Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 78

Tema: Nove cijene gradskih vrtića

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Nove cijene gradskih vrtića

http://www.jutarnji.hr/cijena-vrtica...kuna--/904690/
    Dakle naslov sve kaže.
    Izjednačit će se definitivno cijena gradskih i privatnih jaslica i vrtića. Da li vjerujete da će ovaj prijedlog uistinu proći? Vjerojatno je osim punjenja gradske blagajne ideja bila i isprazniti mjesta one djece koja imaju i alternativu za čuvanje u vidu baka servisa i slično.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vidi ovdje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo kopipejstam dio maila koji sam slala frendici a u kojem sam izračunala koliko ću ja zapravo plaćati Zagrebu i Holdingu kad Lu krene u vrtić ...

"po novome je vrtic u mom slucaju 800 kuna a da je djevojcicin otac odlucio ipak zivjeti s nama bio bi 1000 kuna (nekako sam sve sretnija sto nije odlucio..) ...jasno mi je da je Banditosu tesko, medutim meni od tih 7500 sto dobijem ne ostane ni za cunga lungu kao i svima ostalima ...nazalost, nitko ne gleda i rashode u cijeloj prici, ne vezano samo za Banditosa vec i vezano za na primjer djecji doplatak i jos toga ...mozda se u tim rashodima ne trebaju gledati krediti za stan i auto koje ja imam na vratu, sama sam si za to "kriva" i recimo da je to luksuz (iako samo debil to moze okarakterizirati kao luksuz) ali bi se trebali uzeti u obzir osnovni egzistencijalni troskovi, pa treba nesto i jesti, okupati se, oprati ves odnosno platiti hranu, vodu, struju ...

evo zgodan podatak ...mjesecno samo holdingu (onaj skupni racun za vodu, cistocu i 100 pizdarija koje su navedene a nitko nezna sto znace) iznosi 480 kuna, sto znaci da cu kad Lu krene u vrtic Banditosu davati mjesecno oko 1500 kuna ne racunajuci poreze i prireze!! (holding 480kn+zet 210kn+vrtic 800kn)"

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

također, neznam o kojem je privatnom vrtiću riječ, ali kad sam jučer čula što nam se sprema i javila Luinom tati (samohrana sam majka), javio mi je da je cijena tog privatnog vrtića o kojem se on interesirao 1800 kuna mjesečno, odnosno za samohrane majke 1300 kuna mjesečno, što znači da je čak privatni vrtić jeftiniji za one koji po članu imaju prihode veće od 7000 kuna ...a kladim se da su uvjeti kudikamo bolji!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja ću samo komentirati da su mi užasno glupe usporedbe i izjave kako su privatni vrtići kudikamo bolji!! zašto?? jel imaju neke specijalne odgajatelje?? ne, nemaju!! a i plaće im nisu više od teta u državnim vrtićima...dakle, ovo su neosnovane izjave koje me užasno živciraju...sori!!

ali jesu li i privatni fakulteti bolji?? najčešćse NISU (ne želim nikoga uvrijediti) jer njih u većini slučajve upisuju oni, koji nemogu u državne (manje inteligentni, jel)...pa ista stvar i sa privatnim školama...
    Posljednje uređivanje od kudri : 19.11.2010. at 12:12

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

inače, slažem se da se cijena vrtića plaća ovisno o imovinskom stanju...samo sad baš računam naš prosjek po osobi....nemamo neke velike plaće...ja državnu malu, muž nešto malu višu ali po meni isto malu...e sad, daleko smo iznad 1700kn po članu, ali što su 1700kn!! NIŠTA!!! mislim da bi cijene trebale porasti za one koji stvarno puno zarađju!! preko 10tisuća kuna!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Večernji list hitno traži 2 obitelji da popričaju o ovoj temi:

jedna obitelj s dvoje vrtićke djece

jedna obitelj s dvoje školske djece

javite mi se pliz na PP

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    inače, slažem se da se cijena vrtića plaća ovisno o imovinskom stanju...samo sad baš računam naš prosjek po osobi....nemamo neke velike plaće...ja državnu malu, muž nešto malu višu ali po meni isto malu...e sad, daleko smo iznad 1700kn po članu, ali što su 1700kn!! NIŠTA!!! mislim da bi cijene trebale porasti za one koji stvarno puno zarađju!! preko 10tisuća kuna!!
    Oni koji vise zaradjuju vise i rade - tako to inace biva ili bi trebalo biti! Uostalom - od place prirez koji iznosi 18% za Zagreb puni blagajnu upravo za vrtice i ostalo. Jednostavna matematika - imas vecu placu, vise ti uzimaju ionako. Zbog cega bi onda cijene za one kojima uzimaju najvise trebali dodatno povecati? A ti ako si jalna na one koji vise zaradjuju - slobodno to zadrzi za sebe. Bespredmetna rasprava, a i tema nije otvorena s ciljem takvih komentara

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj BeeBee prvotno napisa Vidi poruku
    evo zgodan podatak ...mjesecno samo holdingu (onaj skupni racun za vodu, cistocu i 100 pizdarija koje su navedene a nitko nezna sto znace) iznosi 480 kuna, sto znaci da cu kad Lu krene u vrtic Banditosu davati mjesecno oko 1500 kuna ne racunajuci poreze i prireze!! (holding 480kn+zet 210kn+vrtic 800kn)"
    krivo računaš
    zet ćeš plaćati 430kn
    http://www.vecernji.hr/zagreb/zet-ov...-clanak-217301

zato lijepo svi dođite u subotu na prosvjed nek vide da nas ima puno kojima je dosta da nas se sustavno guli

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kekis prvotno napisa Vidi poruku
    Oni koji vise zaradjuju vise i rade - tako to inace biva ili bi trebalo biti! Uostalom - od place prirez koji iznosi 18% za Zagreb puni blagajnu upravo za vrtice i ostalo. Jednostavna matematika - imas vecu placu, vise ti uzimaju ionako. Zbog cega bi onda cijene za one kojima uzimaju najvise trebali dodatno povecati? A ti ako si jalna na one koji vise zaradjuju - slobodno to zadrzi za sebe. Bespredmetna rasprava, a i tema nije otvorena s ciljem takvih komentara
    x
    nažalost, kod nas nije obično da više rade=više zarađuju-al tako bi TREBALO BITI!

plus oni što stvarno imaju-sigurno neće platiti vrtić. imaju jer kraljuju u mulju.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 19.11.2010. at 12:36

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

SAMO stvar je u tome da mi koji pošteno radimo i zarađujemo-nismo jedni drugima NEPRIJATELJI
    to su oni koji muljaju, kradu i rade budale od nas.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    SAMO stvar je u tome da mi koji pošteno radimo i zarađujemo-nismo jedni drugima NEPRIJATELJI
    to su oni koji muljaju, kradu i rade budale od nas.
    takoe

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

inače, slažem se da se cijena vrtića plaća ovisno o imovinskom stanju...
    ovaj prijedlog nema veze s imovinskim stanjem, nego s dohotkom koji je sve samo ne imovinsko stanje - u tome je glavni problem!
    najgluplje rečeno - netko može imati naslijeđenih 8 nekretnina koje iznajmljuje još k tome na crno i samim time nemati stambeni kredit, ali eto zarađuje 2000 kn i njemu je vrtić besplatan
    dok netko drugi pak nema naslijeđene nekretnine, nego da bi imao krov nad glavom morao je podići gooooooolem kredit, a da bi ga pak mogao otplaćivati mora imati i dobru "bogatašku" plaću od koje mu možda kad plati sva davanja ostane 100 kn i eto on mora još i vrtić plaćati recimo 2000 kn. I što je sad u tome socijalno osjetljivo?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja mislim da je tu izostavljena jedna velika stavka a to su prethodna zaduženja roditelja, kao što su stambeni krediti i dr.
    neka se od netto plaće oduzmu svi krediti i npr. režije pa neka se onda gleda koliko kome ostaje po članu obitelji.

Mi u Zaprešiću plaćamo 600 kn, mala je tek sad na jesen krenila u vrtić, ali ja se već debelo premišljam ispisati ju jer sam zatrudnila i doma sam.
    Tih 600 kn nam jako puno fali, a kad zbrojim cijelu godinu to bi bila lijepa ušteđevina.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj kekis prvotno napisa Vidi poruku
    O BOŽE DRAGI, nisam uopće jalna na onaj koji zarađuje više!!! pretpostavljam da si ti jedna od takvih...ali gle, tvoja matematika: tko više radi, više i zarađuje baš i ne drži vodu 100%, najčešće nažalost nije tako...radila sam u medijima, pa znam kakve su plače običnih novinara, a kolike ostalih vip persona..a ima tu i puuno više primjera kad onaj koji radi više, zarađuje manje

uglavnom, smatram DA BII!! trebali plaćati višer jer imaju i više životne standarde i oprosti ali nekom s 10 tisuća kuna i s 4, nije isto mjesečno izdvojiti 1000kn

samo što se vrlo često, na žalosts događa - što imaš više, to si više škrt!!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

o da, mi ćemo starijeg ispisati ako ovo poskupljenje prođe jer sam ja na porodiljskom, a to će nam biti ušteda, jer sa svime, ne znam previše mi novca, a ionako je dosta doma jer stalno idu neke viroze pa će onda u vrtić u 9. mj.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja ću samo komentirati da su mi užasno glupe usporedbe i izjave kako su privatni vrtići kudikamo bolji!! zašto?? jel imaju neke specijalne odgajatelje?? ne, nemaju!! a i plaće im nisu više od teta u državnim vrtićima...dakle, ovo su neosnovane izjave koje me užasno živciraju...sori!!
    Pa, niti jedan privatni vrtić se neće USUDITI tražiti roditelje da im donose wc papir, šalice, papir za crtanje, igračke, itd.

A koliko god roditelji plaćali vrtić, SVAKI vrtić dobije oko 2000 kn po djetetu. Jer je to realna cijena. Naime, kad roditelj plati onih famoznih 200 kn, grad tom vrtiću na ime tog djeteta da još 1600 do 1800. To je ta famoznasubvencija.
    I sad se ti pitaj KAKO TO da u gradskim vrtićima vječno nedostaje za igračke i ine stvari, a u privatnima ne, IAKO su tete plaćene isto? A privatni još možda plaćaju i najamninu za prostor. Da ne spominjem da se podrazumijeva da trebaju imati profit - zaraditi - da bi ostali u poslu? (Tako da ja smatram da definitivno ima stvari u kojima su privatni vrtići bolji, ako ništa drugo, u raspoređivanju sredstva na korist djece.)

A nije istina da gradskim vrtićima novac ne sjedne. Sjedne, ali na što ga točno ravnateljice/ravnatelji - koja na ta mjesta postavlja grad - 'po partijskoj dužnosti' troše je nešto o čemu bi svaki roditelj trebao ne razmisliti, već i vrlo glasno pitati. I to su NAŠI novci, od prireza. Zar zaista mislite da se mulja samo na stadionima?

(To što očekujem da neće proći više od 24 sata od povećanja cijene gradskih vrtića do povećanja cijene privatnih vrtića je pak drugi par rukava. ;D)

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj prijedlog nema veze s imovinskim stanjem, nego s dohotkom koji je sve samo ne imovinsko stanje - u tome je glavni problem!
    najgluplje rečeno - netko može imati naslijeđenih 8 nekretnina koje iznajmljuje još k tome na crno i samim time nemati stambeni kredit, ali eto zarađuje 2000 kn i njemu je vrtić besplatan
    dok netko drugi pak nema naslijeđene nekretnine, nego da bi imao krov nad glavom morao je podići gooooooolem kredit, a da bi ga pak mogao otplaćivati mora imati i dobru "bogatašku" plaću od koje mu možda kad plati sva davanja ostane 100 kn i eto on mora još i vrtić plaćati recimo 2000 kn. I što je sad u tome socijalno osjetljivo?
    e da, a tu se slažem - trebalo bi se plaćati prema imovinskom stanju, a ne prema prosjeku!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Nimrod prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, niti jedan privatni vrtić se neće USUDITI tražiti roditelje da im donose wc papir, šalice, papir za crtanje, igračke, itd.

A koliko god roditelji plaćali vrtić, SVAKI vrtić dobije oko 2000 kn po djetetu. Jer je to realna cijena. Naime, kad roditelj plati onih famoznih 200 kn, grad tom vrtiću na ime tog djeteta da još 1600 do 1800. To je ta famoznasubvencija.
    I sad se ti pitaj KAKO TO da u gradskim vrtićima vječno nedostaje za igračke i ine stvari, a u privatnima ne, IAKO su tete plaćene isto? A privatni još možda plaćaju i najamninu za prostor. Da ne spominjem da se podrazumijeva da trebaju imati profit - zaraditi - da bi ostali u poslu? (Tako da ja smatram da definitivno ima stvari u kojima su privatni vrtići bolji, ako ništa drugo, u raspoređivanju sredstva na korist djece.)

A nije istina da gradskim vrtićima novac ne sjedne. Sjedne, ali na što ga točno ravnateljice/ravnatelji - koja na ta mjesta postavlja grad - 'po partijskoj dužnosti' troše je nešto o čemu bi svaki roditelj trebao ne razmisliti, već i vrlo glasno pitati. I to su NAŠI novci, od prireza. Zar zaista mislite da se mulja samo na stadionima?

(To što očekujem da neće proći više od 24 sata od povećanja cijene gradskih vrtića do povećanja cijene privatnih vrtića je pak drugi par rukava. ;D)
    u našem vrtiću nas nikadaaa!! ama baš nikakda nisu tražili da donosimo ovo što navodiš!!! dapače, još nam daju i za doma da nosimo, voća i ostalog blaga...mislim kad odlazimo da grickaju na putu da doma...dakle, ima veze s upravom vrtića, a ne time da je državni!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

O BOŽE DRAGI, nisam uopće jalna na onaj koji zarađuje više!!! pretpostavljam da si ti jedna od takvih...ali gle, tvoja matematika: tko više radi, više i zarađuje baš i ne drži vodu 100%, najčešće nažalost nije tako...radila sam u medijima, pa znam kakve su plače običnih novinara, a kolike ostalih vip persona..a ima tu i puuno više primjera kad onaj koji radi više, zarađuje manje

uglavnom, smatram DA BII!! trebali plaćati višer jer imaju i više životne standarde i oprosti ali nekom s 10 tisuća kuna i s 4, nije isto mjesečno izdvojiti 1000kn

samo što se vrlo često, na žalosts događa - što imaš više, to si više škrt!!
    oprostiš mi, zašto netko za istu uslugu mora platiti različito, pitanje broj jedan? Jel plaća manje hlaće ili kruh????
    onda drugo pitanje: zašto netko tko radi ko je sam radio i stekao i postigao, mora biti kažnjen?
    onda treće pitanje: što je s ljudima koji nemaju ni svetka ni tetka da im pomogne i sve su sami postigli, bili kruha gladni da postanu specijalisti koji imaju 10k kn plaću? I sad imaju 5k kn kredita?

Socijalna osjetljivost je predivna stvar, ja sam uvijek za.
    Samo u državi u kojoj jedan profesor živi ODLIČNO, a ne od 6000kn s ogromnim kreditom-što Bandić smatra bogatstvom.

Ja i mm imamo pristojna primanja i ekstremna davanja. Jerbo smo počeli od nule, ajd od 1.5%.
    Mi moramo ispisivati dijete sa slobodne aktivnosti jer ju ne možemo pokriti.
    Nikad ništa od države nismo dobili, osim porodiljne naknade.
    Bili smo u situaciji da se mislimo bili jeli il dali djetetu.
    I sada imamo. Al sve šta imamo moramo udijeliti onima koji su pokrali. I koji kradu, ko građevinska mafija, kojoj kvadrat stana plaćamo 3puta više nego vrijedi. I sve mafije oko nas.

A oni koji imaju manje, smatraju da smo zaslužili baš to-da ne uživamo u plodovima koje sami stičemo.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 19.11.2010. at 13:00

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zato bi bilo stvarno FER da prestanemo skakati jedni na druge i počnemo skakati na one na koje bi trebali!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mi nismo dobili jaslice, a od iduće godine sin je za vrtić.
    Žalba je odbijena, a znamo puno ljudi u istoj situaciji.
    Pričalo se o nekim vezama, ali nismo tražili takvu "pomoć".

Zašto bi netko onda koristio jeftini vrtić/jaslice na naš račun?
    To se sve plaća iz našeg poreza i prireza.
    Bolje da svi plaćaju vrtić/jaslice, a da nam ne nameću nove namete.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ozbiljno? Osobi s 4000 kn koja živi u svom stanu, a roditelji su joj poklonili automobil, nije isto izdvojiti 1000 kn kao i onoj koja zarađuje 10000 kn, a kad otplati ratu kredita za stan i auto, ostane joj 30% te famozne plaće?

Oprosti, kad ignoriraš tu vrlo jednostavnu matematiku, onda zaista i zvučiš kao da si jalna na one s većim plaćama. Jer ovaj moj primjer je jednako učestao kao i ljudi koji rade puno, a plaćeni su malo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mario1970 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi nismo dobili jaslice, a od iduće godine sin je za vrtić.
    Žalba je odbijena, a znamo puno ljudi u istoj situaciji.
    Pričalo se o nekim vezama, ali nismo tražili takvu "pomoć".

Zašto bi netko onda koristio jeftini vrtić/jaslice na naš račun?
    To se sve plaća iz našeg poreza i prireza.
    Bolje da svi plaćaju vrtić/jaslice, a da nam ne nameću nove namete.
    a znaš zašto niste dobili?

jer netko ulaže u skijanje umjesto u vrtiće
    u zlatne zahode i zlatne fontane
    jer netko ima 5 stanova ili živi 30g u gradskom stanu djaba, i još ne plaća režije

ne zbog toga jer smo mi drugi dobili.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa upravo o tome se radi, o socijalnoj osjetljivosti, koju sad u ovim raspravama, na žalsot, ne primjećujem!! zašto bi plaćali isto??! pa zato jer imaju veća primanja, lakše im je kupiti kruh i mlijeko nego nekome tko mjesečno prima ukupno 3 tisuće kuna...nije to nikakvo kažnjavanje, već život u skladu s mogućnostima!! i ja se potpuno slažem da bi trebala plaćati više od neke tete koja mjesečno zaradi 2-3 tisuće kuna...zašto ne bih??!

zar smatraš i da nebi trebao postojati porez na luksuz?? to ima većina europskih država, samo ne naša!! ista stvar, imaju više, pa neka plate!! i nije to kažnjavanje, nego suživot sa drugima koji nemaju...

ahjoj cure, stalno nešto skačete u neke bune idete, a zapravo nebi od sebe najprije pošle...

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

I potpisujem sve što je napisala krumpirić

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa upravo o tome se radi, o socijalnoj osjetljivosti, koju sad u ovim raspravama, na žalsot, ne primjećujem!! zašto bi plaćali isto??! pa zato jer imaju veća primanja, lakše im je kupiti kruh i mlijeko nego nekome tko mjesečno prima ukupno 3 tisuće kuna...nije to nikakvo kažnjavanje, već život u skladu s mogućnostima!! i ja se potpuno slažem da bi trebala plaćati više od neke tete koja mjesečno zaradi 2-3 tisuće kuna...zašto ne bih??!

zar smatraš i da nebi trebao postojati porez na luksuz?? to ima većina europskih država, samo ne naša!! ista stvar, imaju više, pa neka plate!! i nije to kažnjavanje, nego suživot sa drugima koji nemaju...

