Da se razumijemo, ako su te kategorije točne (s prve strane ovog topica) meni osobno takvi kriteriji odgovaraju jer ćemo proći povoljnije (čak se ni ne uzima dohodovni cenzus za troje i više djece, ako sam dobro shvatila),
no takav način obračuna ne smatram dobrim općenito jer znam da mi se više puta dogodilo, i dogodit će mi se opet, negdje drugdje, ako ne u ovom slučaju, da nagrabusim zbog kriterija gdje se uzima u obzir isključivo plaća, gdje je druga dobit i imovina nebitna, a krediti također ne igraju nikakvu ulogu.
Uvijek govorim da kod nas najgore prolaze ovi "srednji", koje spominje krumpirić, ne ekstremno bogati jer njih neće dotaknuti ama baš ništa, a i dio "socijale", oni koji su malo snalažljiviji, znaju se dobro provući, tipa gradski stan, besplatne režije, pa djeca besplatno na ljetovanje i sl..
Ne smeta mi to, sve bih im ja to dala, nitko ne bi smio biti jadan,
ali oni sa slabijim ili srednjim primanjima,
koji po tome ne spadaju ni u jednu socijalno zaštićenu kategoriju, jer im se ne uvažavaju stvarni rashodi,
oni potegnu za sve, njima djeca ne idu na ljetovanje, ili se jedva skrpe, niti im tko subvencionira režije kad ostanu bez posla.
I sad će isto ta srednja klasa, koju se godinama uništava, proći najgore.