisljati. Mogu zamisliti dokonog umjetnika s velikim nasljedjem da o tome razmislja, a nikako nekog visokorangiranog managera. Lovis svakodnevicu i trudis se iskoristiti svaki trenutak kvalitetno.
Mogu doduse zamisliti da imam grudi i maternicu, a musko spolovilo da bih bila duboko nesretna zbog toga. To je jedino sto mi pada na pamet da bih mozda isla operirati.
Posljednje uređivanje od Jelena : 22.07.2022. at 09:52
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma