Pokazuje rezultate 1 do 50 od 272

Tema: Podjela stana-dilema

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto ne bi do kraja života živjela u svome - pa jednostavno, zato što to nije njeno nego je zajedničko.

Meni je teško zamisliti da se roditelj ovako ponaša, iako su mi dobro poznate iracionalne odluke starih ljudi. Doduše, ovdje se i ne radi o baš jako staroj osobi.

Ja mislim da tvoj muž ima pravo na svoje nasljedstvo, ali ne znam nažalost kakve su vam zakonske opcije i kako se situacija može riješiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne bi do kraja života živjela u svome - pa jednostavno, zato što to nije njeno nego je zajedničko.
    nakon smrti supružniak/vlasnika stana, stan se automatski dijeli na živog supružnika i potomke

znači da bi sva djeca mogla npr. tražiti majke da se isele iz stana, kako bi oni dobili novac od prodaje svoje polovice
    ja živim u takvom okruženju da nisam čula za takav slučaj bez dogovora (jer djeca prepuštaju majkama/udovicama da žive do smrti u svome domu); ima ih koji su i drugačije postupili, ali zajedničkim dogovorom

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    nakon smrti supružniak/vlasnika stana, stan se automatski dijeli na živog supružnika i potomke

znači da bi sva djeca mogla npr. tražiti majke da se isele iz stana, kako bi oni dobili novac od prodaje svoje polovice
    ja živim u takvom okruženju da nisam čula za takav slučaj bez dogovora (jer djeca prepuštaju majkama/udovicama da žive do smrti u svome domu); ima ih koji su i drugačije postupili, ali zajedničkim dogovorom
    Pa i on bi njoj prepustio da nam okolnosti nisu takve kakve jesu. 650 eura stan, 600 eura privatne terapije. Jednostavno nam je puno. Meni je normalno da i on nije suvlasnik da roditelj tu uskoči ako može. Moja mama je već financijski uskočila više puta.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Meni je teško zamisliti da se roditelj ovako ponaša, iako su mi dobro poznate iracionalne odluke starih ljudi. Doduše, ovdje se i ne radi o baš jako staroj osobi.

Ja mislim da tvoj muž ima pravo na svoje nasljedstvo, ali ne znam nažalost kakve su vam zakonske opcije i kako se situacija može riješiti.
    Zakonske opcije znamo. Zakonske opcije nažalost povlače vjerojatno trajno narušene odnose. Ona nema nikoga osim mog muža i uopće ta opcija da se dođe do svađe je meni grozna.
    Grozna je i njemu, ali je grozno i plaćat 650 eura podstanarstvo i osjećati se ko zadnje govno da skrivaš jedno dijete kad ideš pogledati stan jer znaš da ga nećeš dobiti ako ljudi primjete da ima problem.
    On joj je rekao: biraj stan gdje god želiš do 160.000 eura, prodavao se jedan ulaz do njenog. Ma ni čuti. Paradoks je da dok je svekar bio živ nije nikako bila zadovoljna kvartom i oni su planirali prodati taj stan i kupiti manji negdi bliže moru.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

X.

Nemojte u Kaštela, odite u Irsku ono...

Ništa mi nije teško zamisliti, očekivano mi je i normalno, u staroj dobi ću vjerojatno bit ista, daj bože da je dočekam. Ona mora shvatiti da cijeli stan nije njezin. Za zakonske opcije angažirajte odvjetnika. Razuman odvjetnik će vam savjetovati što i reći mami, da konflikt ne eskalira. Uostalom, što imate izgubiti u tim natezanjima? Nećete valjda izgubiti pola stana, a odnos s ženom "čekaj da umrem" i "neću prodat parcelu", ali "vama ne dam vaše" - može li se dodatno pogrošati? Ukratko - muž je u pravu, po meni.

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •