Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
To sam pitala u svjetlu nedavnog slucaja kad se digla prasina oko udomljavanja djece od strane homoseksualnog para. Zato pitam je li to bilo relevantno u proceduri koja je prethodila odlasku u Kongo.
Pretpostavila sam da je trebala prvo proci procedura u Hrvatskoj, kako bi se djeci osiguralo hrvatsko drzavljanstvo.
Kako su ostali parovi posvojili svoju djecu to ne znam. Znam jedino kako ih je posvojila gospodja koja je gostovala u Nedjeljom u 2. Pretpostavljam da svatko ima svoju pricu, ali mozemo postaviti i pitanje zasto do sada niti jedan par nije priveden, osim ove osmorke.
I mislim da su ovo sve legitimna pitanja koja su trebala biti razjasnjena, upravo zato da bi se izbjegla hajka.
Homoseksualni parovi ne mogu biti ubraceni i kao sto i rijec govori, istospolni su. Pitanje oko udomljavanja je bilo vezano za ravnopravnost u odnosu na heteroseksualne partnere.
Ovaj par nije istospolan i ubracen je,tako da se to pitanje ne postavlja.
Gospoda iz emisije je posvojila 5ero djece iako kongoanska regulativa postavlja ogranicenje na 3 djece. Kao sto sam i navela, ne moze se decidirano tvrditi da je i jedno posvojeno dijete iz te drzave u skladu s propisima,ni prije 2016 otkad je na snazi suspenzija uz rijetke iznimke (dekret ministra), a ni prije te godine.
Kad uspostavis ilegalnu liniju trgovine s bilo kojim ciljem,ona se odvija neometano do trenutka kad se taj lanac ne prekine. Ovaj je prekinut s ovom grupom.
Ako se zeli izbjeci hajka, onda se pitanje trgovine djecom ne povezuje s politickim opcijama.