Cubana, KC dozvoljava slobodu u razmišljanju. Nije potrebno jednoumlje.

Ive, meni se kosa na glavi digne kad čujem da te babe još uvijek maltretiraju sebe i ljude oko sebe pa sam oštro iznijela svoj stav, nisam mislila da ti bogohuliš.

Super je da si išla na mise toliko dana za redom. Super je dati zavijet Bogu i držati se toga. U molitvi dobivamo neprocjenjive darove.

Katastrofa je kad netko sebi umisli da ima nadnaravne moći pa maltretira ljude a poziva se na Božju volju. To je Zlo! I još reći da ako propustiš jednu misu, sve propada?!?!?! Molitva ne propada. Nekad čekamo duže, nekad kraće na odgovor, nekad odgovor nije ono što smo htjeli, ali svaka molitva pada na plodno tlo.

Biblija je puna brojeva. Ljudi napola pročitaju, protumače ih kako kome padne na pamet, prošire dalje, a rijetko tko se usudi reći Ma okani me se s tim Zlom jer se Zlo poziva na Božju riječ. I Zlo koristi sve pa i odlaske na mise da ljudima unese nemir u srce i sumnju u misli.
Da sam odlučila ići po babinim planovima na 33 mise i da 33. ne mogu pohoditi i da vjerujem u to da sve propada jer broj nije 33, to bi mi poljuljalo vjeru. Pitala bih se zašto Bog ne prihvaća 32 mise ako na 33. iz objektivnih razloga nisam mogla. To bi me odvelo u sumnju i 32 mise mi ne bi donijele mir, a time i mojim ukućanima, već živčanoću, nemir i sumnju. To je Zlo!!