Stranica 39 od 39 PrviPrvi ... 29373839
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,919 od 1919

Tema: Upisi na faks

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj Willow, mm je kuckao virmane na maasinu , ja rukom pisala..doduše i dan danas vidim nekad rukom ispisane virmane...
    A ova godina je u mojoj brašni jako znaimljiva, punan usta digitalizacije a usosili nas svjetski
    Šta će biti vidjet ćemo...
    Prvorodjeni je na matematici i računarstvu ali više se vidi u svijetu financija čak i aktuar mu je primamljivo...no još je na dugom štapu sve, tek je druga godina...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo prvo je dudica koju si cucla svaka struka - ne, za kvalitetne prevoditelje/programere/radiologe itd. bit će mjesta pa padaju ko domine puno brže nego što su mislili, a dio ovih agilnijih (konkretno jedan raidolog) se grana i u influenseraj medicinski (sad je došlo do programera i baš su krize da se režu nemilice) - a tih kvalitetnih će bit promilski broj. S obzirom da je besmisleno predviđat razvoj tržišta rada, potpisujem ovo - nek upišu što hoće .
    Pa da, zato ja mislim da treba upisati sto te zanima. Jer ces tu mozda moci biti dovoljno kreativan za ostanak u struci. Inteligentan kreativac u kombinaciji sa znalcem dobitna kombinacija, ja mislim. Naravno malo će ih biti u jednoj osobi. Mislim da ce vecina nas biti živi da vidimo kamo to ide.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 08.07.2026. at 20:47

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se. Jučer je kod nas bilo slavlje - nikad više u životu..... fizikaaaa!!!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.07.2026. at 10:28

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina33,
    Nek ste proslavili jupi jeee

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se. Jučer je kod nas bilo slavlje - nikad više u životu..... fizikaaaa!!!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kao da gledam sebe prije 30-ak godina, i još mi se fešta zbog te činjenice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kao da gledam sebe prije 30-ak godina, i još mi se fešta zbog te činjenice
    Odrađivanje ovog stresa: noćas sanjam da, s obzirom na AI i kolaps države, većina mojih kolegica u 50-60.-tima se preškolovava da bi upala u zapošljiva zanimanja. Ja sam mislila upisati socijalnu pedagogiju ili logopediju i čak bi mogla upasti (nekad završeni faksevi se nešto boduju), ali nisam napravila nešto ala matura / prijemni koji je nekakav obavezan entry-level test (netšo ala verbalni test inteligencije) koji je uvjet za prijavu za bilo koji od tih studija, ali se već polagalo i nisam skužila da treba i to, a prijateljice mi se čude i da čekam onda nagodinu ili jesenski upisni rok .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.07.2026. at 16:37

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:sacuvajbože:

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jedna od mojih najgorih noćnih mora je bila - zvali me iz referade da su skužili da moram nazad na faks jer nisam položila 1 ispit

ujutro sam išla tražiti gdje mi je diploma

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    jedna od mojih najgorih noćnih mora je bila - zvali me iz referade da su skužili da moram nazad na faks jer nisam položila 1 ispit

ujutro sam išla tražiti gdje mi je diploma
    Ajme meni..... u plejadu mojih noćnih mora dugo je upadao test iz matematike (koju sam ostavila u 2. srednje) i kao imala sam skoro sve točno riješeno i onda me nešto uspaničarilo i sve sam pobrisala i riješila krivo (to mi se jednom dogodilo za statistiku, umjesto 5 dobila 2). Suosjećam i razumijem!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa jesam ja ovdje jedina koj bi radije ponovno isla u skolu i ucila nego radila (svaki dan od-do)

Meni je skolsko doba bas u lijepom sjecanju i srednja i faks i magisterij.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.07.2026. at 19:42

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jesam ja ovdje jedina koj bi radije ponovno isla u skolu i ucila nego radila (svaki dan od-do)

Pa kaj ne moraš i dalje učiti uz rad, iako nema čvaraka (diploma) nego eventualno dobiješ razne potvrde?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Ja volim učiti i nakupila se certifikata. Ali to nije ovaj biti - ne biti. I ne moram opet s fizikom se bakćat ni s matkom itd. Ako poživim, u penziji ću nabadat dodatne jezike ko što neko kukiča - ali nikako programske, nego ljudske.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja volim učiti i nakupila se certifikata. Ali to nije ovaj biti - ne biti. I ne moram opet s fizikom se bakćat ni s matkom itd. Ako poživim, u penziji ću nabadat dodatne jezike ko što neko kukiča - ali nikako programske, nego ljudske.
    Ovo mm i ja isto planiramo. Imamo set za španjolski već par godina, ali nikako krenuti jer uvijek ima drugih prioriteta.

Kukičati ionako znam, ali vid mi nije više takav da bih mogla to raditi kako treba. Radim još samo zimske kape i eventualno ljetne torbe od debele niti. Šivanje se svelo na skraćivanje hlača. Eh... Živjeli strani jezici, za to mi ne treba savršen vid.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odrađivanje ovog stresa: noćas sanjam da, s obzirom na AI i kolaps države, većina mojih kolegica u 50-60.-tima se preškolovava da bi upala u zapošljiva zanimanja. Ja sam mislila upisati socijalnu pedagogiju ili logopediju i čak bi mogla upasti (nekad završeni faksevi se nešto boduju), ali nisam napravila nešto ala matura / prijemni koji je nekakav obavezan entry-level test (netšo ala verbalni test inteligencije) koji je uvjet za prijavu za bilo koji od tih studija, ali se već polagalo i nisam skužila da treba i to, a prijateljice mi se čude i da čekam onda nagodinu ili jesenski upisni rok .
    i ja sam o tome razmišljalaisto logopediju
    samo me muči matura iz matematike ... to ne bih mogla položiti ...

gdje si pronašla info o tim testovima za upis?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

He he, ja bih probala položiti maturu A razine (uzeti od sinova podloge i malo ponoviti gradivo) i isto se smjestiti na logopediju, ali malo mi je kasno sa 40 godina staža

Tek sam uz svoju djecu otkrila da sam deBElo promašila zanimanje i da bih bila sasvim dobar logoped ili radni terapeut, samo da mi je netko prije 45 godina rekao da ta zanimanja postoje.

Osim toga, cijeli svoj odrasli život pitam se jesam li promašila na drugu stranu. Trebala sam biti kuharica kao moja baka ili završiti neki studij vezan uz to. Svojevremeno sam imala ponudu za Podravkinu stipendiju (agronomija ili PBF) ali nisam htjela ni čuti. Glupa ženska glava... Cijeli svoj odrasli život prikupljam recepte, pripremam zimnice i slično, mogla sam biti i tako nešto. Nema nikakvih garancija da bi mi život bio bolji, ali vjerojatno ne bi bio lošiji - samo drugačiji. Eto, odabrala sam tehničku struku koja mi je daleko najmanje ležala od ovdje navedenih, ali dobro - korak do mirovine nemam se na što žaliti... Djeca su također odabrala tehniku, sreća njihova.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.07.2026. at 14:58

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

To nije stvarno, to je bila moja noćna mora / san - jer su neki fakulteti uveli prijemne kao što su i neke škole itd. Matura A, matura B matura iz predmeta ovog ili onog, nije dosta. U snu / noćnoj mori su mi rekle kolegice da ali to nisam polagala, znači - bio je to rekla-kazala u snovima.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 13.07.2026. at 15:47

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima opcija za nas koji nismo išli na državnu maturu, moja frendica 82 godište ERF upisala vandredno

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaj ne moraš i dalje učiti uz rad, iako nema čvaraka (diploma) nego eventualno dobiješ razne potvrde?
    Ne vise. Nakupila sam hrpetinu tih certifikata, vise nemam sta u svojoj struci.

Stranica 39 od 39 PrviPrvi ... 29373839

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •