Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: Nove cijene gradskih vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    inače, slažem se da se cijena vrtića plaća ovisno o imovinskom stanju...samo sad baš računam naš prosjek po osobi....nemamo neke velike plaće...ja državnu malu, muž nešto malu višu ali po meni isto malu...e sad, daleko smo iznad 1700kn po članu, ali što su 1700kn!! NIŠTA!!! mislim da bi cijene trebale porasti za one koji stvarno puno zarađju!! preko 10tisuća kuna!!
    Oni koji vise zaradjuju vise i rade - tako to inace biva ili bi trebalo biti! Uostalom - od place prirez koji iznosi 18% za Zagreb puni blagajnu upravo za vrtice i ostalo. Jednostavna matematika - imas vecu placu, vise ti uzimaju ionako. Zbog cega bi onda cijene za one kojima uzimaju najvise trebali dodatno povecati? A ti ako si jalna na one koji vise zaradjuju - slobodno to zadrzi za sebe. Bespredmetna rasprava, a i tema nije otvorena s ciljem takvih komentara

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kekis prvotno napisa Vidi poruku
    Oni koji vise zaradjuju vise i rade - tako to inace biva ili bi trebalo biti! Uostalom - od place prirez koji iznosi 18% za Zagreb puni blagajnu upravo za vrtice i ostalo. Jednostavna matematika - imas vecu placu, vise ti uzimaju ionako. Zbog cega bi onda cijene za one kojima uzimaju najvise trebali dodatno povecati? A ti ako si jalna na one koji vise zaradjuju - slobodno to zadrzi za sebe. Bespredmetna rasprava, a i tema nije otvorena s ciljem takvih komentara
    x
    nažalost, kod nas nije obično da više rade=više zarađuju-al tako bi TREBALO BITI!

plus oni što stvarno imaju-sigurno neće platiti vrtić. imaju jer kraljuju u mulju.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 19.11.2010. at 12:36

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj kekis prvotno napisa Vidi poruku
    O BOŽE DRAGI, nisam uopće jalna na onaj koji zarađuje više!!! pretpostavljam da si ti jedna od takvih...ali gle, tvoja matematika: tko više radi, više i zarađuje baš i ne drži vodu 100%, najčešće nažalost nije tako...radila sam u medijima, pa znam kakve su plače običnih novinara, a kolike ostalih vip persona..a ima tu i puuno više primjera kad onaj koji radi više, zarađuje manje

uglavnom, smatram DA BII!! trebali plaćati višer jer imaju i više životne standarde i oprosti ali nekom s 10 tisuća kuna i s 4, nije isto mjesečno izdvojiti 1000kn

samo što se vrlo često, na žalosts događa - što imaš više, to si više škrt!!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O BOŽE DRAGI, nisam uopće jalna na onaj koji zarađuje više!!! pretpostavljam da si ti jedna od takvih...ali gle, tvoja matematika: tko više radi, više i zarađuje baš i ne drži vodu 100%, najčešće nažalost nije tako...radila sam u medijima, pa znam kakve su plače običnih novinara, a kolike ostalih vip persona..a ima tu i puuno više primjera kad onaj koji radi više, zarađuje manje

uglavnom, smatram DA BII!! trebali plaćati višer jer imaju i više životne standarde i oprosti ali nekom s 10 tisuća kuna i s 4, nije isto mjesečno izdvojiti 1000kn

samo što se vrlo često, na žalosts događa - što imaš više, to si više škrt!!
    oprostiš mi, zašto netko za istu uslugu mora platiti različito, pitanje broj jedan? Jel plaća manje hlaće ili kruh????
    onda drugo pitanje: zašto netko tko radi ko je sam radio i stekao i postigao, mora biti kažnjen?
    onda treće pitanje: što je s ljudima koji nemaju ni svetka ni tetka da im pomogne i sve su sami postigli, bili kruha gladni da postanu specijalisti koji imaju 10k kn plaću? I sad imaju 5k kn kredita?

Socijalna osjetljivost je predivna stvar, ja sam uvijek za.
    Samo u državi u kojoj jedan profesor živi ODLIČNO, a ne od 6000kn s ogromnim kreditom-što Bandić smatra bogatstvom.

Ja i mm imamo pristojna primanja i ekstremna davanja. Jerbo smo počeli od nule, ajd od 1.5%.
    Mi moramo ispisivati dijete sa slobodne aktivnosti jer ju ne možemo pokriti.
    Nikad ništa od države nismo dobili, osim porodiljne naknade.
    Bili smo u situaciji da se mislimo bili jeli il dali djetetu.
    I sada imamo. Al sve šta imamo moramo udijeliti onima koji su pokrali. I koji kradu, ko građevinska mafija, kojoj kvadrat stana plaćamo 3puta više nego vrijedi. I sve mafije oko nas.

A oni koji imaju manje, smatraju da smo zaslužili baš to-da ne uživamo u plodovima koje sami stičemo.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 19.11.2010. at 13:00

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ozbiljno? Osobi s 4000 kn koja živi u svom stanu, a roditelji su joj poklonili automobil, nije isto izdvojiti 1000 kn kao i onoj koja zarađuje 10000 kn, a kad otplati ratu kredita za stan i auto, ostane joj 30% te famozne plaće?

Oprosti, kad ignoriraš tu vrlo jednostavnu matematiku, onda zaista i zvučiš kao da si jalna na one s većim plaćama. Jer ovaj moj primjer je jednako učestao kao i ljudi koji rade puno, a plaćeni su malo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •