Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: prirodna zaštita protiv komaraca

uvijekontra avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno prirodna zaštita protiv komaraca

Na početku isprika ako post ne pripada ovdje ali pitanje nije vezano uz nijednu dobnu skupinu tj. vezano je uz sve dobne skupine.
    Da li netko zna za postoji li i gdje se može nabaviti neko učinkovito prirodno sredstvo protiv komaraca? Imam djevojčicu od 18 mjeseci koja će cijelo ljeto biti na moru i grozim se od onih otrova protiv komaraca što se uključe u struju (RAID i sl).

Prošle sam godine koristila eterična ulja nakapana na vatice, one bio flastere što se lijepe na kinderbete, od Chicca ono kaj ide s utruju i radi na principu valova što valjda samo komarci čuju/osjete. Nažalost, ništa nije pomoglo.

Ako netko ima kakav savjet pliz podijelite.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ako ce ju volit komarci kao mene nazalost jedino fizicka zastita pomaze....dakle,komarice po kuci,ili ona mrezica preko kreveta,odjeca dugih rukava isl....
    ja sam se provala svacim mazat ali ne djeluje.... ili pronadju milimetar koji nisam namazala....

prirodno mozes preventivno probat natrljat kozu bosiljkom ili metvicom,to ih kao malo odbija....
    vec kad ubodu meni je super odma natrljat malo pive na kozu ili neki dezinficijens,manje ce svrbit!
    synopen mi npr. bas ne pomaze....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Plave lampe. Meni su odlične.
    http://www.google.hr/imgres?q=lampe+...9,r:0,s:0,i:64

Ima ih u svim vrtnim i sličnim centrima.

I narukvice od citronele za djecu koje se kupe u ljekarni. Objesiš negdje blizu bebe, ne na ruku, bar ja nisam stavljala na ruku dok su tako mali.

Mnoge biljke efikasno tjeraju komarce. Trenutno ima u Plodinama akcija lončanica protiv komaraca, slične su pelargoniji, ali imaju jako mirisno lišće. Djeluju i cvjetovi lavande i smilja.

uvijekontra avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala na odgovorima! Probat ću s lampom i tim lončaricama. Sad idem proučavati linkove koje mi je pomikaki stavila

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i mene ovo strašno zanima jer sam sve isprobala i jedino mi raid i ostala pomažu a volila bi ih izbjeći....

živimo na moru i komarci su već počeli i bit će sve do 1.10. a ako ništa ne uključim izbodu i mene (lako za mene) i moje dvije curice:princezu- 3 i po godine i bebicu- mjesec i deset dana

vani za ispred kuće imam nekakvu lampe sa plavim svjetlom koja privlači i sprži bube i komarce i super mi je...ali šta staviti u sobe?
    sad trenutno uštekam tabletu raida sat-dva prije spavanja da malo izvjetri, naravno uz otvorena balkonska vrata od sobe....tako i spavamo, uz otvorena vrata....

a sestra me uvjerava da su te tablete na biljnoj bazi i da ne utječu štetno na ljude...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lampe i u sobu. Ja u svakoj imam.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni osobno nema do mreža za komarce na prozorima uz mrežu oko kreveta. Ostaje pitanje kako preživjeti van kuće Lampe ne koristim jer sprže i ostale nevine bube, čak ne znam koliko komarci na to idu, po svim istraživanjima oni ne idu na svjetlo. Tablete izbjegavam, pogotovo ne bih spavala uz njih. Flastere nisam probala ali čula sam da baš i ne pomažu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mene više muče papataže - papataći - nevidi.
    A navodno da su postale i opasne, da mogu prenositi lišmaniozu.
    I da nisu, izludi me njihovo konstantno bockanje usitno.

uvijekontra avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

upravo krenula čitati linkove koje mi je pomikaki stavila ali sve mi se više čini da su, nažalost, jedina stvarno učinkovita sredstva ti otrovi što idu u struju i te otrovne kreme s kojima bi trebali mazati svoju djecu (http://www.ordinacija.hr/novosti/spr...cu-i-trudnice/).
    Onda mi se čine bezopasniji ubodi komatraca od tih otrova.

uvijekontra avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Uglavnom, pročitala sam sve s linkova koje mi je pomikaki poslala ali nažalost, ništa novoga. Izgleda da su mreže najučinkovitije rješenje ali to je, u mom slučaju, nemoguća misija. Da ne objašnjavam.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Plave lampe. Meni su odlične.
    http://www.google.hr/imgres?q=lampe+...9,r:0,s:0,i:64

Ima ih u svim vrtnim i sličnim centrima.

I narukvice od citronele za djecu koje se kupe u ljekarni. Objesiš negdje blizu bebe, ne na ruku, bar ja nisam stavljala na ruku dok su tako mali.
    Beti,
    da li je ovo ta plava lampa?
    i, na kojem principu funkcionira ta lampa?
    http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_26823.htm

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hitno pojačati B vitamin
    onda im smrdiš i ne treba ti nikakvo sredstvo

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

je,to sam i ja cula pa uzimala B kompleks i nista...na tigraste to ne djeluje....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa Vidi poruku
    Beti,
    da li je ovo ta plava lampa?
    i, na kojem principu funkcionira ta lampa?
    http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_26823.htm
    nije to plava lampa, pogledaj link koji je stavila Beti3 - u nekoj rešetki svijetle lampe, na to svjetlo idu razne bube pa se sprže
    ovo iz lidla ne vidim kako funkcionira - da li ispušta neke plinove ili vibracije koje smetaju komarcima, ali ne izgleda kao da bi se tu nahvatale bube, premalo je to svjetlo
    onu plavu lampu smo imali još kad sam bila mala, u svakom slučaju na toj lampi je bilo milijarde mrtvih buba a valjda se i pokoji komarac greškom spržio
    ali komarce u pravilu privlače mirisi i CO2 koji izdišemo

Prije svega treba zaboraviti na veoma rasprostrajeno vjerovanje da komarce privlači svjetlost. Utvrđeno je da komarci za orijentaciju u prostoru tj. za letenje moraju imati vizuelnu kontrolu tj. da nisu u stanju da se dobro orijentiraju u potpunom mraku. Umjetno svjetlo komarcima dakle nekad pomaže u orijentaciji ali ih ne privlači kao takvo. Komarci koji se hvataju u umjetne svjetlosne izvore u njima završavaju uglavnom zato jer se nikada ranije nisu susretali sa tako jakim bljeskom.
    http://croinfo.net/razno/4886-kako-s...odan-nain.html

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mrežice na sve prozore i vrata - najbolji sistem

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    mrežice na sve prozore i vrata - najbolji sistem
    tako je samo mala napomena za vlasnike pasa i mačaka, ne postavljajte mrežice na vrata, to je uzaludna investicija

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel ima kakvi pametni savjet da u prirodi ne bodu komarci?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pomi, pomaže i ako je iznad visine psa barem veći dio štiti, tako mi imamo na moru negdje 15 cm od poda, a pesica se naučila provući bez da išta pita.
    Mrežica i zatvaranje svega prije sumraka. Taman kad se krene lagano spuštat sunce mi sve pozatvaramo i nafrljimo klimu (pod krovom smo inače ne bi mogli ni ući) i držimo zatvoreno ihladno, a kad idemo na spavanje otvorimo na mreže i šalaporke da zrak prolazi. Od kad smo razvili sistem nemamo komaraca.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mi imamo mrežice na nekim prozorima, moram se pozabaviti ostalima... za van namjeravam isprobati ovo, moglo bi vam biti zaimljivo. pazite samo da stavite malo dalje od sebe jer - privlači komarce...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rutvica, ovo, se čini zanimljivo i moglo bi funkcionirat. ako moram staviti dalje od nas, znači nije za unutrašnjost.
    a nama su najveći problemi bap te, noćne, krvopije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    rutvica, ovo, se čini zanimljivo i moglo bi funkcionirat. ako moram staviti dalje od nas, znači nije za unutrašnjost.
    a nama su najveći problemi bap te, noćne, krvopije.
    ja moram malo bolje proučiti postupak, ali mislim da bi moglo funkcionirati i u spavaćoj, ako su ti prozori pokriveni mrežicama, pa hvataš samo onih par gadova koji se uvijek nekako provuku.
    Ja imam mrežice, ali se ipak probudim bar jednom noću. Ako imam mrežu oko kreveta, onda se budim rjeđe ali mm-u zapinju noge u mrežu i moram je namještati svaku večer. Ali kad se još malo namnože morat ću i postaviti i mrežu oko kreveta, ili možda probam rutvicin recept...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja mislila da pišete neki recept tipa posadi bosiljak, ružmarin itd...

afrodita avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mi bili na moru... vratili se prije par dana, pa tamo nije bilo Nijednog komarca. Prava opuštaona spram ovoga šta nam je doma, evo upravo napravila eko zamku za komarce, ima receptič na netu, sa smeđim šećerom te kvascom... vidjet ćemo kako će upalit. Kupila sam inače u ljekarni neku prirodnu mješavinu eteričnih ulja, bočica koštala osamdesetak kuna, ma ne valja tri boba.
    Posljednje uređivanje od afrodita : 06.08.2012. at 11:09

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislila da pišete neki recept tipa posadi bosiljak, ružmarin itd...
    ja jucer poslje rucka sebe,malu i MMa natrljala bosiljkom po nogama i rukama...sipak....sletio mi na nogu nakon minut....sad mi zo bosiljka...bolje bi bilo da sam ga pojela....
    ovi mutanti danas nazalost reagiraju samo na kemiju ili fizicku zastitu....(komaricu)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

par dana prije polaska klince sam "tovila" homeopatijom predviđenom protiv komaraca.
    kupila i neki "prirodni" DM sprej i stvarno su ih manje pikali nego prošlih godina.
    s obzirom da nisam imala više kuglica, da ima dam i na tjednoj bazi, bilo je uboda, ali bilo je podnošljivo.
    čak nismo Rinolan koristili cijelo vrijeme.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se čini da ih ove godine ipak ima daleko manje nego prošlih godina, pretpostavljam zbog suše.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    kupila i neki "prirodni" DM sprej i stvarno su ih manje pikali nego prošlih godina.
    kak se zove to tocno iz dm-a i posto je?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •