Pokazuje rezultate 1 do 50 od 796

Tema: Zabrana nošenja burki u Francuskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Samo bih željela napisati da burke imaju malo veze s vjerom, a puno više s jednim načinom života, tradicijom. Po meni burka je stav jedne kulture odnosno civilizacije prema ženi, te odnos prema njenom tijelu i nezaobilaznoj duši. Vjerujem da žene koje nose burke "vlastitom voljom" nisu svjesne da se zapravo radi o volji patrijahalno usmjerene kulture u kojoj se žene smatraju vlasništvom i ljudskim bićima nižeg reda. Da li bi isto tako razmišljane da su odgajane u društvu gdje su žene barem koliko toliko ravnopravne muškarcima?! Čisto sumnjam. Iz tog razloga smatram donošenje ovog zakona pohvalnim, jer ruši jedan simbol diskriminacije ženskog spola... S vjerom i prakticiranjem iste to veze nema.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj CEBELKA86 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da žene koje nose burke "vlastitom voljom" nisu svjesne da se zapravo radi o volji patrijahalno usmjerene kulture u kojoj se žene smatraju vlasništvom i ljudskim bićima nižeg reda. Da li bi isto tako razmišljane da su odgajane u društvu gdje su žene barem koliko toliko ravnopravne muškarcima?! Čisto sumnjam. Iz tog razloga smatram donošenje ovog zakona pohvalnim, jer ruši jedan simbol diskriminacije ženskog spola...
    Zar je taj jedan simbol tako jako važan da ga treba rušiti zakonom?
    Zašto se onda zakonom ne zabrani takva "vjerska" diskriminacija žena u Francuskoj? Zato jer je to zadiranje u vjerske slobode.
    Pa i zabrana burki je zadiranje u vjerske slobode.
    I tko smo mi da u našoj katoličkoj zemlji branimo osobno prakticiranje vjere u nošenju burki samo zato što je zemlja naša (gdje, u vlasničkom listu?), a oni su stranci? A što ako nisu stranci nego je zemlja i njihova?

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Samo bih željela napisati da burke imaju malo veze s vjerom, a puno više s jednim načinom života, tradicijom. Po meni burka je stav jedne kulture odnosno civilizacije prema ženi, te odnos prema njenom tijelu i nezaobilaznoj duši. Vjerujem da žene koje nose burke "vlastitom voljom" nisu svjesne da se zapravo radi o volji patrijahalno usmjerene kulture u kojoj se žene smatraju vlasništvom i ljudskim bićima nižeg reda. Da li bi isto tako razmišljane da su odgajane u društvu gdje su žene barem koliko toliko ravnopravne muškarcima?! Čisto sumnjam. Iz tog razloga smatram donošenje ovog zakona pohvalnim, jer ruši jedan simbol diskriminacije ženskog spola... S vjerom i prakticiranjem iste to veze nema.
    točno to.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ponekad se pitam jesu li diskriminiranije one kojima je na neki način uskraćena vidljiva tjelesnost ili mi kojima je ta tjelesnost stavljena kao ultimativni model zbog kojega same sebi uskraćujemo mnoge slobode.
    koliko su ugnjetavane žene čija su lica i tijela skrivena od pogleda, a koliko neke od nas koje bismo radije da i budemo skrivene nego da svoje otkrivena i nesavršena tijela izlažemo podrugljivim pogledima i zluradim komentarima?

ok, neka se donese zakon o zabrani burki.
    ali neka jednako strog bude i onaj koji će kažnjavati ptice-rugalice u zapadnom svijetu.
    meni je to podjednako okrutno.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ponekad se pitam jesu li diskriminiranije one kojima je na neki način uskraćena vidljiva tjelesnost ili mi kojima je ta tjelesnost stavljena kao ultimativni model zbog kojega same sebi uskraćujemo mnoge slobode.
    koliko su ugnjetavane žene čija su lica i tijela skrivena od pogleda, a koliko neke od nas koje bismo radije da i budemo skrivene nego da svoje otkrivena i nesavršena tijela izlažemo podrugljivim pogledima i zluradim komentarima?
    X

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nema li burka veze sa licem, a ne tijelom ?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa Vidi poruku
    Nema li burka veze sa licem, a ne tijelom ?
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Burka

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

To znam, već sam mislila ovdje konkretno da je "problematičnija" ta prekrivenost cijelog lica, no tijela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •