Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
Kod ovih jakih boja treba paziti na to da se masa sporije suši i postaje nekako manje elastična. Boja se prethodno mora otopiti pa valda zbog tolike tekućine i dodatka šećera dok se mjesi i masa gubi onu elastičnost.
Ovo je točno, i ...hmmmmm, ovo su važne nijanse. Ja sam počela mijesiti smjesu oko 6 h popodne, i sve završila oko 10,30. Meni se činilo da sve radim dosta dugo....je, nešto smo u međuvremenu večerali, al za usporedbu kad na tortu nalipiš šlag u 15 minuta, max pola sata...
Mislila sam da mi se suši jer dugo radim...znači to je do puno boje.

Ugl. boje u prahu sam kupila u velikom Tommy-ju, a ove tekuće u velikom Kerumu.
Nemaju svi veliki supermarketi sve vrste boja, pa ako tražite neku određenu, spremite se na potragu
Niti sve ljekarne imaju ovaj glicerin.
S njim sam imala i "specijalne efekte"prilikom miješanja smjese. U ljekarni su mi to ulili u ljekarničku bočicu, kao od alkohola. I kako je glicerin relativno gust, ja sam malo pritisla bočicu da mi brže izađe 15 ml. A onda mi je nešto puklo, glicerin upao u pripremljeni šećer, čep sam naime katapultirala jer je imao minijaturnu rupicu i sve je nalikovalo na katastrofu. Prolilo mi se po bočice glicerina, kupila sam što iz šećera, što sa stola ubrusima....
Svakako počelo je burno, završilo ipak dobro.

Inače, MM je reka da su mu ovakve torte pre...ko da su od plastelina, da ga ne pozivaju na konzumaciju...nekako se s tim i slažem...ipak, opet ću neku napravit za neku prigodu. Ne znam, valjda mi je gušt radit nešto novo, miješanje opušta