Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3305

Tema: Pitanja forumašicama medicinske struke

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Je l mi može netko objasniti zbog čega s hitne ne mogu dati normalan recept u zdravstveni sustav, nego moraš platiti ljekove pa moliti dr da ti pošalje recepte u sustav pa ići opet u onu neku dežurnu apoteku po novac? Shvaćam da je hitna često preopterećena pa bi iščekivanje CEZIH-a bilo nemoguće, ali nekad i nije gužva, a opcija ne postoji. Da i papir izdaju kao nekad, pa da se u apoteci mogu unijeti podaci u sustav bi imalo više smisla, nego bolesnog čovjeka šetkat okolo.
    Pa nikad nije hitna mogla izdati recept. Kao sto niti jedan specijalist kojem ides na pregled ne moze izdati recept. Recepte mogu izdati jedino lijecnici primarne medicine. Zato sto je takav zakon o zdravstvenom osiguranju.
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.01.2025. at 18:30

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nikad nije hitna mogla izdati recept. Kao sto niti jedan specijalist kojem ides na pregled ne moze izdati recept. Recepte mogu izdati jedino lijecnici primarne medicine. Zato sto je takav zakon o zdravstvenom osiguranju.
    Jasno mi je da ne mogu. Pretpostavljam da im to smanjuje izdatke, jer ako je lijek ispod 5 eura, puno ljudi neće tražiti obiteljskog, pa opet na dežurnu apoteku koja naravno nije usput po novac. Za hitnog pacijenta stvarno šašavo.

Meni se čini da su u mom djetinjstvu svi liječnici mogli sve. Nije ni to OK. Uopće se ne sjećam da sam imala nekog svog doktora do faksa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •