I kada su resursi oskudni, stvari mogu funkcionirati jako loše, ili srednje, ili najbolje što ide u okviru mogućnosti. Zadnjih godinu i po sam velika korisnica zdravstvenog sustava, i u mom segmentu taj sustav funkcionira uglavnom jako dobro. Odnosno, ne sustav, nego dio sustava, bolnica u kojoj se liječim, dakle splitska, i odjeli po kojima se krećem. Zapravo tri funkcioniraju izvrsno, na četvrtom je bilo i dobroga i katastrofalnog. U istoj toj bolnici ima i loše organiziranih segmenata. U nekim drugim bolnicama, ovi moji odjeli nisu dobro organizirani. Što hoću reći? Da spominjanje primjerice zamjene identiteta pokojnice, a do sada je to valjda trideset puta spomenuto kao neki argument, nije nikakva duboka analiza zdravstvenog sustava. Tim više kad se o tome zna samo s portala, onih istih koji su izvještavali o Matijaniću, pa zato to o Matijaniću ništa ne važi, ali za zamjenu identiteta nekako ipak važi, nema veze šta je s portala.
Naravno, ni moj doprinos nije duboka analiza sustava. Samo eto, da bar još nešto o tom sustavu piše, osim uvijek istog.