Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Pa ne moras se, zapravo, uopce definirati da bi usao u zenski WC, kad vec o WC-ima pricamo. Moze uci tko zeli; nitko ne provjerava rodni list ili genitalije na ulazu.

Do sad mi je jedini konkretan primjer zlouporabe bio ovaj politicki, pod uvjetom da je osoba self-proclaimed-drugog-spola samo da bi se okoristila situacijom. Ako se netko obuce kao zena da bi usao u zenski WC i zlostavljao zenu (ili bilo koju drugu osobu u zenskom WC-u), ta osoba je prvenstveno zlostavljac, a zatim netko tko se obukao.

Neki dan sam bila u muskom WC-u. Zena sam, obucena vise-manje kao zena. Prodavacica u ducanu mi je rekla da nema veze kamo idem, a i meni je bilo svejedno po tko zna koji put.
Pa naravno da je ta osoba prvenstveno zlostavljač, u tome se svi slažemo, to i jeste poenta svega, da se niko ne boji da će se ošugati od transrodne osobe, nego da će se zlostavljač predstaviti kao transrodna osoba - a to je onda težak udarac i za transrodnu zajednicu.

Ja recimo uopšte nisam sigurna da su sve te osobe iz zatvora sa linka mc zaista transrodne- što je naličje toga da svako ima slobodu da odredi svoj rod proizvoljno.

I disklejmer- nikad ne bih oduzela ljudima pravo da biraju svoj rod prema osećaju, ali mislim da praksi poštovanja tuđih prava treba imati i ono poslovično zrno soli: zašto bi ikada bila dobra ideja staviti zajedno samoproklamovano transrodnu ženu koja je biološki neoperisani muškarac, sa ostalim običnim ženskim zatvorenicama?
Generalno sjajni su im i zatvori i osoblje kad zatvorenice stignu da budu i zlostavljane i da ostanu trudne.

Naravno da u ženski wc može da uđe ko želi, ali ako uđe muškarac žene imaju pravo da ga zamole da izađe, inače oznaka "ženski" nema smisla.
A ako muškarac izjavi da je transrodna žena, onda se gubi i pravo žena da ga iz wc-a izbace, a gubi se bome i poenta deljenja wc-a, nego onda ženski wc ne postoji, a muški imaju i svoj i taj zajednički, bivši ženski.
Generalno mi je malo neukusno tvoje poređenje sebe- žene i bilo kog muškarca, to mi je na poseban način negiranje postojanja žrtava među ženama, i razlike u polovima kod seksulnog nasilja, jer:
Čak i da si kršna dvometrašica sa pištoljem i crnim pojasom u borilačkim veštinama, čisto sumnjam da ćeš zastrašiti velik broj muškaraca ako ti upadneš u njihov wc- radim to i ja kad nemam izbora i još nikog nisam prepala, jednog sam postidela nenamerno.
Ali ako muškarac od 1,5m upadne u ženski wc, nijedna žena tamo se neće baš oduševiti, a neke će se i uznemiriti i uplašiti. Ne zbog predrasuda nego zbog statistike.