Što učiniti kad za nekog pretpostavljate da ima psihotičnu epizodu, da je na točki pucanja i mogao bi nauditi sebi ili drugima?
Što učiniti kad za nekog pretpostavljate da ima psihotičnu epizodu, da je na točki pucanja i mogao bi nauditi sebi ili drugima?
Iz vrlo bliskog iskustva od toga ništa. Osim ako osoba vidno pred policijom prijeti, tuč, napada.
Ili da netko slaže da je osoba napala ili udarila.
Slučaj vrlo bliskih prijatelja završio je tragično suicidom. Zvalo se mjesecima i hitne i policiju i liječnica opće prakse je bila upoznata i psihijatrija i ništa. Osoba je odbijala hospitalizaciju i nitko nije mogao ništa.
Posljednje uređivanje od mitovski : 21.08.2024. at 11:28
Ja kad sam samo ovlaš psihijatru spomenula da bih naudila sebi ili drugima, rekao mi je da se odmah nacrtam u Vrapču inače mi zove hitnu i policiju. Pa sam otišla.
Inače se liječim i kod psihijatra (nažalost nedovoljno zbog kapaciteta zdravstva, pa se susreti svedu na to kako ste i eventualno mijenjanje terapije) i uzimam redovito psihofarmatike. Na poslu (državna služba) sam se outala i taj je osjećaj oslobađajuć jer mi mogu staviti soli na rep što sam bolesna. Ne mogu mi dati otkaz. Vjerujem da je u privatnom sektoru drukčije...