burka je nekome vjersko obilježje. a mene jako smeta generaliziranje-saudujska arabija nije jedina islamska zemlja, je ona sa vjerojatno najstrožim pravilima koja su nama zapadnjacima nepojmljiva a sad govorim iz vlastitog iskustva postoji i jedan tunis i egipat i sirija i dubai i katar gdje stvari nisu kako se misli "crni " istok i ekstremna pravila. uostalom, ja sam se u tom tunisu i dubaiu bez problema šetala u haljinicama na bretelice, nosila na plazi bikini i niko mi ništa nije nametao. s druge strane puno zadnjih 3 godine boravim u teheranmu i za razliku od njihovih žena odskačem po cesti jer su moje hlače uske, rukavi kraći i ne zna što već i opet mi nitko ništa nije nametnuo jer vide i poštuju da sam stankinja a pravila pogotovo odijevanja su im nakon revolucije jako postrožena-hoću reći samo dve stvari:
neke žene nose burke iz vjerskih uvjerenja-poštujmo to bile one na u kabulu ili parizu
nemojmo generalizirati nije tuđe lošije a naše bolje- stvari su na drugim mjestima samo drugačije
(da se razumijemo bilo kakav tip nasilja i diskriminacije a posebno sam osjetljiva kada je to nad djecom i ženama osuđujem na kojem god dijelu kugle zemaljske to bilo!)