Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
ja zaista ne vidim zašto si se ti našla osobno pogođena, meni je sasvim svejedno u kojem si ti religijskom duhu odgajana i kako odgajaš svoje dijete, dok god ga kako i sama kažeš, odgajaš da bude dobar čovjek. Također, ukoliko je bitno samo ono što roditelj priča, tebi zaista ne bi smetalo da se u vrtićima kao opće istine pričaju priče o Islamu? Jer ovdje ne govorimo o tome da se djeci pričalo kako postoje neki ljudi koji su katolici i koji vjeruju u jednu povijesnu osobu Isusa, za koju vjeruju da je dragovoljno pristao na razapinjanje na križ ( uz sve bonuse u vidu bičevanja itd.) i onda oživio. Ovdje govorimo o tome da se djeci pričalo da JE postojao Isus koji je razapet, umro i uskrsnuo. U državnom vrtiću, u laičkoj državi. Uviđaš li sada problem? Misliš li da ateistima nije bitno da im djeca budu sretna i dobri ljudi?
tebi je očito isus stao na žuljvidi se po postovima a i po potpisu. htjeli mi to ili ne većina ljudi u ovoj državi prakticira vjeru i želi da se isus, uskrs, božić spominje u vrtiću. umjesto da pokušavaš preodgojiti naciju zašto umjesto toga ne prihvatiš te priče kao dio narodnog folklora i u tom smjeru odgajaš dijete. ne možeš pobjeći od uskrslog isusa jer će ti osvanuti na tv-u, novinama, a osim toga i stvar je opće kulture da se te stvari poznaju. ne mora se vjerovati u njih, ali bi se bar trebalo poznavati materiju jer ipak živiš u takovom dijelu svijeta gdje je ova vjera protkana u mnoge pore društva odnosno kroz našu povijest je imala snažan utjecaj na ljude, život, običaje i dr.