Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3084

Tema: Potpomognuta na VUKU VRHOVCU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    amariya avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Stara je priča da L odlazi u privatnike. O tome se šuškalo već jako dugo, a početkom ljeta je svoje pacijentice slao u njihovu priv. polikliniku da suprug napravi spermiogram, pa "mu je bilogica sve detaljno pola sata objašnjavala te su pod mikroskop gledali spermiće". Zbog toga je moje skromno mišljanje sa njegov/njihov odlazak u privatnike nema veze sa spajanjem s Merkurom, jer naći smještaj, uređaje, srediti potrebne papire ne može se riješiti u par mjeseci, bar ne u RH. Mislim da je GLAVNI razlog njegovog odlaska baš onaj koji je i rekao a to je da više njegovo tijelo moglo podnijeti takav tempo rada, a koji je bio, mislilm da se svi mogu s tim složiti, nadljudski.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj amariya prvotno napisa Vidi poruku
    Stara je priča da L odlazi u privatnike. O tome se šuškalo već jako dugo, a početkom ljeta je svoje pacijentice slao u njihovu priv. polikliniku da suprug napravi spermiogram, pa "mu je bilogica sve detaljno pola sata objašnjavala te su pod mikroskop gledali spermiće". Zbog toga je moje skromno mišljanje sa njegov/njihov odlazak u privatnike nema veze sa spajanjem s Merkurom, jer naći smještaj, uređaje, srediti potrebne papire ne može se riješiti u par mjeseci, bar ne u RH. Mislim da je GLAVNI razlog njegovog odlaska baš onaj koji je i rekao a to je da više njegovo tijelo moglo podnijeti takav tempo rada, a koji je bio, mislilm da se svi mogu s tim složiti, nadljudski.
    no svejedno nije bilo ljudi koji bi na neki način se aktivnije uključili u ovu borbu protiv zakona, protiv spajanja Merkura i Vuk Vrhovca, to je poanta a ne da li Lučinger možda ipak jednog dana otišao u privatnike.

Žao mi je uistinu što nas je šaka ljudi koji hoćemo potegnut i veliki dio koji neće i ne želi ili kaže da nema svrhe, itd, razni su argumenti .................. Pino je btw. žena koja živi u USA, koja ima troje djece i stvarno bi joj mogal biti sudbina MPO-a u Hrvata apsolutno svejedna..................

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i ono što mene frapira, svaki put iznova je da je ženama svejedno ili očito nedovoljno bitno da im je sad uspješnost po postupku tek negdje oko 20%. Pišete da ima jedna trudnica s VV-a, jedna koja ne forumira............. neka, hvala Bogu, ali kad se sjetim da uz ovakav zakon i nažalost trenutne uvjete na VV-u ta
    trudnica je jedna naspram 6 ili 7 ili 8 ili.. ............ koje nisu uspjele ( 20% je u uhodanim klinikama uspješnost, na VV-u to nažalost može biti samo manje.............

Kao što sam već ranije rekla i osoblje gore ipak govori o tome da će vrijeme Vuka tek opet doći, a kad..........................? to Bog dragi zna..................

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    i ono što mene frapira, svaki put iznova je da je ženama svejedno ili očito nedovoljno bitno da im je sad uspješnost po postupku tek negdje oko 20%. Pišete da ima jedna trudnica s VV-a, jedna koja ne forumira............. neka, hvala Bogu, ali kad se sjetim da uz ovakav zakon i nažalost trenutne uvjete na VV-u ta
    trudnica je jedna naspram 6 ili 7 ili 8 ili.. ............ koje nisu uspjele ( 20% je u uhodanim klinikama uspješnost, na VV-u to nažalost može biti samo manje.............

Kao što sam već ranije rekla i osoblje gore ipak govori o tome da će vrijeme Vuka tek opet doći, a kad..........................? to Bog dragi zna..................
    Kadauna, pa nikome nije svejedno što je stanje takvo kakvo jeste, ali širenje panike nimalo ne pomaže.
    Cure pokušavaju na neki način preživjeti ovaj krizni period, ne gubiti dragocjeno vrijeme i, da, možda ipak ostvariti majčinstvo na kakvom-takvom Vuku.

Zakon je grozan, nemilosrdan i poguban za sve nas. Njegovu nedorečenost i ja osjećam na sebi ovih dana.
    Borim se protiv njega onako kako mogu, koliko mi vrijeme i mogućnosti dozvoljavaju, voljela bih dati više od sebe ali ne mogu.

Stanje na Vuku je nepovratno promijenjeno, svima je jasno. I tu ništa ne možemo učiniti.
    Vuk sada ima jednog doktora koji ima cca 4 godine iskustva, vjerujem da zna što radi.
    Vuk ima i dobrog biologa, i ona zna što radi.
    Vuk ima jednu trudnicu koju sam sama vidjela i čula visinu njene bete, vjerujem da nije jedina.
    Samo je jedina za koju smo mi čule.
    Vrijeme Vuka će opet doći, sigurno.
    A do tada, ajmo malo optimističnije gledati na cijelu stvar, zbog cura koje nemaju izbora i ostaju na Vuku.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Kadauna, pa nikome nije svejedno što je stanje takvo kakvo jeste, ali širenje panike nimalo ne pomaže.
    Cure pokušavaju na neki način preživjeti ovaj krizni period, ne gubiti dragocjeno vrijeme i, da, možda ipak ostvariti majčinstvo na kakvom-takvom Vuku.
    Baš zato što parovi ne smiju gubiti dragocjeno vrijeme, mislim da je važno da se priča o činjenicama. VV je slovio i bio najbolja klinika u Hrvatskoj i mnogi pacijenti će doći na VV zbog te prošle reputacije niti ne sluteći da je nažalost trenutno nezaslužena. Mislim da svi, zbog sebe i zbog najboljeg mogućeg svojeg liječenja, trebaju biti upoznati s trenutnim stanjem stvari da bi bili u stanju napraviti najbolji izbor za sebe.

Također, mislim da je važno da se priča o tome što se moglo napraviti, kao pouka za budućnost. Pacijenti nemaju puno moći jer su nepovezani i neorganizirani i malobrojni - ali kad bi bili jedinstveni, glasni, i ustrajni u svojim zahtjevima za pravednim i optimalnim liječenjem - onda ne bi bilo tako jednostavno ignorirati opravdane zahtjeve. Zato pozivam ljude da se učlane u Rodu i Betu, da pokažu zanimanje za borbu protiv zakona. Svaki novi član je udarac ograničenjima u zakonu. Čak i ako se na početku ne želite aktivirati i želite samo promatrati, na taj način možete pružiti podršku onima koji su aktivni. Vjerujte mi, na taj način ste konkretno dio nečega. Na taj način možete imati konkretnu podlogu za optimizam. Inače borba uvijek ostaje na drugima, a tih drugih je svakim danom sve manje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •