Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
Riri, ako na Islandu se mozes zakonski identificirati kao spol kojim se osjecas bez promjene spola.
A zasto ne bi?
Sta nekog briga sto je tebi u gacama?
Na koji nacin to definira osobu i njen rodni identitet?
Sto je s osobama koji imaju spolna obiljezja oba bioloska spola?
Do kakvih opasnosti i zloupotreba to moze dovesti?
Pa vjerojatno moze u nekom uistinu minornom postotku.
Bas kao apsolutni svaki propis.
Sto se tice transfobije, pa smijem i ja valjda reci da mi je neko ponasanje transfobicno.
Pa odrasle smo osobe i razgovaramo relativno pristojno, nisam nikog kao osobu nazvala transfobicnom jer uistinu ne mislim da ovdje ima autenticno transfobicnih osoba, ali pokusavam ilustrirati zasto neki stavovi imaju elemente transfobije
Ja mislim da je vazno zato jer se ti pojedinacni slucajevi pretakaju i reflektiraju na politiku koja kreira drustvene okolnosti u kojima zivimo. Evo, ja bih se jako neugodno osjecala da moja maloljetna kcer ide na wc u Islandu, a da ne znam nalazi li se u tom wc-u odrasli muskarac ili zena.
Ili da trenira neki sport, a da u svlacionicu koristi decko koji nije promijenio spol a identificira se kao zena.
Da ne nabrajam dalje primjere.
ZNAM, napad ili neugodnost moze dozivjeti i u bilo kojim drugim okolnostima, moze ga dozivjeti i od cis muskarca ili cis zene, ali evo, meni bi to izazvalo snaznu nelagodu.