Pokazuje rezultate 1 do 50 od 173

Tema: Teta priča četverogodišnjacima kako je Isus umro u mukama!!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da ta priča nije ništa strašnija od priča koje čitamo djeci za laku noć;
    Ivica i Marica su spalili vješticu u peći, mama koza je rasporila vuku trbuh nožem, vuk u crvenkapici je pojeo baku ...... itd. da ne nabrajam dalje u skoro svakoj priči a i umnogim crtićima ima puno nasilja
    mio-mao ti si revoltirana tetinim ponašanjem ali slavimo Uskrs zato što je Isus uskrsnuo nakon što je razapet, to je bit Uskrsa a ne zečići i pisanice koje i mi imamo doma i njima se dječica zaista najviše vesele
    Mislim da teta nija napravila ništa loše, ona je jednostavno htjela objasniti djeci što je Uskrs

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da teta nija napravila ništa loše, ona je jednostavno htjela objasniti djeci što je Uskrs
    pretjerala je
    dovoljno je bilo reči da je umro i da je USKRSNUO ,
    nije poanta muka, nego uskrsnuće

način koji je izabrala je ravan tome da na pitanje što je seks odgovori živim opisom seksualnog čina ... neprimjereno dobi

ono što je čovik sposoban napraviti drugom čovjeku ne treba naglašavati , to se nije promjenilo, samo smo napravili jača oružja

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

strašno. nevjerovatno nekima, očito, ali ima djece koja nisu odgajana u vjerskom duhu i doista je suludo da im u drzavnom vrtiću budu servirane takve priče- još k tome prezentirane kao da su opće istine. kada će ovo zaista i u praksi postati laička država?
    i naravno da ne slusaju sva djeca o rasporenim trbusima prije spavanja- osim tradicionalnih bajki postoji jos gomila drugih priča.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa Vidi poruku
    pretjerala je
    dovoljno je bilo reči da je umro i da je USKRSNUO ,
    nije poanta muka, nego uskrsnuće

način koji je izabrala je ravan tome da na pitanje što je seks odgovori živim opisom seksualnog čina ... neprimjereno dobi

ono što je čovik sposoban napraviti drugom čovjeku ne treba naglašavati , to se nije promjenilo, samo smo napravili jača oružja
    potpisujem

Osim toga, ako klinci mogu izrađivati pisanice koje su simbol Uskrsa (iz tvrdog oklopa rađa se (izliježe, kako god) pile), onda se valjda može pričati i o Onome koji je bit Uskrsa, Isusu koji je umro u mukama i uskrsnuo.
    Naravno da je neprimjereno pričati u detalje što i kako.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ta priča nije ništa strašnija od priča koje čitamo djeci za laku noć;
    Ivica i Marica su spalili vješticu u peći, mama koza je rasporila vuku trbuh nožem, vuk u crvenkapici je pojeo baku ...... itd. da ne nabrajam dalje u skoro svakoj priči a i umnogim crtićima ima puno nasilja
    mio-mao ti si revoltirana tetinim ponašanjem ali slavimo Uskrs zato što je Isus uskrsnuo nakon što je razapet, to je bit Uskrsa a ne zečići i pisanice koje i mi imamo doma i njima se dječica zaista najviše vesele
    Xena, mi smo u vrtiću imali tetu (nije bila teolog) koja je bila velika vjernica. Budući da je grupa bila miješana (djeca su bila i pripadnici katoličke vjeroispovijesti, i židovske i muslimanske i dosta neopredijeljenih). Kad su namjerili pripremiti božićnu priredbu, sazvale su roditeljski i PITALE imaju li roditelji štogod protiv toga. E, to je pravi način... Jedno je njena vjera, a drugo njen posao. Nema tu miješanja. U glavi četverogodišnjaka (bez obzira na vjeru, može biti i iz katoličke obitelji) ovakve priče mogu izazvati traume. Dobro kaže MGrubi - ako su roditelji suglasni s tim, jednostavno se kaže da je Isus umro i uskrsnuo i gotovo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.04.2010. at 08:05

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne razumijem. Isus je povijesna osoba kao i Buda pa o Budi nitko ne priča. Ako je ovo laička drava onda to znači da je razdvojena od crkve. I ne, nema mjesta bilo kakvim pričama o Isusu u državnom vrtiću. To što se većina stanovništva izjašnjava kao katoličke vjeroispovjesti omogućava da u većini vrtića i svim školama ima katolički vjeronauk kao izborni predmet. Doista bi bilo divno jednom živjeti u zemlji u kojoj se roditeljima ateistima ili onima druge vjeroispovjesti dozvoljava prezentirati katoličku vjeroispovjest vlastitoj djeci na vlastiti način.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem. Isus je povijesna osoba kao i Buda pa o Budi nitko ne priča. Ako je ovo laička drava onda to znači da je razdvojena od crkve. I ne, nema mjesta bilo kakvim pričama o Isusu u državnom vrtiću. To što se većina stanovništva izjašnjava kao katoličke vjeroispovjesti omogućava da u većini vrtića i svim školama ima katolički vjeronauk kao izborni predmet. Doista bi bilo divno jednom živjeti u zemlji u kojoj se roditeljima ateistima ili onima druge vjeroispovjesti dozvoljava prezentirati katoličku vjeroispovjest vlastitoj djeci na vlastiti način.
    Draga sasa tko tebi brani da svojo djeci prezentiraš što god hoćeš i kako god hoćeš? Njima je i onako najbitnije ono što čuju da izlazi iz usta njihovih roditelja, naravno dok ne odrastu i formiraju svoj karakter i svoje stavove.
    Ja sam odgajana u katoličkoj vjeri i tako odgajam svoje dijete zato što mislim da katolička vjera propovijeda večinu dobrih stvari. Dali će moje dijete kada odraste biti katolik ,budista ili ateista ne znam ja i onako vjerujem da postoji jedan Bog bez obzira iz koje vjere mu se molilo. Meni je bitno da mi djete bude sretno i da bude dobar čovjek.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja zaista ne vidim zašto si se ti našla osobno pogođena, meni je sasvim svejedno u kojem si ti religijskom duhu odgajana i kako odgajaš svoje dijete, dok god ga kako i sama kažeš, odgajaš da bude dobar čovjek. Također, ukoliko je bitno samo ono što roditelj priča, tebi zaista ne bi smetalo da se u vrtićima kao opće istine pričaju priče o Islamu? Jer ovdje ne govorimo o tome da se djeci pričalo kako postoje neki ljudi koji su katolici i koji vjeruju u jednu povijesnu osobu Isusa, za koju vjeruju da je dragovoljno pristao na razapinjanje na križ ( uz sve bonuse u vidu bičevanja itd.) i onda oživio. Ovdje govorimo o tome da se djeci pričalo da JE postojao Isus koji je razapet, umro i uskrsnuo. U državnom vrtiću, u laičkoj državi. Uviđaš li sada problem? Misliš li da ateistima nije bitno da im djeca budu sretna i dobri ljudi?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pokušala sam, očito bezuspješno, kvotati xenu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja zaista ne vidim zašto si se ti našla osobno pogođena, meni je sasvim svejedno u kojem si ti religijskom duhu odgajana i kako odgajaš svoje dijete, dok god ga kako i sama kažeš, odgajaš da bude dobar čovjek. Također, ukoliko je bitno samo ono što roditelj priča, tebi zaista ne bi smetalo da se u vrtićima kao opće istine pričaju priče o Islamu? Jer ovdje ne govorimo o tome da se djeci pričalo kako postoje neki ljudi koji su katolici i koji vjeruju u jednu povijesnu osobu Isusa, za koju vjeruju da je dragovoljno pristao na razapinjanje na križ ( uz sve bonuse u vidu bičevanja itd.) i onda oživio. Ovdje govorimo o tome da se djeci pričalo da JE postojao Isus koji je razapet, umro i uskrsnuo. U državnom vrtiću, u laičkoj državi. Uviđaš li sada problem? Misliš li da ateistima nije bitno da im djeca budu sretna i dobri ljudi?
    tebi je očito isus stao na žuljvidi se po postovima a i po potpisu. htjeli mi to ili ne većina ljudi u ovoj državi prakticira vjeru i želi da se isus, uskrs, božić spominje u vrtiću. umjesto da pokušavaš preodgojiti naciju zašto umjesto toga ne prihvatiš te priče kao dio narodnog folklora i u tom smjeru odgajaš dijete. ne možeš pobjeći od uskrslog isusa jer će ti osvanuti na tv-u, novinama, a osim toga i stvar je opće kulture da se te stvari poznaju. ne mora se vjerovati u njih, ali bi se bar trebalo poznavati materiju jer ipak živiš u takovom dijelu svijeta gdje je ova vjera protkana u mnoge pore društva odnosno kroz našu povijest je imala snažan utjecaj na ljude, život, običaje i dr.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    tebi je očito isus stao na žuljvidi se po postovima a i po potpisu. htjeli mi to ili ne većina ljudi u ovoj državi prakticira vjeru i želi da se isus, uskrs, božić spominje u vrtiću. umjesto da pokušavaš preodgojiti naciju zašto umjesto toga ne prihvatiš te priče kao dio narodnog folklora i u tom smjeru odgajaš dijete. ne možeš pobjeći od uskrslog isusa jer će ti osvanuti na tv-u, novinama, a osim toga i stvar je opće kulture da se te stvari poznaju. ne mora se vjerovati u njih, ali bi se bar trebalo poznavati materiju jer ipak živiš u takovom dijelu svijeta gdje je ova vjera protkana u mnoge pore društva odnosno kroz našu povijest je imala snažan utjecaj na ljude, život, običaje i dr.
    dorotea X

teta je možda malo pretjerala ali jedino po pitanju pribijanja na križ. ali ništa više nije pretjerala nego novine, dnevnik, bilo koja informativna emisija koja u uvodu bombardira: poginuli na cesti tu, zaklao ženu, proboli staricu.....
    djeca priče za koje MI mislimo i držimo ih neprihvatljivima za njihovu dob percipiraju na sasvim drugačiji način nego mi.

mio-mao ajde pitaj svoje dite za pola godine što znači Uskrs, tko je bio Isus i kako je stradao neće imat blage veze....zaokupit će je druge stvari, teme, informacije.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kada se u našoj državi bude naveliko slavio neki npr. islamski blagdan (ili bilo koji drugi) kao što se sada slavi Uskrs naravno da bi sa moje strane bilo poželjno da dijete zna o čemu se radi!
    A dok taj dan ne dođe hvala bogu da se prića o onim stvarima koje su aktualne i koje nas okružuju.
    Mislim da je svakom normalnom roditelju bitno koje god vjere bio da su mu djeca sretna, to nam je zapravo životni cilj od trenutka kada su rođeni.
    I da ...... mislim da očigledno ipak nismo laička država, kao što nažalost nismo ni mnogo drugih stvari

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •