Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1065

Tema: odvikavanje od pelena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Draga Indi aj molim te ponovi ovaj link, nije ok. i mene zanima.moj mališa odbija tutu, ne forsiram , ali zabrinuta sam kako će naučiti...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj paid prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Indi aj molim te ponovi ovaj link, nije ok. i mene zanima.moj mališa odbija tutu, ne forsiram , ali zabrinuta sam kako će naučiti...
    Ako je za tutu, zove se Potette Plus.

http://www.lisac-trade.com/
    ac-trade.com/

I evo par praktičnih, možda nekome pomogne:

- sniziti očekivanja na minimum kako bi ujedno minimalizirali stres i pritisak na dijete u ovoj novoj situaciji jer je i ona za njega svojevrsni skok u razvoju
    - mi se roditelji trebamo prilagoditi, a ne dijete nama u ovoj situaciji, tj. ne očekivati da bi dijete trebalo odmah naučiti javljati da će piškiti/kakiti i da će to radi sjedeći, kad je do tada sve to radilo stojećki i bez javljanja, pogotovo ne od djeteta očekivati da će naučiti piškiti/kakiti bez pelena u vremenskom okviru koji smo mi zamisliti (što je najčešće već drugi dan po skidanju iz pelena )

- utvrditi vrijeme između piškenja i podsjećati na khalicu u tom razdoblju ili dijete staviti na nju bez pritiska da tamo mora ostati dok se ne popiški, tj.ako ga uspijemo zabaviti nečim u redu, ako ne, pustiti ga da se digne

-izbjegavati stvarati pritisak pitanjem: - Je li ti se piški? te radije reći: - Ako ti se bude piškilo, haklica je tu i samo javi ili se dođi popiškiti

- držati dijete po kući skroz golo kako bi vidjelo taj proces piškenja i kako bi kad je vanka i obučeno, a popiški se, shvatilo razliku (kad se moja curka prvi put vani popiškila u gaće, počela izrazito negodovati i tražila da je odmah presvučem)
    - voditi dijete sa sobom u kupaonicu kako bi vidjelo da i vi piškite na wc-u jer se promatranjem najbolje uči (nas dvije smo se natjecale koja će se kao prije popiškiti - ja na wc, ona u tutu, to joj je bilo jako zabavno, iako prvih dana uopće nije piškila u tutu u toj situaciji)
    - ako dijete ima starijeg brata/sestra, onda oni mogu biti pozitivan uzor, nama je to bila nećakinja koja je rado piškila u kahlicu, a moja curka je odmah, ali odmah tražila da hoće i ona iza nje
    - kod muške djece je katkad problem sa sjedanjem na kahlici, ali im je zato fora piškiti kao fontana, tj. stojećki i u kadicu, pa i to može pomoći
    - angažirati dijete da samo nosi isprazniti kahlicu, da se samo briše, da maše pa-pa sadržaju kahlice, da samo pusti vodu itd., i te aktivnosti popratiti pozitivnim emocijama i pohvalama: -Bravo, i sl.,
    - učiti ih da se sami skidaju i oblače uz našu pomoć (nama je to postao jedan od znakova kad se želi piškiti)
    - dok sjedi na kahlici/wc-u zabaviti dijete čitanjem edukativnih slikovnica (Medo se skida iz pelena ili Moja najdraža posuda ili....) ili nekom igrom.
    - izbjegavati skrivanje sadržaja kahlice i onomatopejsko opisivanje kakice s negativnim emocijama tipa: bljak, fuj itd. kako dijete kakanje ne bi povezalo s nečim negativnim jer se neka djeca kasnije boje kakice, ne žele vidjeti kakicu te iz toga razloga odbijaju kakati na wc-u/kahlici itd.
    - za noć umjesto nepropusne plahte iz ljekarne može se kupiti jeftini stolnjak istog materijala (u ljekarni 1X 1,20 120kn, a u trgovini stolnjak 2x1,60 = 30kn)

I mojoj curki je trebalo oko 10-12 dana da skroz prestane piškiti u gaće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •