Pokazuje rezultate 1 do 50 od 502

Tema: susjedi iz pakla

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Došla sam iz zgrade gdje su mi susjedi zid do povremeno imali raspričavanja do ponoć, netko dalje u zgradi je imao malu bebu koja bi vriskala u gluho doba noći, po danu je netko svrdlao oko 2-3 popodne taman kad sam stavljala djecu spavati, poslije su došli susjedi stan ispod koji su bučili s djecom do pol 11, 12, susjed lijevo je zadnje ljeto prije nego sam otišla ostavio da mu se glazba vrti oko 3:30 u noći na dva tjedna koliko je bio na ljetovanju, ... vani na školskom su se nadvikivali tinejđeri ili navijači, a po ljeti bi se čule svađe i iz stanova svud okolo. Mislim, uvijek je bilo bučno. Navikla sam se na to i izgubila ikakvu ideju kućnog reda, ako sam je ikad i imala. Nisam spavala godinama.

Došla sam ovdje i gledam sad prošle godine ljeto sam bila i bučnija, ali nitko nije prigovarao, je li zbog tipa stan iznad koji je puno ružnije galamio pa je on bio glavni fokus, ne znam.

Ali u redu, pomogle ste mi da shvatim, jer kad pričam s frendicom ona kaže "pa nismo bile tako glasne", mislim, nismo u odnosu na nekad ranije kad nitko nije reagirao, ali i dalje je to kasno pričanje ... kad sam unutar stana nikad ne čujem susjede, ili kad čujem to bude prigušeno, a obje susjede imaju glasni gromki ton dok pričaju, pa si mislim da je tako i s moje strane.

Kako sam mogla znati da im smeta kad mi godinu dana nisu ništa prigovarali, čak obratno, dobila bih komentar "ti si dobra kakvih ima susjeda", a kažem glasnije sam i duže u noć pričala prošlo ljeto nego sada.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, policija ti ne dolazi za takve stvari. Jedva da ih uspiješ dovući i kad je u pitanju obiteljsko naselje. Ne radi se o tome da ne žele, vjerojatnije je da ne stignu. Ima toga puuuuno.... Mi trenutno u ulazu od desetak stanova imamo tri u procesu renoviranja + uređuju nam stubište. To je tako u stambenim zgradama. Pritrpiš, pogotovo ako su ljudi kulturni i obavijeste susjede da će imati radove u periodu od...do... Mi smo prije par godina isto kompletno mijenjali instalacije. Zgrada je stara, ne možeš to izbjeći. Ako se poštuje kućni red ili barem radove svede na što kraće vrijeme trajanja, može se izdržati. Meni je puuuno gore bilo kad su mi susjedi radili smetnje na ovaj način kako zutaminuta opisuje. Susjedi ispod nas imaju troje odrasle djece (sad su se falabogu odselili, pa je mir) koji su u svoje vrijeme znali imati tulume na balkonu, galamili cijelu noć, PUŠILI (užas meni nepušaču, ne možeš otvoriti prozore usred ljeta jer ulazi njihov smrad), a ja ne mogu spavati i moram sutra na posao, moja djeca uče i slično... No, potrajalo je tri ljeta i prestalo. Nakon toga drugi susjedi su nakanili imati tulume na parkiralištu, kupili one birtaške klupe i pekli roštilj, dimili i halabučili isto dugo u noć. Kad sam prigovarala, jedan me opalio - vjerovali ili ne - ne iz našeg ulaza nego netko od gostiju. I što? Ništa... Rekla sam ovima koji su to organizirali da je krajnje vrijeme da si kupe kuću, što su za godinu dana i učinili. Sad je mir i od njih. U međuvremenu su se doselili mladi susjedi s djevojčicom u stan iznad nas. Mi smo je zvali "čudovište" jer je trčala, skakala i derala se doslovce cijelo vrijeme, ali rodila joj se sestra i gle čuda - odselili se ljudi. Sad je mir i od njih. Ljudi dolaze i prolaze. Nisam se imala običaj svađati, ali neke stvari nisam mogla podnijeti. Nakon onog cirkusa kad me tip opalio (nogom u rebra, nije to bilo bezazleno) zaključila sam da ću se kloniti toga u ime vlastitog mira i zvati policiju preventivno ako se koja budala usudi napraviti tulum s 30 ljudi na parkingu. Ograničenje za okupljanja koja nisu prijavljena je 20 ljudi. Za sve drugo treba imati dozvolu.
    Peterlin, ajme kakva iskustva.. Mi srećom nemamo takva iskustva ni u staroj, ni u ovoj zgradi.
    Samo kad smo se tek doselili u staru zgradu su se adolescenti skupljali ljeti u parkiću ispod na onim psravama za malu dječicu i bučili, no rastjerali smo ih čestim zvanjem policije.

Policija je uredno dolazila.

A bome sam čula u kvartu da itekako dolazi policila na poziv za remećenje javnog reda. Treba uvijek probati.

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kako sam mogla znati da im smeta kad mi godinu dana nisu ništa prigovarali, čak obratno, dobila bih komentar "ti si dobra kakvih ima susjeda", a kažem glasnije sam i duže u noć pričala prošlo ljeto nego sada.
    Ja da živim 100 godina neću shvatit da si svjestan da si glasan i da ti ne padne na pamet da smetaš bukom susjedima??

A istodobno ludiš na forumu zbog ljudi koji navijaju u stanovima za naše nogometaše na Svjetskom prvenstvu, koje se održava svakih koliko godina...

Sorry žuta ali stvarno...niđe veze.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.09.2022. at 13:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •