Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,998

    Početno

    ako radiš svoj kvasac za kruh i manje a još je zdraviji i jeftiniji, nažalost ja sam izbacila kruh ne jer si ga nismo mogli priuštiti već jer djeca imaju tendenciju samo to pojesti i apsolutno ništa drugo

    slična računica se može primijeniti na tjesteninu koja je isto 3-4x skuplja kupovna
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 21.10.2024. at 11:25

  2. #2
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,612

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    ako radiš svoj kvasac za kruh i manje a još je zdraviji i jeftiniji, nažalost ja sam izbacila kruh ne jer si ga nismo mogli priuštiti već jer djeca imaju tendenciju samo to pojesti i apsolutno ništa drugo

    slična računica se može primijeniti na tjesteninu koja je isto 3-4x skuplja kupovna
    Žuta, možda im možeš nešto podmetnuti u kruh, tipa ribana mrkva, orašidi i sl. Ja stavim sjemenke sezama u tijesto, zadnje miješanje, ne skužim ih ni ja da su unutra, samo znam da sam ih dodala, a to su proteini ipak. Nije da ja prakticiram, jer bi moj prije pojeo tanjur s samim graškom, nego sendvič, a ako ima kakva juha ili varivo, presretan. Mi ga pak nagovaramo da uzme kruha, jer bi on kao majmun mogao cijeli dan jesti voće i povrće, a ne mogu mu neprekidno davati jesti (jede barem 5 obroka dnevno). Stvarno glupo zvuči - nemoj samo krastavce i paradajz, daj uzmi malo kruha.

    Količina mesa kod nas je više ekološka nego ekonomska odluka. Da stavim 400 g, isto bi se pojelo. Al evo jučer smo baš u ručku imali osim jednog purećeg zabatka i basmati riže - brokulu, mahune, mrkve, peršin, celer, luk, češnjak, đumbir, 1 krumpir (za krem juhu od stabljike brokule i purećim temeljcem). Stavila sam i jednu papriku, al ta se nije dobro uklopila, bolje da nisam. Nas troje zajedno još uvijek nismo prebacili 150 kg, mislim da smo na 144 kg

    Zabatak sam otkoštala ugrubo da imam kost za temeljac, sve što se moglo ubaciti u temeljac sam ubacila - stabljike brokule, ljuske od mrkve i peršina, oksidirani sloj celera (koru bacim, ali ne znam zašto mi se ne sviđa potamnjeni celer, to u temeljac ubacim), vrhovi češnjaka i mahuna, vanjski sloj očišćenog luka koji mi nije baš onako jedar, đumbir, krumpir... Procijedila juhu, vratila brokulu i krumpir, smiksala štapnim, skinula meso s kosti ubacila u juhu, dodala malo soja sosa i mirina, peršin i eto ga - juha. Nije neka super juha da mislim da treba dijeliti recept, nego samo kažem da se može napraviti. Još sam napravila štrudl od jabuka kasnije. Ne patimo

    Ne koristim ni ja mnoštvo začina. Kad vidim mješavine s pojačivačima okusa na deklaraciji, to ne koristim. Kocke i vegetu nemam.

  3. #3
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,832

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    ako radiš svoj kvasac za kruh i manje a još je zdraviji i jeftiniji, nažalost ja sam izbacila kruh ne jer si ga nismo mogli priuštiti već jer djeca imaju tendenciju samo to pojesti i apsolutno ništa drugo

    slična računica se može primijeniti na tjesteninu koja je isto 3-4x skuplja kupovna
    Pametno šta će se kruhom trpat nauštrb konkretne hrane.

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je 150 eura prilicno realno i to na stedljivoj strani. To je svega 5 eura po danu za tri obroka , meduobrok i napitke.
    da vrlo štedljivo.

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Žuta, možda im možeš nešto podmetnuti u kruh, tipa ribana mrkva, orašidi i sl. Ja stavim sjemenke sezama u tijesto, zadnje miješanje, ne skužim ih ni ja da su unutra, samo znam da sam ih dodala, a to su proteini ipak. Nije da ja prakticiram, jer bi moj prije pojeo tanjur s samim graškom, nego sendvič, a ako ima kakva juha ili varivo, presretan. Mi ga pak nagovaramo da uzme kruha, jer bi on kao majmun mogao cijeli dan jesti voće i povrće, a ne mogu mu neprekidno davati jesti (jede barem 5 obroka dnevno). Stvarno glupo zvuči - nemoj samo krastavce i paradajz, daj uzmi malo kruha.

    Količina mesa kod nas je više ekološka nego ekonomska odluka. Da stavim 400 g, isto bi se pojelo. Al evo jučer smo baš u ručku imali osim jednog purećeg zabatka i basmati riže - brokulu, mahune, mrkve, peršin, celer, luk, češnjak, đumbir, 1 krumpir (za krem juhu od stabljike brokule i purećim temeljcem). Stavila sam i jednu papriku, al ta se nije dobro uklopila, bolje da nisam. Nas troje zajedno još uvijek nismo prebacili 150 kg, mislim da smo na 144 kg

    Zabatak sam otkoštala ugrubo da imam kost za temeljac, sve što se moglo ubaciti u temeljac sam ubacila - stabljike brokule, ljuske od mrkve i peršina, oksidirani sloj celera (koru bacim, ali ne znam zašto mi se ne sviđa potamnjeni celer, to u temeljac ubacim), vrhovi češnjaka i mahuna, vanjski sloj očišćenog luka koji mi nije baš onako jedar, đumbir, krumpir... Procijedila juhu, vratila brokulu i krumpir, smiksala štapnim, skinula meso s kosti ubacila u juhu, dodala malo soja sosa i mirina, peršin i eto ga - juha. Nije neka super juha da mislim da treba dijeliti recept, nego samo kažem da se može napraviti. Još sam napravila štrudl od jabuka kasnije. Ne patimo

    Ne koristim ni ja mnoštvo začina. Kad vidim mješavine s pojačivačima okusa na deklaraciji, to ne koristim. Kocke i vegetu nemam.
    Meni je super što sin baš hoće konkretne nitrijentima bogate namirnice a kruh mu je višak.

    Ma Jelena ti imaš muža koji definitivno puno ne jede i po kilaži i po ovom opisu ručka. Da ja svom stavim na tanjur jedan zabatak i rižu s malo brokule i mrkve, bilo bi wtf...di je ostatak...jedan zabatak mu je ništa, al moj muž je visok i snažan.Sin ti je još premali pa ni on zapravo ne jede puno (jer uspoređuješ sa sobom i mužem) i tu leži vaša računica. Ti jedeš ko ptić ko i ja,al ti je drugačije okruženje.

    Moram priznat da bi nekad i ja bila gladna na tvom jelovniku, koji mi se inače sviđa, samo da je nekad bar malo količinski veći, ono daj mi još jedan batak pa koliko je kosti tu, kožica mi masna nju ne jedem..

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •