hibiskus, ja sam si Dec u par sekundi sprasila
Jelena, cure ti dobro kazu...taj UZV je zbog mogucih cisti i mioma...nece tu jos folikule gledati![]()
hibiskus, ja sam si Dec u par sekundi sprasila
Jelena, cure ti dobro kazu...taj UZV je zbog mogucih cisti i mioma...nece tu jos folikule gledati![]()
a jel pece kad si ga tako brzo das?
mene vec sada pece kad si zamislim... koja sam ja kukavica...
kako to ide, prvo decapeptyl, onda nakon par minuta gonal, pa onda menopur?
3x se bodem u roku od par minuta ili ste rasporedile kroz jutro i popodne?
sve u trbuh?
Cure, nije to pikanje nikakva drama - prvi puta je malo cudno i onda ide bez problema. Mene je manje peklo kada bi se polako ubrizgavala lijek a i kada ne bi dolazio direktno iz frizidera.
Ja sam si prvo davala diphereline i odmah nakon toga menogon. (hibiskus; bira se ili gonal, ili menopur koliko ja znam ....)
jel taj prvi ultrazvuk znači radim kad dobijem mengu,jedno 2,3 dan,a to će već proć do 10 dana od kada sam se počela pikati sa decapeptylima....pa jel od njih folikuli ne rastu?
tikica, ne idem ja u postupak, ja sam i napisala gore da ne vjerujem da mjere folikule, nego cistetaca70 je u pravu, vjerojatno misle na antralne, ali onda to zbilja mora biti neki MPO-ovac. Meni nikad nisu brojali antralne. Da citiram s drugog foruma: "Broj antralnih folikula (AF) i volumen jajnika su takođe dobri prediktori ovar. rezerve. Najbolji način procene AF jeste vizualizacijom preko transvaginalnog UZV. AF su mali, mirujući (uspavani) folikuli koji se mogu videti na početku ciklusa (u toku folikularne faze- podaci obično govore o trećem danu ciklusa, mada verovatno može i koji dan kasnije (proveriti s ginekologom!)). Obično se AF nazivaju folikule promera od 2-8 mm (ne postoji konsenzus oko toga, neki kažu 2-5mm a neki 2-10mm). Neslaganja postoje i oko graničnog broja (treshold) AF gde bi se sve što je ispod tog broja smatralo smanjenom ovarijalnom rezervom. Brojanje AF zavisi od subjektivnih faktora, odn. od onog koji vrši procenu. To znači da će nekoliko (obučenih) stručnjaka na UZV izbrojati različiti broj AF (neki će, recimo, izbrojati 6, a drugi, npr. 4 ili 8). No, uglavnom se smatra da je