Results 1 to 50 of 230

Thread: Moja tuzna prica...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Osoblje foruma laumi's Avatar

Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Zar je nužno da se osoblje oglasi na temi o antibioticima i (ne)korištenju istih? Nismo medicinari niti zagovaramo išta od navedenog, niti se tiče našeg djelokruga djelovanja.

Jel se broje samo postovi od osoblja, a drugi su nebitni (masa vas je napisala isto što i ja sada), jedino se naši postovi čitaju a drugi se zanemaruju, pa se zato svaki al baš svaki put mi moramo oglasiti na temi i koja nas (Udrugu) dira i koja nas ne dira? Udrugu ne zanimaju antibiotici, ne vidim zašto bi se osoblje trebalo oglašavati, al stvarno. Svatko piše privatno za sebe, pa sam tako i ja sad napisala što mislim.
    Hvala
    Mislim da je nužno da se netko od osoblja foruma ili članova Udruge oglasi na ovakvim temama baš zato jer vaše riječi u očima ljudi poput Silan (i većine ljudi koji čitaju Forum) imaju jaču snagu od riječi ostalih forumaša. Ovaj forum je vlasništvo udruge Roda i mnogi ljudi koji ga čitaju mogu pomisliti da su stavovi koje pročitaju na forumu (npr. izbjegavanje upotrebe antibiotika) i stavovi osoblja, kojem vjeruju.

anchie76's Avatar

Quote Originally Posted by laumi View Post
    Mislim da je nužno da se netko od osoblja foruma ili članova Udruge oglasi na ovakvim temama baš zato jer vaše riječi u očima ljudi poput Silan (i većine ljudi koji čitaju Forum) imaju jaču snagu od riječi ostalih forumaša. Ovaj forum je vlasništvo udruge Roda i mnogi ljudi koji ga čitaju mogu pomisliti da su stavovi koje pročitaju na forumu (npr. izbjegavanje upotrebe antibiotika) i stavovi osoblja, kojem vjeruju.
    Neće se osoblje oglašavati na ovakvim temama. Nije medicinske struke niti treba se uplitati i preporučati išta, i bože sačuvaj da se njihovi (naši) savjeti uzimaju zdravo za gotovo. Napravit ćemo disclaimer. Molim da sad prestanemo o osoblju.

Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Napravit ćemo disclaimer.
    Drago mi je zbog ovoga.

Sad mi jos uvijek nije jasno zasto zena homeopata nije rekla da ona tu nista ne moze.Zasto nam nije rekla da odmah idemo u bolnicu?
    Cak prica...jao kako mi je sad to glupo kad se sjetim..prica kako je prije par dana dosla u svoj radni kutak (koji je tako prljav i nerasporedjen,jedva se dise od dima cigareta,na jednoj polici mnogo malih bocica koje je ona nesto mjesala i dala nam u kesici nesto sto slici stiroporu.Pitala sam se kako uopste zna koja bocica je za sto,jer nista na njima ne pise,a ima ih mnogo)
    i prica kako je tad dobila upalu crijava,pa se isti taj dan izlijecila tim svojim pripravcima.
    To sam odmah shvatila kao glupost.
    Ali mi zaista nije jasno kako je smjela da se usudi ako je vec vidjela po nalazima,i po mom opisu kako izgleda djevojcica da pokusa nesto sto zna da ne moze...

magriz's Avatar

Quote Originally Posted by Silan View Post
    Sad mi jos uvijek nije jasno zasto zena homeopata nije rekla da ona tu nista ne moze.Zasto nam nije rekla da odmah idemo u bolnicu?
    Cak prica...jao kako mi je sad to glupo kad se sjetim..prica kako je prije par dana dosla u svoj radni kutak (koji je tako prljav i nerasporedjen,jedva se dise od dima cigareta,na jednoj polici mnogo malih bocica koje je ona nesto mjesala i dala nam u kesici nesto sto slici stiroporu.Pitala sam se kako uopste zna koja bocica je za sto,jer nista na njima ne pise,a ima ih mnogo)
    i prica kako je tad dobila upalu crijava,pa se isti taj dan izlijecila tim svojim pripravcima.
    To sam odmah shvatila kao glupost.
    Ali mi zaista nije jasno kako je smjela da se usudi ako je vec vidjela po nalazima,i po mom opisu kako izgleda djevojcica da pokusa nesto sto zna da ne moze...
    zašto?
    zbog novca
    simple as that

Osoblje foruma spajalica's Avatar

Quote Originally Posted by magriz View Post
    zašto?
    zbog novca
    simple as that
    opet potpisujem svoju istomisljenicu na par topica

prica kako je prije par dana dosla u svoj radni kutak (koji je tako prljav i nerasporedjen,jedva se dise od dima cigareta,na jednoj polici mnogo malih bocica koje je ona nesto mjesala (...) Pitala sam se kako uopste zna koja bocica je za sto,jer nista na njima ne pise,a ima ih mnogo)
    Ova homeopatica stvarno zvuči kao neka šarlatanka. Osobno ne bih išla homeopatu koji nije i doktor medicine.

icyoh's Avatar

Bez uvrede, no kako si uopće došla u situaciju da povjeruješ ženi čiji radni kutak sama opisuješ, a izignoriraš dvije upute za hospitalizaciju od strane stručnog osoblja?
    Bilo, prošlo...nadam se da će sve završiti dobro i da će netko iz ovoga izvući pouku.

Nadalje, forum nije mjesto na kojem se traže medicinski savjeti - ako ništa drugo, onda zato što ne znaš tko tipka s druge strane - zaista educirana osoba ili netko s viškom vremena tko se pravi pametan.

A što se moderatora tiče - ako već postoji podforum koji se zove zdravlje onda je logično pretpostaviti da će ga uređivati osoba koja se kuži u tu problematiku. Pa ni pravne savjete ne moderira arhikekt.

Quote Originally Posted by icyoh View Post
    A što se moderatora tiče - ako već postoji podforum koji se zove zdravlje onda je logično pretpostaviti da će ga uređivati osoba koja se kuži u tu problematiku. Pa ni pravne savjete ne moderira arhikekt.
    Potpis.

ina33's Avatar

Nadalje, forum nije mjesto na kojem se traže medicinski savjeti - ako ništa drugo, onda zato što ne znaš tko tipka s druge strane - zaista educirana osoba ili netko s viškom vremena tko se pravi pametan.
    x. Ali, ni nikakvi drugi stručni savjeti - od pravnih pa nadalje. Osim ako to ne pitaš na medicinskom ili pravnom forumu. Na forumu je princip - tko više postova lupa (sebe uključujem), linkova linka, njegovi su "oni koji se traže". Pri tome ta osoba uopće ne mora biti stručna za to nešto, osim ako ne istakne nekakav certifikat za što je i u kojoj mjeri stručna.

Anemona's Avatar

Bez uvrede, no kako si uopće došla u situaciju da povjeruješ ženi čiji radni kutak sama opisuješ, a izignoriraš dvije upute za hospitalizaciju od strane stručnog osoblja?
    Bilo, prošlo...nadam se da će sve završiti dobro i da će netko iz ovoga izvući pouku.

Moram se složiti s napisanim.
    Silan je napisala:
    Zovem homeopatu koja mi daje lijek na kojem nista ne pise.Niti dal ima rok trajanja,niti kakav je sastav,nista sto mene zanima.U takvoj situaciji ne bih pozeljela iko da bude.
    Meni nikako nije jasno kako onda u ovoj situaciji netko odluči vjerovati homeopatu, a ne svojem dr. koje je uostalom i vidio dijete i nalaze?
    Što se tiče homeopatije - nisam se nikad za nju specijalno interesirala, jer ju ne namjeravam koristiti.
    Ako ću ju ikad namjeravati koristiti onda ću se itekako o njoj informirati na više mjesta, a ne na osnovu toga što je netko kazao da mu djeluje.
    Ne mogu shvatiti taj dio, nikako. Nedavno je bila tema o podizanju imuniteta kod djece. I netko je valjda spomenuo zelenu magmu ili nešto slično i odmah je druga osoba pitala gdje se to kupuje i ona će to kupiti i dati svojem djetetu. A zna o zelenoj magmi koliko i ja - apsolutno ništa, to joj je bio prvi doticaj s tim "sredstvom" ili što je več.
    Kako netko odluči koristiti nešto po preporuci osobe koju nikad u životu nije vidio?

Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Kako netko odluči koristiti nešto po preporuci osobe koju nikad u životu nije vidio?
    ovo i mene zanima. najčešće i za novi recept tražim preporuku nekog poznatog.

mujica's Avatar

1... Sad mi jos uvijek nije jasno zasto zena homeopata nije rekla da ona tu nista ne moze.
    ..........
    2.... Ali mi zaista nije jasno kako je smjela da se usudi ako je vec vidjela po nalazima,i po mom opisu kako izgleda djevojcica da pokusa nesto sto zna da ne moze...
    1.... jer je neodgovorna i zaslužila da ju se odalami letvom po glavi zbog nesavjesnog liječenja.
    2.... znači, usudila se prodati kuglice i time odgoditi pravo liječenje, a da uopće nije niti vidjela dijete!?!?!?!.