Jel jede puno jer hoće imati mišice ili je baš baš gladan? Znam da inače ljudi jedu dosta kad rade teške fizičke poslove.
Jel jede puno jer hoće imati mišice ili je baš baš gladan? Znam da inače ljudi jedu dosta kad rade teške fizičke poslove.
Nema to s mišićima puno veze. Gladni su. To su odrasle muške osobe s relativno velikom dnevnom aktivnošću. Moj mlađi je u srednjoj školi i na faksu redovito išao u teretanu, ali nema ekstremne mišiće, baš je taman kako treba. Sad ide na posao biciklom, svaki dan 2x po 6 km. Ode u teretanu kad stigne, recimo 2x tjedno ako mu smjena odgovara. Stariji je na zadnjoj godini faksa i uz to radi pola radnog vremena. Ne ide u teretanu, nego pješači. Ne jede bitno manje, jedino možda ne jede toliko bjelančevina. On ne bi jeo pržena jaja 2-3 puta tjedno, ali voli pojesti meso vrsta raznih, naročito pohance i špek. Obojica jedu i povrće i salate i slatko i sve. Da ja toliko jedem, ne bi imala 80+ kg, nego 100+
Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.10.2024. at 08:58
Meni je drama kad se hrana baca. Ja gotovo sve iskoristim, zero waste
Trajne proizvode kupujem na akciji. Kupujem prilično kvalitetne namirnice, ali ne kupim puno onoga što je skupo. Naši paketići mesa bez kosti za jedan ručak su do 300 g, u pravilu puretina, piletina, malo teletine. Slično i s ribom, malo više, ako gledam bez glave.
Već sam pisala i izazvala opće zgražanje nekih forumašica da sam od gastronomada naučila iskoristiti ono što mi ostane od guljenja grincega za temeljac. Stavim si u flašicu pa napravim drugi dan paradajz juhu ili neku krem juhu ili rižoto ili što već s tim temeljcem. Može par dana stajati u frižideru. Ali za to koristim grinceg od svoje kumice, ne baš ovaj iz dućana. Isto ubacim otpatke od poriluka, mahuna, kelja i što već zeleno kuham, samo ne trulo naravno.
Ako mi ostane mesa ili ribe, napravim namaz, ako mi ostane pire krumpira, napravim krokete ili njoke. Od stabljika brokule ili zelenog lišća od poriluka napravim krem juhu. Kad pečem kruh, nekad ubacim i izbušeni patlidžan na alufoliji, da ne moram prati još jednu posudu, pa napravim namaz, i tako. Mislim da se od svega toga s kvalitetnim začinima (dobar dio mi raste na balkonu) može napraviti jako fina i zdrava hrana, puna vlakana.
Kupim svakakvih kerefeka za kuhanje, imam barem 5 vrsta ulja, dvije vrste soja sosa, mirina, 3-4- vrste brašna, 10tak vrsti čajeva, kavu kontroliranog podrijetla i sl., ali to sve nije nužno.