Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Razmaziti dijete

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Razmaziti dijete

Moja mala je stara 8 tjedana i samo bi se nosila...

Razlog mogu naći...imala je 4 tjedna grčeve, pa smo ju stalno nodili, em se nije htjela podrignuti, pa je jela i ovo ostalo vrijeme do drugog hranjenja se podrigivala...pokušavala...

Čitam da se dijete ne može razmaziti do prva tri mjeseca???
    Koliko je to točno, jer ako zna da je gladno, zna da mu se spava, kako ne bi znalo da bi se nosio? Ili još bolje, kako zna da spava a da se ne nosi. To nije samo nošenje na rukama, to se mora i hodati...

Što će se promijeniti nakon tri mjeseca???

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto ce se promijeniti? pa nista drasticno. bit ce veca beba, bit ce teze nosat, bit ce vec vise "nosajucih" dana/noci za tobom...

ili, ako ces gledat s druge strane - "odradit" cete dio puta, pa cete biti tri mjeseca blizi nekoj laksoj fazi

i, naravno da zna da se nosa, naravno da hoce da se nosa, naravno da je to u redu - i to sto beba to trazi, i to sto joj se u tome udovoljava. tu smo upravo iz tog razloga, da udovoljimo - kad su gladni, mokri, zedni, bolesni, zeljni dodira...

i, za kraj, da se ponovim - ne razmazuju se djeca - razmazuje se npr. nutella na kruh (iako je to vec b.gohulno, za nutellu su izmislili zlicu )

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje mišljenje je da nije istina da se dijete ne može razmaziti prvih par mjeseci života. DAleko od toga da dijete ne treba nikad nositi, ali ne treba ni pretjerivati.
    Mi smo imali s prvom curkom velikih problema (prvo unuče u cijeloj obitelji), jer su ju svekar, svekrva i teta nosikali po cijele dane i naravno da se naviknula na to. Srećom, nakon nekog vremena je skuzila s kim moze manipulirat, a s kim ne (MM i ja se nismo dali ). No što je bivala starija i teža, svi (a pogotovo svekrva, krhkog zdravlja) su skužili da im to baš i nije bilo pametno, pa su polako odustajali. Naravno da je to maloj bio šok, ali oporavila se brzo.
    Zato su sad s drugom svi pametniji.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da, samo ja nisam napisala "RazmazAti dijete"

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

to je tupio i mm da bi poslije shavatio da se moze....pogotovo kad su urlikali jer nisu te sekunde dobili hranu kad su se probudili....ja npr. sam zaspala pa nisam stigla pripremiti mlijeko ili je voda bila prehldana pa dok se ugrijala....ili kad bi urlikali pa kad bi ih se primilo bi prestali i kad bi ih se vratilo u krevet bi iste sekunde poceli urlikati....cuj savjeta ces naci mnogo....ja nisam pobornik da dijete treba nosati i da treba biti non stop na rukama....moje ja ne nosam

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nakon dva tjedna sam rekla sama sebi da neću slušati nikoga osim sebe.
    Ako se moje dijete želi maziti, nosati pa bit će tako.
    Zato sam ga i rodila, a ne da meditira.
    I dan danas se nosamo, jedemo, kupamo, spavamo jedno uz drugo.
    Šta tu ima lošeg? Jako smo povezani i to mu je temelj za sretan i zadovoljan život.
    Slušaj svoje dijete i nosaj ga, jer će doći brzo dani kad se osamostali.

piknjica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    Šta tu ima lošeg? Jako smo povezani i to mu je temelj za sretan i zadovoljan život.
    X

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s odgovorom, jedino za ovo podebljano moram napisati da je brzo relativan pojam i da ne treba očekivati čuda u kratkom roku.
    Brzo je brzo u odnosu na cijeli život, a u odnosu na 3 mjeseca je sporo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A moje je mišljenje da se dijete ne može razmaziti nosanjem nego time da mu se udovoljava svakoj negovoj nebuloznoj mušici, dozvoljavanjem svega i svačega.
    Zapravo, neodgojem. Jer najlakše je dijetetu kupiti sve na što uperi prstom, skoknuti na svaki djetetov nepotrebni mig...I to se naravno ne odnosi na male bebe!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I mene je toga bilo strah, pogotovo što se trebalo načekat da podrigne/bljucne, pa bi ga nosala. A i "stalno" je dojio, pa mi je non-stop bio na rukama...Svi su mi govorili, naviknut ćeš ga, međutim, kako sam već negdje napisala: kad je "skužio" da sam tu uvijek kad zatraži, sada manje traži! Zato bi ga svi ostali nosali, što meni diže tlak , jer voli nosanje samo ako mu se spava...inače, poživčani! To mi naravno, nitko ne vjeruje, jer zašto se beba ne bi nosala, a prije "drvlje i kamenje" po meni, grrrr... Kao da se on zna igrat s 3 mjeseca...??? I ostale nebuloze...Više voli biti u košari, igrat se, gugutat, samo ne nosat! ALI da želi nosanje, ja bih ga nosala. I još nešto: zbavi sling! To je super stvar...moj to npr. voli, ali samo kad smo vani, jer gleda okolo...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

...ali da želi *nošenje, ja bih ga* nosila...
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 16.12.2010. at 13:39

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj vinalina prvotno napisa Vidi poruku
    Možda ćeš onda moći malo sjesti dok ju držiš .

A sad ozbiljno, meni je ovo drugo dijete, i sad sam puno bolje svjesna kako taj period nošenja brzo prođe. I puno više uživam u tome nego prvi put. Već kad krene puzanje manje se nose, jer ima puno zanimljivijih stvari u okolini. Čak i prije toga, evo moja curka (6 mjeseci stara) se sad hoće i sama zabaviti s nekom igračkom 15-20 minuta kad je dobre volje, a prije 3-4 tjedna to nisam mogla ni zamisliti.

Sve u svoje vrijeme....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da dodam, moram se složiti s anom.m:

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A moje je mišljenje da se dijete ne može razmaziti nosanjem nego time da mu se udovoljava svakoj negovoj nebuloznoj mušici, dozvoljavanjem svega i svačega.
    Zapravo, neodgojem. Jer najlakše je dijetetu kupiti sve na što uperi prstom, skoknuti na svaki djetetov nepotrebni mig...I to se naravno ne odnosi na male bebe!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vinalina prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mala je stara 8 tjedana i samo bi se nosila...

Razlog mogu naći...imala je 4 tjedna grčeve, pa smo ju stalno nodili, em se nije htjela podrignuti, pa je jela i ovo ostalo vrijeme do drugog hranjenja se podrigivala...pokušavala...

Čitam da se dijete ne može razmaziti do prva tri mjeseca???
    Koliko je to točno, jer ako zna da je gladno, zna da mu se spava, kako ne bi znalo da bi se nosio? Ili još bolje, kako zna da spava a da se ne nosi. To nije samo nošenje na rukama, to se mora i hodati...

Draga vinalina, znam kako ti je. Tu fazu sam i sama prošla. Sve je zapravo u redu, samo se tvoja malena nalazi u takozvanoj "fazi naručja":

Najprije, trebali bi pokušati u potpunosti shvatiti formativnu moć onoga što ja nazivam fazom naručja. Ona počinje s rođenjem i završava s počecima puzanja, kada se dojenče svojom voljom može udaljiti i vratiti do skrbnikovog koljena. Ta faza se jednostavno sastoji od 24-satnog kontakta dojenčeta s odraslom osobom ili starijim djetetom.
    Evo cijelog teksta:

Važnost faze naručja

Malena instinktivno zna što je dobro za nju i njezin razvoj. Ne znam kolike su vaše mogućnosti, no nošenje bebi, pa tako i roditeljima, donosi mnoge dobrobiti:

Prednosti nošenja bebe

Nošenje pruža novorođenčetu tri poznata elementa: jednoličan ritam srca, kretanje i bliskost. Ovakvo poznato okruženje, koje podsjeća na život unutar maternice, pomaže prilagodbi djeteta velikom, novom svijetu, kreirajući stalno mjesto sigurnosti, utjehe i zaštite.
    Cijeli tekst:
    Zašto nositi dijete?

Dakle, nosite se, mazite i uživajte!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam stariju puno nosila, a mladju gotovo cijelu prvu godinu (jer mi je bilo prekrasno njuskati ju dok idemo bilo kud) i poslije jer smo brze i lakse bilo kud dosli (kolica u pravilu ne koristim). Sad se mladja vise ne zeli nositi nego zeli svugdje hodati, SAMA. E, to ja zovem teskom fazom
    I obozava se voziti u kolicima, pa u tome uziva s dedom i bakom...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala pomikiki i dutka-lutka

ova je tema toliko intrigantna roditeljima da ne cudi sto se toliko puta pokretala. I, uvijek zavrsavala sa zakljuckom - uzivajte, mazite se i pazite (u skladu s granicama vas i vaseg djeteta, naravno) jer to i jest bit prve godine djetetova zivota. Ono naprosto od toga raste

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Htjela sam se na početku ispričati, jer nisam našla ništa što bi me zanimalomvezano uz ovu temu, a tražila sam...

Hvala svima na odgovorima, sada sam mirnija, jer, da i meni govore, spuštaj ju, razmazit ćeš ju...Pogledala sami druge teme...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •