Pokazuje rezultate 1 do 50 od 279

Tema: ENDOMETRIOZA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Spodoba, koliko sam čula, postkoitalni testovi se više ne rade, znam da se pričalo da svakoj drugoj bude loš. Tj. kad se dođe do potpomognute onda je to beyond postkoitalnih testova. Opet -što ako je rezultat postkoitalnog loš? Možeš samo ići dalje na AIH i na IVF, oni rješavaju probleme postkoitalnog testa. Ima cijeli topic imunološke pretrage, pogledaj ga.. Koliko imaš godina?

Mislim da ti je neko od standardnih stvari folic plus i to je to, što se tiče pripreme za postupak i eventualno uvodit neku terapiju ako se pokaže u imunologiji da nešto nije OK, ali to je rijetko kad nešto specifično za endometriozu, čekni taj topic, evo ti ga. Za endometriozu postoji samo kao terapija ili antibebi ili laparskopija, koliko kužim.

http://forum.roda.hr/threads/33266-IMUNOLOŠKE-PRETRAGE

Sretno!

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Spodoba, koliko sam čula, postkoitalni testovi se više ne rade, znam da se pričalo da svakoj drugoj bude loš. Tj. kad se dođe do potpomognute onda je to beyond postkoitalnih testova. Opet -što ako je rezultat postkoitalnog loš? Možeš samo ići dalje na AIH i na IVF, oni rješavaju probleme postkoitalnog testa. Ima cijeli topic imunološke pretrage, pogledaj ga.. Koliko imaš godina?

Mislim da ti je neko od standardnih stvari folic plus i to je to, što se tiče pripreme za postupak i eventualno uvodit neku terapiju ako se pokaže u imunologiji da nešto nije OK, ali to je rijetko kad nešto specifično za endometriozu, čekni taj topic, evo ti ga. Za endometriozu postoji samo kao terapija ili antibebi ili laparskopija, koliko kužim.

http://forum.roda.hr/threads/33266-IMUNOLOŠKE-PRETRAGE

Sretno!
    hvala ti ina!
    gle zasto pitam za postkoitalni: skoro svaki put mi se desi da ca 2-3 dana nakon ovulacije dobijem neki relativno obilan zuckasti iscjedak i lagano me pecka. taj iscjedak i peckanje mi nestane par dana pred mengu, negdje 2-5 dana.
    ici cu sutra kod gyna da mi napravi bris, mozda je i infekcija..ali bas manje vise svaki mjesec..? bojim se da mi tijelo ne stvara antitijela protiv ploda..ma vise ni sama nisam pametna.
    37 mi je godina. moj gyn kao i operater koji mi je radio laparaskopiju kazu da pokusam pola godine na prirodni nacin. bila sam i kod mpo, on je za radikalnu metodu..u stilu nemam sto cekati.
    ja naginjem tome da probam 2-3 puta aih, pa ako nista ne bude od te srece da predjemo na ivf.

citala sam da je to s antitijelima specificno za one koji su imali i prije prvog poroda endometriozu. ja ne znam koliko dugo je imam. brijem da sam je dobila pri/nakon kiretaze.
    ah da, nakon kiretaze mi je ostalo nesto malo od kiretaze u maternici. tada mi je ginicka rekla da je to normalno i da ce s mengom otici.

nakon kiretaze sam cekala 4mj na mengu. ca. mjesec i kusur nakon kiretaze sam dobila tolike bolove da su mi dah oduzimali. nisam neka mimoza, ali ja 2-3 dana od bolova nisam mogla funkcionirati. potom mi se isto ponovilo mjesec dana kasnije. tad sam bila kod gyna i po endometriju jos nije bilo najave da ce menga uskoro doci. isto tako nije bilo tok ostatka nakon kiretaze. dakle nestao je, a da nisam ni dobila mengu.
    mjesec i nesto kasnije mi se opet isto desilo i tada sam dobila mengu.

vrag ce ga znati sto je u stvari razlog...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •