Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 230

Tema: Moja tuzna prica...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sirius,tek sam vidjela napisano.Gdje da pitam moje nedoumice?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Silan prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne ide rasprava u pogresnom smjeru,hocu da zakljucite iz svega da sam zbunjena,i da stvarno vise ne znam ni sto je uredu,ni sto nije.
    Mene ovo najviše brine.
    Očto je da iz svega ovoga nisi izvukla pouku.
    Nedavanje antibiotika za slinav nos i nedavanje antibiotika u trenutku kada padaju uputnice za bolnicu nije nikako isto.
    Očekujem da se i osoblje foruma jasno ogradi od toga.
    Ti sada tražiš dlaku u jajetu, nabrajaš propuste liječnika, kritiziraš terapije kojima oni pokušavaju spasiti život tvoga djeteta.
    Sada nije trenutak za razmišljanje da li voltaren i dva paralelna antibiotika škode bubrezima (daj bože da djeluju),
    najveću štetu bubrezima napraviti može ova razbuktala infekcija.
    Nadam se da će sve ovo dobro završiti i biti za primjer ostalima kada budu dvojili u sličnoj situaciji.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpisujem Inu33.
    Sirius, buduci da se silan ovdje javlja i ocito je da zeli nastaviti komunikaciju, mozes li molim te, otkljucati njenu temu pa tamo nastavimo o njenoj tesko bolesnoj djevojcici za koju je vecina istinski zabrinuta i zbog koje smo vjerujem, svi tuzni. Mene pogadja slucaj da joj je djevojcica dobi moje curice, a kako imam iskustva upalom bubrega (ne i s urosepsom!) vjerujem da ce joj moji, a i savjeti drugih dobronamjernih ali s pravom sokiranih i donekle uzrujanih ljudi - biti od pomoci. No afekt je takodjer ok ako nema uvreda, pa i djecu ucimo da je uredu iskazati sto osjecaju. Dakle, molim te da otkljucas topic. Hvala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sirius,tek sam vidjela napisano.Gdje da pitam moje nedoumice?
    Silan, Sirius je rekla ne na forumu. Pitaj liječnika svog djeteta, dobit ćeš najbržu i najvjerodostojniju informaciju!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Draga Silan, ja mogu navesti samo moje mišljenje koje nemora biti ispravno, sto ljudi sto čudi. Nažalost kod tvoje curice je situacija otišla jako, jako daleko i nerealno je očekivati da će se situacija poboljšati preko noći. Dijete je jako dehidriralo (podočnjaci, koža kao kod starice) i ima jaku upalu. Postupci lječnika u komunikaciji s roditeljima znaju biti neprimjereni i netolerantni. Jedino što ti mogu reći imate pravo pitati. Zaustavi doktora-icu i reci, inzistiraj, želim s vama razgovarati o stanju svojeg djeteta, recite mi kad da dođem k vama (ordinacija). Nažalost za vrijeme vizite to iz iskustva nije najbolji trenutak. Nemojte stajati mutavi i slušati razgovore sestre i doktora, jer najvjerojatnije kao i većina nas nećete sve razumjeti (medicinski izrazi), izvlačenje iz konteksta i još svašta nešto. Treba ponavljam sjesti s doktorom za stol i pitati. Znam da si trenutačno izvan sebe. Zapiši na papir sve što te zanima kako se nebi pogubila u razgovoru i navali s pitanjima, to imaš pravo. Budite sretni da je dopušteno jednom roditelju biti uz dijete, to je već puno, a ti i MM se probajte organizirati da ste s djetetom na smjenu. Ljudi uče na svojim greškama, učite i vi. Garancija, nema garancije, postoji pretpostavka na osnovi struke, iskustva kako bi tijek bolesti trebao izgledati, da li će on biti takav neznamo, ali statistike pokazuju da je kod tog i tog broja djece to tako, a postoji uvijek na nesreću i određeni broj kod kojeg to nije tako. Pokušajte malo optimizma unjeti u cijelu situaciju, biti uz svoju curicu i maximalno joj olakšati boravak u bolnici.
    Želim tvojoj djevojčici brz oporavak, a vi pamet u glavu ubuduće.Svi smo mi sami odgovarni za svoje postupke, a izuzetno je teško kada o tvojim postupcima i prosudbama ovisi zdravlje nekog drugog.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I zbog cega dolazi,je li zbog nahlade?
    Ima li veze sto sam je navecer okupala prije spavanja?
    Nema. Dolazi od bakterija.

Slažem se da bi doktori trebali više razgovarati sa roditeljima, ali pokušaj shvatiti i to da nisi ti njihov pacijent, nego dijete, i da je njihova prvenstvena zadaća i cilj liječiti dijete, a da je informiranje tebe u toj situaciji manje važno.
    No, imaš pravo biti informirana - stani pred liječnika i pitaj o djetetovom stanju i terapiji.
    Ali ne bih ti savjetovala da sugeriraš liječnicima kako liječiti dijete.

Mislim da nemaš baš puno od toga da se konzultiraš sa doktoricom koja ti trenutačno ne liječi dijete o pretragama i terapijama, pa da onda prenosiš informacije između nje i djetetovih doktora, ili od toga da čitaš upute za lijekove po internetu pa se grizeš oko toga što ti ih dijete prima.

Toplo se nadam da će ti djevijčici brzo biti bolje i potpuno dobro i da će moći kući. Držite se.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postovi su prebačeni. Slobodno dalje nastavite diskusiju. Ako želite educirati, probajte ne napadati jer u tom slučaju informacija neće doći do osobe kojoj je želite uputiti.

Držite se teme, svi off topici i razglabanja o temama podrške općenito će biti obrisani.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hajde odmah neka mi za pocetak neko kaze kakva je dijagnoza moje djevojcice.
    U bolnici neko kaze upala bubrega,urinarna infekcija,bekterijska infekcija...Samo sam dodatno zbunjena.Sta je sad urosepsa?

Od jutros vijesti...Muz kaze da je bolje,temp. jutros bila visoko narasla,snizili je Voltarenom.
    Sad se cak seta po bolnici.Samo govori nosi me,nosi me.
    Rucki pomalo,igra se.
    Danasnje nalaze ne znam.Mislim da cu veceras ici ja da mjenjam muza.Ujutro cu sve pitati sto me zanima.
    Lucija Ellen,kakav je pritisak 93/49?
    CRP 260?
    Kako otprilike ide tok lijecenja sad,sta da ocekujem?
    Radili ultrazvuk bubrega,ne znamo skroz nalaz.Znamo samo da ima upala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Potpisujem dani1.

Silan, moj ti je savjet da se od foruma se okreni liječniku, i to ne ovoj prijateljici, ne homeopatici, nego onome koji sad hendla vaše dijete.

Forum je OK kao nekakva širina dodatna, kao raznorazne ideje kad je sve relativno OK, u slučaju bolesti, i to ozbiljne, treba se okrenuti onome tko vam može pomoći, a to je liječnik. Ne možeš niti ti, niti netko tko nije medicinar, prosudit na temelju guglanja nuspojava lijekova treba li, iz medicinskog aspekta taj lijek dijete popiti ili ne. Tvoje je pravo, kao i svih od nas, odbiti liječenje, tu te nema tko što prisiljavati, ali posljedice toga mogu biti ozbiljne i vjerujem da si toga svjesna.

Vezano za uroprobleme, bila je na topicu Zdravlje djece tema koja je okupljala roditelje djece s urološkim problemima, refluksom i sl., mislim da se zove VUR - profilaksa, problemi itd. Nadam se da će ti se javiti netko od roditelja te djece.

Tu ćeš, vjerojatno, ako ste takvi pacijenti, morat odmah razriješit dvojbe oko antibiotika i vjerovati liječniku, jer, takvoj djeci, ako se radi o refluksu, često se daju antibiotici upravo da bi se preveniralo dospijevanje u ovako opasna stanja.

Sve je to nešto što se može hendlati, povuče se samo od sebe ili se riješi operativno (govorim o refluksu).

Drži se i vibram za tvoju djevojčicu da se čim prije i što bolje oporavi!

Vjeruj liječnicima, nisu svemogući, nisu uvijek niti ljubazni, ali znaju više od foruma, homeopata, i pitaj ih za odgovore koji ti trebaju!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hajde odmah neka mi za pocetak neko kaze kakva je dijagnoza moje djevojcice.
    U bolnici neko kaze upala bubrega,urinarna infekcija,bekterijska infekcija...Samo sam dodatno zbunjena.Sta je sad urosepsa?
    Nisam medicinar, ali sam sama imala problema s uroinfektom. Ako sam ja dobro shvatila, do upale bubrega dolazi zbog bakterijske infekcije, a baš jako teška upala bubrega može završiti urosepsom koje je stanje koje je kritično. Znači, ne radi se tu o više dijagnoza, nego o uzroku (bakterija), posljedici (upala) pa gradaciji posljedice (sepsa kao jaka upala).

Bit će pametniji nakon UZV-a bubrega, napiši što su napisali, odgovorit će ti netko od ljudi koji imaju pacijentskog iskustva s tim (Lucija Ellen), a možda zaluta i netko od forumaša-doktora (aleksandravanja)...

Sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nista ne znam,jer dok sam bila jos tamo,rekli su da im nije stigao nalaz,stici ce u toku dana.Doktora mogu da uhvatim samo ujutro kad je vizita,jer navecer i ne bude vizita,bar nije bila preko vikenda i ova dva dana dok sam ja bila.
    Tako da mogu tek ujutro da pitam sve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, sad si složi listu što pitati - napiši na papirić par pitanja, do 3-4, možda će ti tako biti najjednostavnije (iskreno, tako i ja napravim jer si u tim situacijama u emotivno povišenom stanju, pogotovo kad se radi o bolesnom djetetu, pa da se ne bi što zaboravilo).

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam imala lose iskustvo sa homeopatijom. Lecenje alergije je skoro zavrsilo fatalnim alergijskim napadom. I ne bih probala ponovo.

Savet dobronameran: s obzirom da dojis mladju bebu, ako mozes izdoji mleko u casu, pa daj starijoj devojcici. Mozda joj pomogne u borbi sa bestijom.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Naravno prethodno pitaj lekara da li sme unositi mleko.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kao prvo silan želim od srca tvom djetetu brz, potpun i uspješan oporavak bez ikakvih posljedica.

kao drugo moj sin je imao urinarnu sepsu uzrokovan e. coli i prva 2-3 dana u bolnici su mu se nalazi pogoršavali unatoč terapiji, ali je onda krenulo nabolje i ozdravio je.
    da si pogriješila - jesi i to debelo, čim ti netko spomene povišene leukocite u budućnosti nemoj dvojiti o antibiotiku nego ga objeručke prihvati da se ne dovedeš opet u ovakvu situaciju. antibiotik nije otrov, služi za pomoć u borbi protiv bakterija koje drugačije ni uz svetu homeopatiju nećeš riješiti.

kao treće ja sam preneražena reakcijom ili bolje rečeno nereakcijom osoblja foruma. što bi se zapravo trebalo dogoditi da netko kaže -halo dušo pogriješila si, pusti instinkte i pobrini se kako spada za dijete.
    da je kojim slučajem silan pitala koje adaptirano da da djetetu bez problema bi vas se pet javilo.

ovaj topic je u stvari katastrofalan i pokazuje upravo ono na što neke forumašice duže vrijeme ukazuju - puno ljudi čita ovaj forum i uzet će kojekakve nebuloze za svoju životnu filozofiju, samo zato jer je to netko na rodinom forumu napisao.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Silan, želim tvojoj djevojčici brzi oporavak. Ovo je jedna od onih situacija kad antibiotik glavu spašava - upravo zato ih imamo, Bogu hvala.

Tashunica je u pravu da je topic oslobodibože, ALI ne mora takav i ostati ako iz njega svi izvučemo dobre pouke.

Naime, pojavilo se pitanje koje već dulje vrijeme želim potaknuti, a to ne ide (samo) osoblje foruma nego svakoga od nas - ODGOVORNOST za napisano... Trudim se uvijek paziti da svojim postovima ne dovedem ljude u zabunu ili još gore, ali ne mogu procijeniti koliko mi toga uspijeva. Forumska komunikacija je nezahvalna jer nikad ne znaš "iz kakvih cipela" netko drugi čita tvoje postove. Neke stvari koje čovjek podrazumijeva, pa ne napiše, nekome fale...

Ali nije to problem samo foruma, to je problem današnjeg vremena. Mogućnosti su (skoro) beskrajne pa ne odaberemo uvijek najbolje.... Nemam nikakvo pametno rješenje, to i mene često zna mučiti. Ne samo ovaj forum nego i sve druge informacije treba provjeriti po sistemu triput mjeri, jednom reži. ALI u situaciji kad ti liječnik daje uputnicu za dijete za bolnicu, ja se ne bih dvoumila, nego odvela dijete tamo pa TEK ONDA postavljala pitanja i provjeravala informacije. Tko zna koliko je ljudi još kojekako pogriješilo zbog djelomičnih i neprovjerenih informacija, u najboljoj namjeri....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    kao treće ja sam preneražena reakcijom ili bolje rečeno nereakcijom osoblja foruma. što bi se zapravo trebalo dogoditi da netko kaže -halo dušo pogriješila si, pusti instinkte i pobrini se kako spada za dijete.
    Ne javljam se na ovu temu jer nemam potrebu, dovoljno je dobrih stvari ženi rečeno. Zar je nužno da se osoblje oglasi na temi o antibioticima i (ne)korištenju istih? Nismo medicinari niti zagovaramo išta od navedenog, niti se tiče našeg djelokruga djelovanja.

Evo reći ću svoje mišljenje, Silan, pogriješila si jako. Krive odluke si donijela. Svi mi donosimo odluke svaki dan, i nadamo se da ćemo što manje griješiti. Tvoja je odluka nažalost bila jako pogrešna i iskreno se nadam da će curici biti dobro.

Tashunice, jesi sad zadovoljna? Jel to sad to? Jel se broje samo postovi od osoblja, a drugi su nebitni (masa vas je napisala isto što i ja sada), jedino se naši postovi čitaju a drugi se zanemaruju, pa se zato svaki al baš svaki put mi moramo oglasiti na temi i koja nas (Udrugu) dira i koja nas ne dira? Udrugu ne zanimaju antibiotici, ne vidim zašto bi se osoblje trebalo oglašavati, al stvarno. Svatko piše privatno za sebe, pa sam tako i ja sad napisala što mislim. Jel možemo sad osoblje ostaviti na miru i nek svatko tko želi nastavi dalje pomagati ženi u njenim dilemama?

Hvala

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar je nužno da se osoblje oglasi na temi o antibioticima i (ne)korištenju istih? Nismo medicinari niti zagovaramo išta od navedenog, niti se tiče našeg djelokruga djelovanja.

Jel se broje samo postovi od osoblja, a drugi su nebitni (masa vas je napisala isto što i ja sada), jedino se naši postovi čitaju a drugi se zanemaruju, pa se zato svaki al baš svaki put mi moramo oglasiti na temi i koja nas (Udrugu) dira i koja nas ne dira? Udrugu ne zanimaju antibiotici, ne vidim zašto bi se osoblje trebalo oglašavati, al stvarno. Svatko piše privatno za sebe, pa sam tako i ja sad napisala što mislim.
    Hvala
    Mislim da je nužno da se netko od osoblja foruma ili članova Udruge oglasi na ovakvim temama baš zato jer vaše riječi u očima ljudi poput Silan (i većine ljudi koji čitaju Forum) imaju jaču snagu od riječi ostalih forumaša. Ovaj forum je vlasništvo udruge Roda i mnogi ljudi koji ga čitaju mogu pomisliti da su stavovi koje pročitaju na forumu (npr. izbjegavanje upotrebe antibiotika) i stavovi osoblja, kojem vjeruju.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tashunice, jesi sad zadovoljna? Jel to sad to? Jel se broje samo postovi od osoblja, a drugi su nebitni (masa vas je napisala isto što i ja sada), jedino se naši postovi čitaju a drugi se zanemaruju, pa se zato svaki al baš svaki put mi moramo oglasiti na temi i koja nas (Udrugu) dira i koja nas ne dira?
    Hvala
    Meni jednostavno nije jasno da vama nije jasno da nemaju istu težinu postovi jedne Angie i jedne administratorice foruma ili moderatorice na pdf-u Zdravlje djece.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo, i laumi me pretekla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih samo odgovorila Silan na pitanje zašto joj nisu odmah dali antibiotik. pretpostavljam da je to zato što su radili bakteriogram,
    tj. provjaravali su na koji antibiotik reagira bakterija koju ima tvoja kćer. da joj ne bi bezveze davali neki koji neće djelovat.

drago mi je da je malena bolje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni jednostavno nije jasno da vama nije jasno da nemaju istu težinu postovi jedne Angie i jedne administratorice foruma ili moderatorice na pdf-u Zdravlje djece.
    joj, nije tako kod svih. meni je, npr, tako svejedno tko je autor. ali, molim da se mene smatra izuzetkom jer po mom iskustvu velik broj ljudi sve napisano ovdje smatra biblijom.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali na ovakvoj temi imaju istu težinu, jer je anchie za liječenje urinarne infekcije stručna koliko i angie. forumaši moraju osvijestiti da na forumu postoji mnoštvo tema koje nisu direktno vezane za udrugu i da MORAJU filtrirati ono što pročitaju.

odgovarala sam angie, u međuvremenu je uletjelo nekoliko postova...
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 03.02.2010. at 13:53

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Oni jos uvijek ne znaju koju bakteriju mala ima.Tek se ceka na nalaz urinokulture.
    Istina,ono sto kaze osoblje foruma drugacije je nego kad kaze netko drugi.Barem meni.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam nedavno odugovlačila s davanjem jednog AB mom M. zbog bakterije u nosu, a nije niti imao neke izražene simptome, sve kao ponesena stavom da ne želim dijete nepotrebno trovati lijekom. Ali onda mi je nakon nekih 8 dana sinulo - HEJ!, pa moja pedijatrica ipak bolje pozna moje dijete nego osobe s foruma, tako da sam istu večer počela terapiju s tim lijekom.

Zaključak: informirati se na forumu i internetu općenito, skupljati informacije, ali ipak konzultirati se liječnikom koji ipak najbolje poznaje vaše dijete.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je nužno da se netko od osoblja foruma ili članova Udruge oglasi na ovakvim temama baš zato jer vaše riječi u očima ljudi poput Silan (i većine ljudi koji čitaju Forum) imaju jaču snagu od riječi ostalih forumaša. Ovaj forum je vlasništvo udruge Roda i mnogi ljudi koji ga čitaju mogu pomisliti da su stavovi koje pročitaju na forumu (npr. izbjegavanje upotrebe antibiotika) i stavovi osoblja, kojem vjeruju.
    Neće se osoblje oglašavati na ovakvim temama. Nije medicinske struke niti treba se uplitati i preporučati išta, i bože sačuvaj da se njihovi (naši) savjeti uzimaju zdravo za gotovo. Napravit ćemo disclaimer. Molim da sad prestanemo o osoblju.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Silan, želim da ti se djevojčica što prije oporavi i ozdravi, i ubuduće malo se manje oslanjaj na ono pročitano na forumu, a malo više povjerenja u liječnike. Mislim da je ipak manje zlo popiti AB (čak i ako je nepotreban) nego ovako mučiti dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Napravit ćemo disclaimer.
    Drago mi je zbog ovoga.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Oni jos uvijek ne znaju koju bakteriju mala ima.Tek se ceka na nalaz urinokulture.
    Istina,ono sto kaze osoblje foruma drugacije je nego kad kaze netko drugi.Barem meni.
    čak i ako se radi o osoblju koje je ekonomist i običnom forumašu koji je liječnik? recimo urolog?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

O tome vam ja govorim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto.

Silan, iskreno se nadam da će tvoja djevojčica uskoro biti bolje!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

silan zao mi je zabog svega sto vam se izdogajalo i nadam se da ce mala biti cim prije bolje . moj savjet ne razlikuje se od vecnie tu, da si pogrijesila u puno koraka i da sad trebas sto bolje suradjivati s lijecnicima.

anchie76 ne vidim razloga za ljutnju. ljudi su napisali svoje misljenje. i nje stvar da se sad ti ispricavas za sve postove moderatora, ne mislim da je to ono sto se trazilo. i meni nije legao post od Fidji, jer mislim danije bio primjereno napisan, ali i ja ih imam vjerojatno takvih, koji su krivo shvaceni, ali kao i uvijek izrone neke teme koje imaju svoje neistomisljenike. i tada bi trebalo kad moderator ili administarator pise post reci da je to sto tipka njegov osobni stav ili stav Udruge da ne bi doslo do zabune. jer ljudi smo i mislim da se stav Udruge oko nekih stvari moze razlikovati od pojedinca koji je clan te iste. ali ovako bi bilo jasno sta je misljenje Udruge a sta pojedinca.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sad mi jos uvijek nije jasno zasto zena homeopata nije rekla da ona tu nista ne moze.Zasto nam nije rekla da odmah idemo u bolnicu?
    Cak prica...jao kako mi je sad to glupo kad se sjetim..prica kako je prije par dana dosla u svoj radni kutak (koji je tako prljav i nerasporedjen,jedva se dise od dima cigareta,na jednoj polici mnogo malih bocica koje je ona nesto mjesala i dala nam u kesici nesto sto slici stiroporu.Pitala sam se kako uopste zna koja bocica je za sto,jer nista na njima ne pise,a ima ih mnogo)
    i prica kako je tad dobila upalu crijava,pa se isti taj dan izlijecila tim svojim pripravcima.
    To sam odmah shvatila kao glupost.
    Ali mi zaista nije jasno kako je smjela da se usudi ako je vec vidjela po nalazima,i po mom opisu kako izgleda djevojcica da pokusa nesto sto zna da ne moze...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa evo vam dokaza, a takvih imate pun kufer i osamsto, ne samo među forumašima nego i neregistriranim čitačima foruma.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    čak i ako se radi o osoblju koje je ekonomist i običnom forumašu koji je liječnik? recimo urolog?
    Ipak treba neko vrijeme da skužimo tko se od forumaša/osoblja čime bavi u RL-u. Većini u profilu ne piše što su po zanimanju.
    Posljednje uređivanje od laumi : 03.02.2010. at 14:03

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sad mi jos uvijek nije jasno zasto zena homeopata nije rekla da ona tu nista ne moze.Zasto nam nije rekla da odmah idemo u bolnicu?
    Cak prica...jao kako mi je sad to glupo kad se sjetim..prica kako je prije par dana dosla u svoj radni kutak (koji je tako prljav i nerasporedjen,jedva se dise od dima cigareta,na jednoj polici mnogo malih bocica koje je ona nesto mjesala i dala nam u kesici nesto sto slici stiroporu.Pitala sam se kako uopste zna koja bocica je za sto,jer nista na njima ne pise,a ima ih mnogo)
    i prica kako je tad dobila upalu crijava,pa se isti taj dan izlijecila tim svojim pripravcima.
    To sam odmah shvatila kao glupost.
    Ali mi zaista nije jasno kako je smjela da se usudi ako je vec vidjela po nalazima,i po mom opisu kako izgleda djevojcica da pokusa nesto sto zna da ne moze...
    zašto?
    zbog novca
    simple as that

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Silan ja se javljam sa iskustvom i kao ex med.sestra, sve ću drugo preskočiti:
    moja tada 8-mjesečna curica je imala uroinfekt pod Sumamedom, krenulo je sa temperaturom 38, jako upaljeno grlo, L povišeni, dobila je Sumamed ; nakon 3-dnevne terapije dobije temp. 40 koju nismo nikako mogli skinuti, ne samo da mi nije palo napamet ostati doma, već sam je odmah usred noći odvela na hitnu odakle su je ostavili da leži na pedijatriji; nalazi urinokulture su pokazali da u mokraći postoji esherihija colli i proteus, a ni na jednu sumamed nije djelovao; dobila je drugi antibiotik intravenozno i nakon par dana se situacija popravila; s obzirom da je bila pelenaš, a te bakterije lako prelaze iz stolice u mokraću i općenito mogu negdje stati prikrivene i iznenada se aktivirati, potezale su se u više navrata skoro cijelu slijedeću godinu, ali smo ih se uspješno otarasili sa više tura ciljanog antibiotika; naravno da nitko od nas ne voli kad liječnici na svaku sumnju daju antibiotike "iz preventive", antibiotici nisu preventivni lijekovi, a s druge strane i ako se ne daju čim se bakterija aktivira, ona ojača i naravno da će antibioticima trebati više dana da postignu onu učinkovitost koju bi postigli da ih se odmah počelo uzimati; puno veći problem je kad se te bakterije "popenju" urinarnim traktom iz mjehura u mokraćovode , bubrege, ali to otkrije uzv bubrega i rtg snimka sa nekim obojanim sredstvom; sve ovo govorim jer sam prošla sa svojim djetetom i završilo je dobro uz veliku pomoć liječnika u traganju za ciljanim antibiotikom kojeg prije 13 god nije bilo u RH pa smo tražili i nabavljali preko karitasa;
    sve mora ići svojim tokom, ne može se ni od čega ozdraviti preko noći, tvoja cura je dobila svoju terapiju, napravili su joj urinokulturu, ako nađu neku bakteriju radit će se antibiogram i dobit će ciljani antibiotik; tvoje dijete je u sigurnim rukama, na tebi je da joj olakšaš boravak u bolnici i budeš u stalnom kontaktu s liječnikom koji je vodi;
    sve ostalo ostavi iza sebe i iz ovoga izvuci najbolje što možeš, samo da ona što prije ozdravi

( ukratko: bakterija ( to su pokazali leukociti) je uzrokovala upalu jednog dijela urotrakta ( m.mjehura, mokraćovoda ili bubrega -to još ne znaš), manji je problem ako je upala niže u urotraktu, ako je upala bubrega liječenje traje duže, ali se normalno liječi; ako se otkrije ranije brže se liječi i manje su komplikacije poput moguće sepse)

p.s. temu : razlike mišljenja i stavova osoblja foruma i forumaša prebacite na filozofski

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma o kakvoj vi stručnosti pričate? pa svaka mama mora biti toliko "stručna" da zna da se ne odbijaju uputnice za bolnicu i da se infekcija ne liječi homeopatijom i da dijete koja ima visoku temperaturu mora piti.
    pa tu razinu stručnosti valjda očekujemo i od moderatora pdf zdravlje djece.
    i od osoblja foruma.
    a ne priče o instinktima.
    i nemojte sad spominjati razne forumašice, ovdje je jedna u pitanju.

silan svakakvih ljudi ima, pa je tako i ta tvoja homeopatica strašno neetično postupila, pretpostavljam radi zarade.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    pa evo vam dokaza, a takvih imate pun kufer i osamsto, ne samo među forumašima nego i neregistriranim čitačima foruma.
    Meni iskreno nema veze jel' osoba član udruge ili ne, ali ja gledam broj postova (ono jel' preko 10000 ili ne ).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zašto?
    zbog novca
    simple as that
    opet potpisujem svoju istomisljenicu na par topica

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prica kako je prije par dana dosla u svoj radni kutak (koji je tako prljav i nerasporedjen,jedva se dise od dima cigareta,na jednoj polici mnogo malih bocica koje je ona nesto mjesala (...) Pitala sam se kako uopste zna koja bocica je za sto,jer nista na njima ne pise,a ima ih mnogo)
    Ova homeopatica stvarno zvuči kao neka šarlatanka. Osobno ne bih išla homeopatu koji nije i doktor medicine.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, nije valjda stvar u tome da ono što napiše osoblje ima veću težinu ??
    (meni definitivno nema)

Ja bih prije rekla da je stvar u tome da se uvijek naglašava da je rodin forum edukativan, a na forumu se jasno podržava nekonvencionalna medicina, postoji čak i čitav podforum na tu temu i to takav na kojemu se ne smije raspravljati nego samo pružati podrška.

Zašto bi onda u percepciji nekoga tko dođe na forum bilo razlike između toga da udruga Roda podržava npr. platnene pelene ili npr. homeopatiju? Na forumu udruge se i jedna i druga 'ideja' promiču.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pa uzela bih u obzir naravno sto kaze urolog.
    Samo sto ovaj put nisam imala vremena surfati,vec sam na osnovu prijasnjeg citanja postupila.
    Jos iskreno cu da dodam da su me pojedine osobe bukvalno lagale o homeopatiji.Toliko su hvalile takvo lijecenje da sam se osjecala krivom ako bih postupila drugacije.Sad sam tako ljuta prvo na sebe,a onda na druge.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Bez uvrede, no kako si uopće došla u situaciju da povjeruješ ženi čiji radni kutak sama opisuješ, a izignoriraš dvije upute za hospitalizaciju od strane stručnog osoblja?
    Bilo, prošlo...nadam se da će sve završiti dobro i da će netko iz ovoga izvući pouku.

Nadalje, forum nije mjesto na kojem se traže medicinski savjeti - ako ništa drugo, onda zato što ne znaš tko tipka s druge strane - zaista educirana osoba ili netko s viškom vremena tko se pravi pametan.

A što se moderatora tiče - ako već postoji podforum koji se zove zdravlje onda je logično pretpostaviti da će ga uređivati osoba koja se kuži u tu problematiku. Pa ni pravne savjete ne moderira arhikekt.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za nalaz UK (urinokulture) mislim da treba 3-5 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    A što se moderatora tiče - ako već postoji podforum koji se zove zdravlje onda je logično pretpostaviti da će ga uređivati osoba koja se kuži u tu problematiku. Pa ni pravne savjete ne moderira arhikekt.
    Potpis.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Nadalje, forum nije mjesto na kojem se traže medicinski savjeti - ako ništa drugo, onda zato što ne znaš tko tipka s druge strane - zaista educirana osoba ili netko s viškom vremena tko se pravi pametan.
    x. Ali, ni nikakvi drugi stručni savjeti - od pravnih pa nadalje. Osim ako to ne pitaš na medicinskom ili pravnom forumu. Na forumu je princip - tko više postova lupa (sebe uključujem), linkova linka, njegovi su "oni koji se traže". Pri tome ta osoba uopće ne mora biti stručna za to nešto, osim ako ne istakne nekakav certifikat za što je i u kojoj mjeri stručna.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jos iskreno cu da dodam da su me pojedine osobe bukvalno lagale o homeopatiji.Toliko su hvalile takvo lijecenje da sam se osjecala krivom ako bih postupila drugacije.
    meni je iskreno žao što se nalaziš u ovakvoj situaciji
    a još mi je više žao tvog djeteta koje se nalazi u još goroj
    stvarno se nadam i vjerujem da će sve biti dobro i da će liječnici tvoje dijete uspješno izliječiti
    jer jedino oni to i znaju

a što se tiče ove tvoje citirane rečenice - nažalost nisi jedina koja je ovo doživjela
    ne mislim sada samo na homeopatiju - mislim i na sve druge stvari koje se ovim forumom povlače godinama kao npr. adaptirano mlijeko
    ali, da ne ulazim sada u nešto što nije tema nego da samo ilustriram što se ovdje događa a što si ti osjetila na vlastitoj koži i to iznimno bolno
    sve te žene koje hvale homeopatiju do neba nisu iskrene
    jer ti niti jednom nisu rekle da u slučaju teške blesti svog djeteta ne bi ni trentka razmišljale prije nego bi mu dale antibiotik
    bez obzira koliko puta one napisale da djeci već godinama ne daju antibiotike zbog "uspješnosti homeopatije"
    jednostavno nije istina da svaku djetetovu bolest liječe s time

to je od njih bilo jako neodgovorno
    ali, silan, zašto ti vjeruješ svemu što ovdje napiše osoblje foruma?
    pa i to osoblje ne radi u privatnom životu sve ono što napiše ovdje
    žao mi je što si to morala saznati na jako težak način
    ali mi je još više žao što si se uopće dovela u stuaciju da ti je riječ forumaša s nekog foruma zvijezda vodilja u životu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pa uzela bih u obzir naravno sto kaze urolog.
    Samo sto ovaj put nisam imala vremena surfati,vec sam na osnovu prijasnjeg citanja postupila.
    Jos iskreno cu da dodam da su me pojedine osobe bukvalno lagale o homeopatiji.Toliko su hvalile takvo lijecenje da sam se osjecala krivom ako bih postupila drugacije.Sad sam tako ljuta prvo na sebe,a onda na druge.
    vidi, kod osoblja foruma piše samo da je osoblje, ali ne i struka
    tako i kod ostgalih forumaša obično ne piše struka. i ne možeš znati
    ali, nedobronamjernih po forumima ima, i takvi mogu staviti u zanimanje što god žele, a ti ćeš povjerovati

tctctc

sad je kako je, izvuci pouku za ubuduće
    izbjegavaj nadriliječnike
    i čuvaj malenu

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sladjana,iskreno cu ti reci,najteze mi je pao tvoj post u predhodnoj stranici.

Zasto sam dosla do ovakvog misljenja?
    Zato sto ni u lijecnicima nisam vidjela ljude,vec bih im u pogledima vidjela novcanicu.
    To je tako zalosno,a takav je danas cijeli svijet.
    Svako ce se poturati da pomogne samo radi novaca.I ti se onda nadjes u zivom blatu,tones sa djetetom zajedno,a ne znas ko ti zaista pruza pomoc...

Vi ne mozete znati kako sam se ja tad osjecala.Svom snagom pokusavam da pomognem djetetu,a zapravo ne znam sta je ispravno.
    Stavljam Voltaren,a na uputstvu pise da moze ostetiti bubrege.
    Zovem homeopatu koja mi daje lijek na kojem nista ne pise.Niti dal ima rok trajanja,niti kakav je sastav,nista sto mene zanima.U takvoj situaciji ne bih pozeljela iko da bude.

Ekipa kod koje je sad moja mala zaista nije losa.
    To mi je malo olaksalo.
    Sestre se cak igraju sa njom,mada ona samo place,misli da ce je bockati.
    Doktori nemaju vremena,uvijek su u zurbi,ali stvarno ne smijem da se zalim.
    Bolje da sutim,i samo sutim.
    I sama sam donedavno okrivljavala svoje prijateljice kad bi stalno trckarale doktoru,i na neki nacin im prebacivala kao sto su meni mnogi radili.
    Sad ponavljam bolje da sutim.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •