Stranica 137 od 139 PrviPrvi ... 3787127135136137138139 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,801 do 6,850 od 6921

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I tako smo danas imali juhu, (dugo) dinstano zelje zapečeno s krvavicama i kuhani krumpir
    Posljednje uređivanje od Jelena : 08.12.2025. at 00:00

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure hvala na savjetima, prvorođeni kaže najbolji kupus ikad..
    Prodinstala luk ljubičasti, ubacila kupus i nekih resltlova slanine, malo vode i u pećnicu poklopljneo cca sat vremena.
    Kasnije si je on dodao jo kojekakvih začina(mislim papriku) i zapecao na 250.
    Sad je samo pitanje koliko dugo može stajati u frižu da mu zapakiram za Osijek, mislim da si on stavi kupusa i u sendvič
    Danas meni juha o karfiola, ostaci kobasice pečene, jaja, salata mali neki krumpir uz to ...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, je l znas zasto najmanje volis osliće? Ni meni nije drag, a ne znam zašto.
    Ja sam danas pastrve pekla na tavi. Toliko sam kasno s posla dosla da mi je mali morao na trening. Sebi sam odmah ispekla u 20h, a deckima u 22h. Ne volim ovakve dane.
    Znam. Totalno mi je bezličan i bezukusan. Da bi mi bio fin, valjda bih trebala stavit tonu začina.
    Za razliku od bakalara kojeg obožavam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas ostaci od jučer - pečena purica (samo batke i zabatke sam pekla) i složenac od riže, kelja i mrkve zapečen u pećnici. Juha se pojela pa za danas nema, osim ako ne slože neku brzinsku.
    Salata: cikla (opet) jer imam 2 obožavatelja i matovilac za one koji to nisu.

Za sutra je u planu grašak s noklicama, a od mesa nemam pojma, možda fileti pilećih zabataka.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ninaxy,
    Zaboravih ti javiti. Znaci pasticada 2 kile mesa (uvijek smrznem dio), lonac napunjen do one max.granice. trebalo mu je nekih 7-8min da zapišti.

Kad je manja kolicina unutra, mislim da brze zapisti.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Znam. Totalno mi je bezličan i bezukusan. Da bi mi bio fin, valjda bih trebala stavit tonu začina.
    Za razliku od bakalara kojeg obožavam
    Meni kao da se nekako gadi. Ne znam kako bih rekla. Imamo ih povremeno. I nikad ne kupujem one panirane. Ne razumijem zasto.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nama je ostalo juhe od jucer. Samo sam pileći file od velikog domaceg pileta ispekla s batatom i krumpirom pod poklopem, neku sam finu mjesavinu suhih zacinskih trava dobila, bas je pasala i zelena salata.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ninaxy,
    Zaboravih ti javiti. Znaci pasticada 2 kile mesa (uvijek smrznem dio), lonac napunjen do one max.granice. trebalo mu je nekih 7-8min da zapišti.

Kad je manja kolicina unutra, mislim da brze zapisti.
    A koliko litara ima lonac? Baš sam razmišljala bi li prije zapištao ako je pun vode ili ako ima samo malo vode i ulja na dnu plus dvije kile mesa?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko litara ima lonac? Baš sam razmišljala bi li prije zapištao ako je pun vode ili ako ima samo malo vode i ulja na dnu plus dvije kile mesa?
    Nisam Lili75, ali isto kuham pašticadu u loncu. 2 kg mesa ja kuham u 7 litrenom loncu. Stane i u manji, ali na knap. To izbjegavam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam Lili75, ali isto kuham pašticadu u loncu. 2 kg mesa ja kuham u 7 litrenom loncu. Stane i u manji, ali na knap. To izbjegavam.
    A koliko ti treba da se stvori tlak?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    A koliko ti treba da se stvori tlak?
    Pa ne znam, barem nekih 5 min, možda i dulje. Ako je veća količina, treba dulje. Redovno kuham u manjem loncu (5 litara) i taj ugrije brže.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj je između vaša dva - 6 l.

Rijetko stavljam tolik omesa odjednom, pa mi zato i brže zapišti.
    Vode uvijek imam toliko da pokrije meso.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Danas ovdje na meniju riba molva (morala sam tražit prijevod za: eng ling, franc. julienne), za nju je oslić kraljica riba, ova je toliko lošeeee izgledalaaaa...na kraju sma jela vege jelo.Pola namirnica nisma znala šta je unutra, a to baš ne volim. Ocjena:srednja žalost.

Meni nema do naše hrane odnosno mediteranske ili hrane istočnog dijela Balkana. Španjolska hrana mi je pri vrhu ljestvice kao i kretska. Frnacuska kako gdje. :/ spajajnje nespojivog na tanjuru ne volim nikako jer nekad bude loš spoj.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer mi se jelo na žlicu pa sam skuhala varivo od malo piletine, cijele male tikve butternut i dvije konzerve slanutka, malo sam zaljutila čilijem, a dodala sam i dimljene paprike (polugorke). Odlično je bilo, šteta šta nije ostalo jer ne znam šta ću danas. Vjerojatno pesto iz teglice koji sam kupila u Italiji - ti su kao domaći. S paštom.
    I ja sam jučer napravila nesto slicno, količinski pola od tvog. Bez piletine. Samo sam ja stavila korijander, malo čilija i cimeta. Imali smo fasirance od dana ranije.

Danas pileca juha, pečena butternut tikva s maslinovim (druga polovica) i srdela pečena u pecnici, zelena salata
    https://m.youtube.com/watch?v=Jo1dzlgZ318

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Prekjučer sam uvaljala pastrve u kukuruznu krupicu pa ih ispržila i skuhala blitve uz to.
    Jučer sam napravila mesne polpetice u umaku a la Ikea s pireom i špinatom na mlijeku - polpetice će biti i za ponedjeljak jer u imati neku gužvu.
    Danas peče patku. Kiseli kupus također, sigurno, a hoćemo li krumpire ili mlince, neka odluči publika.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zasitila sam se peradi i ribe, danasmali izlet u crveno meso.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Zasitila sam se peradi i ribe, danas mali izlet u crveno meso.
    I krivo poslala post
    Juha od telećih rebarca, a uz kuhana rebarca sam napravila bulgur s puno persina i limunovom koricom, edamame i zelenu salatu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I kod mene teleca rebarca, al u pecnici s krumpirima i tikvicama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Poriluk s rižom i mrkvom (varivo) i curry piletina. Ne stižem ništa komplicirano.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Gljive i tjestenina, kupus salata ...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kako napraviti gulaš da bude fin i meso mekano
    imam osjećaj da mi uvijek ispadne kiselkast, a meso vlaknasto ili pak gumenasto, koliko god dugo kuhala. Fakat ne kužim, dva desetljeća se trudim i nikako da ispadne baš ono fin

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel poprzis dobro meso?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja ga radim u express loncu i uvijek mi je meso mekano, fino.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj TeFil prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto ovako. Gulaš mi uvijek ispadne super. Nema greške.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne pržim meso uopće. Prijam i podljevam temeljcem oko sat i pol.
    Ako mi nije neka preša, sama režem meso, ne u mesnici. Za sve. Onda mogu kontrolirati smjer rezanja u odnosu na vlakna i poskidati detaljnije od mesara sto mi se ne svidja. To iskoristim za temeljce za kasnije.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Popržim ga u ekspres loncu, kasnije zalijem i kuham i po tri sata. Sama režem poprijeko preko vlakana... ma sve radim kako treba, samo mi ne ispadne dobro, totalno sam kapitulirala.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Popržim ga u ekspres loncu, kasnije zalijem i kuham i po tri sata. Sama režem poprijeko preko vlakana... ma sve radim kako treba, samo mi ne ispadne dobro, totalno sam kapitulirala.
    pa koje meso stvaljaš Angie? Čudno da ti tako lagano jelo toliko drugo treba i još ti ne bude po guštu.

Ma kakva 3 sata Gospe moja...gulaš ti je gotov u ekspresu za 30 min, al uvijek su mi komadi mesa izrezani na kockice. Mesar mi fino sve očisti i izreže. Samo kratko prodinstam, zalijem, začinim i zatvorim.
    Ja ništa u ekspresu tako dugo ne kuham.

Sretnoo!!! nadam se da je kvaka u veličini komada mesa bila.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa ne znam, režem na kockice od ca cm kubični...

fakat ne kužim. jel moguća da ga kuham predugo jer kažu da je sve mekše što se duže kuha.... i to pazim da nije baš na turbo, nego medium jačini pritiska.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure kuhaju u loncu, ja ne pa ne znam. Ali mozda su ti premale kockice pa ti se kod prženja već zapeče previše. Ako ti je tvrdkasto do cca 1 mm debljine sa svake strane, to ti je cca 20 % tvrdkastog, a mozda i vise, jer meni se u pravilu bitno smanji volumen mesa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja isto u ekspresu cca pol sata kuham i mekano je. Prvo izdinstam, podlijem, zatvorim. Nikad ništa nisam kuhala 3 sata u ekspres loncu. Mislim da bi tada sva tekućina isparila.
    Stvarno ne kužim kak ti je žilavo nakon toliko kuhanja - i običan lonac bi nakon 3 sata trebao biti dobar za mekano meso.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A ko kuha u expres loncu nekaj 3 sata?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a ja
    više ga se neću ni usuditi kuhati. a šteta, baš je praktično jelo za moje mesoždere. Mislim, pojedu oni i ovako, ali ja nisam zadovoljna.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da dužina kuhanja ne bi trebala smetati.
    Možda da probaš u običnom loncu tri sata kuhati?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A da probaš otvoriti lonac nakon pola sata kuhanja, možda bude bolje? Možda mu stvarno bude previše kuhanja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj TeFil prvotno napisa Vidi poruku
    Isto i ja. Propržim meso prije, a onda zatvorim lonac. Nikakvih problema...

I da - meso se ne smije ni prekuhati, jer onda bude vlaknasto. Nasadila sam se par puta...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

aj ti kako smo ti rekle napravi sljedeći put pa nam javi. i ne premale kockice nego onako kako vidiš u dućanima izrezane kockice, nemale ne prevelike, al ipak konkretne.

Probaj s junećim butom, neki ti mesar očisti i izrezucka, pa javi.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moze 3 sata u ekspes loncu . Predugo je to. Ako bi se u normalnom locu kuhalo 3 sata u ekspres ide max 1 sat.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Eto probaj tako, kraće u ekspres loncu.
    Ja kuham duže na lagano u ekspres loncu kad radim trganu junetinu ili svinjetinu, kombiniram s pećnicom.
    Probala bi raditi neku juhu od lososa, našla sam nešto zanimljivo s krumpirom i porilukom. Nešto mi se jedu riblje juhe, a nisam osim lošeg slavonskog fiša nikad ništa skuhala ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jučer skuhala sarmu u ekspres loncu. Uvijek se sjetim kako su moja mama i moja svekrva od toga radila cjelodnevni projekt...
    Bila su to drugačija vremena - moglo im je biti. Ja sad gledam samo kako ću što brže biti gotova, a da klopa potraje koji dan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Eto probaj tako, kraće u ekspres loncu.
    Ja kuham duže na lagano u ekspres loncu kad radim trganu junetinu ili svinjetinu, kombiniram s pećnicom.
    Probala bi raditi neku juhu od lososa, našla sam nešto zanimljivo s krumpirom i porilukom. Nešto mi se jedu riblje juhe, a nisam osim lošeg slavonskog fiša nikad ništa skuhala ...
    Ja sam isto dijete s kontinenta, ali sam prije puuuuno godina imala priliku od kolege naučiti osnove. Vrlo je jednostavno. Uzmeš ribe koje ti se sviđaju (obično oslić ili orada), očistiš i odrežeš glave. Te glave i grincajg skuhaš u dosta vode. Na 1 vezicu zelenja ja stavim 2 litre, ali nije bitno. U juhu odmah stavim riblje glave i zelenjavu (mrkva, peršin, celer, može i komorač bez pretjerivanja), malo luka, režanj češnjaka, lovorov list i nekoliko zrna papra, kriška limuna + sol i malo maslinovog ulja. To se treba kuhati 1 sat na klasičan način ili cca 15 min u ekspres loncu. Nakon toga ubaciš ostatak riba i kuhaš još par min bez tlaka da se riba skuha, a ne raspadne. Izvadiš ribu van i staviš na toplo mjesto, a juhu procijediš i u nju staviš prethodno kuhanu rižu i svježi zeleni peršin. Mislim, možeš rižu i kuhati u juhi, ali neće biti bistra i postupak će dulje trajati.

Ja obično odvojeno skuham rižu koja se kasnije jede kao prilog uz kuhanu ribu, pa od toga uzmem 2-3 žlice i frk u juhu. Za kuhanu rižu obično napravim umak od kopra ili komorča (baza je bešamel).

Od riječne ribe dugo nisam jela juhu. To je moja baka nekad često kuhala (od glava šarana ili soma, a i cijelih manjih riba ako je netko bio u ribičiji - našlo se i divera i štupsera i crvenperki i babuški i koječega) ali u biti je isti postupak.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala Peterlin.
    Kupila poriluk, probam nešto s porilukom i lososom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Peterlin.
    Kupila poriluk, probam nešto s porilukom i lososom
    Kombinacija zvuči dobro. Ja bih još u to na kraju dodala vrhnje za kuhanje.

Evo i malo tuđe pameti: https://recepti.index.hr/recept/4861...juha-od-lososa

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prvorođeni skuhao, javim dojmove ali ide i vrhnje

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jako ukusno, malo je šparao na poriluku ja bi baš gustu krem juhu od poriluka i krumpira napravila i ubacila kockice lososa. Kopar i češnjak savršeno pašu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod mene isto danas porluk, samo manje egzotican, s pilećim krilcima. Imala sam dva paketa, dva velika krilca od pileta od jedne drage ženice s placa i dva mala veronikina. Sasvim drugačije meso. Bolje je kad niti ne osvijestiš kolika je razlika.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Juneća juhica sigurno, šta uz nju ne znam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas jedemo ostatke od vikenda, a sutra je stariji sin doma. Planira ispeći minutne odreske u umaku, a uz to nekakva tjestenina tipa njoki ili pljukanci (da se iskoristi umak) i salata od rezanog kiselog zelja s bučinim uljem.

Veći nam je problem jelovnik za Badnjak jer nisam (još) nabavila hobotnicu za salatu. Alternativa je bijeli rižoto od kozica, za to imam sastojke ali ako uspijem nabaviti hobu, salata od iste bit će dobrodošao dodatak. Na Božić purica, bez puno filozofije. Moram samo uloviti mlince na placu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I mi danas imamo ostatke od vikenda, konkretno ostatke porchette koju sam ispekla za rođendan

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u subotu svinjski šnicli u saftu od češnjaka + rižoto od gljiva, kupus salata
    jučer naše domaće krvavice s kiseljim zeljem i restanim krumpirom
    danas mahune čušpajz s komadićima svinjetine unutra.
    sutra, nemam još pojma.

blagdani, klasika
    za Badnjak pečena riba (orada i brancin) s blitvom i krumpirima
    za Božić, juha, patka s mlincima, zelena salata

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Danas nemam pojma što ćemo.
    Sutra bakalar, djeci ću nešto što odaberu.
    Božić, juha, purica i mlinci, zelena salata i francuska.
    Na Štefanje, pašticada i njoki.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •