Lili, ja sam doma u Republici Peščenici, ima hrpa situacija kad policija ima važnijeg posla. Ne samo policija, nego i vatrogasci su svaki čas u kvartu. Npr. stan preko puta nas (taj koji se trenutno renovira, NAPOKON), potpuno je izgorio 2019. zajedno sa susjedom u njemu. E, TO je bio pravi horror, ovo sa galamom nije ništa. Mi smo nakon toga cijeli tjedan bili izvan zgrade (bila je zima, kraj siječnja ili početak veljače) i u zgradi nije bilo grijanja. Možeš zamisliti užas - kaže mm da nešto smrdi, njuška po stubištu - zvučalo je kao da je nekom zagorjela večera. Izađe na balkon, a ono kroz prozor već šišti buktinja... Samo smo pokupili jakne i sjeli u auto kao i svi drugi ljudi. Susjed se nije spasio. Kasnije vještačenje pokazalo je da je bio u pitanju neispravan hladnjak. Situaciji nije doprinijelo ni to što taj susjed godinama nakon rastave sa ženom nije pospremio taj stan, bilo je unutra gorivog materijala za tri dana kuriti toplanu. Strašno. Bojala sam se da sve skupa ne odleti u zrak. MM i susjed su prvo zatvorili plin u zgradi, a onda bris van. Bolje da se ne prisjećam... Gasili su to šmrkovima, zalili susjede ispod, kompletno stubište itd. Godinu dana kasnije još je ruknuo i potres, a stubište se - eto- obnavlja tek sada. Kapa dolje predstavniku stanara, koji bez obzira na sve ima strpljenja izlaziti na kraj s raznoraznim ljudima i njihovim situacijama.