Jurana prvotno napisa
Kad sam pročitala da izlazi nova knjiga Elizabeth Strout i da će u njoj jedan od glavnih likova biti Bob Burgess, kao pripremu pročitala sam njen roman iz 2013. The Burgess Boys. Mjesto radnje je, kao uvijek Maine i New York, a likovi su isto tipično njeni, slomljeni, ali živi.
Onda sam se sjetila da se Burgessi spominju i u drugim knjigama, konkretno u Ponovo Olive cijelo jedno poglavlje je priča o Jimu i Bobu, a u Lucy pokraj mora Bob postaje Lucyn prijatelj. OKP mi nije dopustio da se toga samo prisjećam pa sam onda pronašla sve dijelove u kojima se oni spominju i pročitala ih (pri tome sam bila jako zahvalna na e-knjigama).
Tako sam na kraju došla do prvog cilja - novog romana Tell Me Everything. Tko voli Strout, uživat će i u ovoj knjizi. Ovdje se spajaju 3 svijeta prethodnih knjiga pa se druže Lucy Barton i Olive Kitteridge, a i Bob Burgess. Olive i Lucy jedna drugoj pričaju priče o životima drugih ljudi, a Bob, kao odvjetnik, brani optuženog za ubojstvo majke. Izlazi na vidjelo zlostavljanje, zapuštanje, trauma, ali uvijek je u tom sivilu i neka nada i pomirenje.
Lijepo napisano, zanimljivo, čitljivo.