ahjoj cure, stalno nešto skačete u neke bune idete, a zapravo nebi od sebe najprije pošle...
    luksuz nije imati plaću od 6000kn, jedan stan da debelu kredu, jedan auto na debelu kredu, dvoje djece i ići u državni vrtić.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja se ne mogu načuditi toj razlici između gradskih vrtića - nas nema što ne traže uz pelene, ajde to mi je normalno, ali: papirnate maramice, vlažne maramice, salvete, plastične čaše - svaki mjesec i još povremeno: pribor za likovni - papir, ljepilo, kolaž, tempere, drvene bojice, flomastere; pa do hrane što češće: grickalice - i to su sad prešli na zgrade, pa je to sad suho i koštuničavo voće, prije su tražili kekse i napolitanke, pa i sezonsko voće jer su djeca između obroka gladna, a na svakom roditeljskom obavezno igračke i to ne stare da se djeca na ozlijede, nego po mogućnosti što novije. a naravno da od drugih roditelja čujem da njih po drugim gradskih vrtićima ne traže ništa od toga.
    Po meni je 400 kn plafon za ono što u našem vrtiću djeca za to dobiju, a o najvećem prirezu od svih gradova da niti ne pričamo. ako je već cijena toliko puno manja u odnosu na druge, onda bi se eventualno mogla izjednačiti cijena jaslica i vrtića jer po meni i jedni i drugi dobiju isto. to što će neko dijete u jaslicama manje pojesti od onoga u vrtiću, možda baš i nije pravilo.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Koji dio ne razumiješ?
    Oni s većim primanjima VEĆ plaćaju VIŠE za vrtić, jer zbog veće plaće plaćaju i VEĆI prirez.
    Zar zbilja misliš da bi se ovdje svi toliko bunili da promjene cijene vrtića napravljene na način da oni koji imaju više ZAISTA i plaćaju više?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    luksuz nije imati plaću od 6000kn, jedan stan da debelu kredu, jedan auto na debelu kredu, dvoje djece i ići u državni vrtić.
    nisam nigdje spomenula da je 6 tisuća kuna luksuz...govorim o puno većim prihodima!! plaćama od deset, pa do 30 tisuća kuna...a takvih nije malo!!

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

u našem vrtiću nas nikadaaa!! ama baš nikakda nisu tražili da donosimo ovo što navodiš!!! dapače, još nam daju i za doma da nosimo, voća i ostalog blaga...mislim kad odlazimo da grickaju na putu da doma...dakle, ima veze s upravom vrtića, a ne time da je državni!!
    Svi vrtići su GRADSKI, a ne državni. Upravu SVAKOG crtića postavlja Grad. Isti onaj Grad koji traži da sad ljudi plate više jer je postavljao nesposobnu upravu. To tebi zvuči ok?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Koji dio ne razumiješ?
    Oni s većim primanjima VEĆ plaćaju VIŠE za vrtić, jer zbog veće plaće plaćaju i VEĆI prirez.
    Zar zbilja misliš da bi se ovdje svi toliko bunili da promjene cijene vrtića napravljene na način da oni koji imaju više ZAISTA i plaćaju više?

plaćali ili ne prirez, na kraju ipak imaju veći mjesečni prihod!!!

i naravno, slažem se da spoemnute promjene o cijenama vrtića neće, na žalost, biti napravljene na način: tko zaista ima više, plaća više!! smeta me više vaša neosjetljivost!!! to mi je baš...fuj

u biti svi se nešto bunite, da, trebalo bi ovako ili onako, a zapravo kad se vama!! nekima koji zaista imaju više, treba uzeti 50-100kn više da bi onaj, kojima nema, mogao lakše, e tu ste: a neee neee, po pincipu: prvo čuvam svoje dupe!

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

e da, a tu se slažem - trebalo bi se plaćati prema imovinskom stanju, a ne prema prosjeku!!
    kudri, ispričavam se, nisam vidila ovaj tvoj odgovor!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, nimrod, upravu svakog vrtića postavlja grad, ali nije sva uprava ista!!! neki ravnatelji su zbilja super i neće sebi staviti u džep i otrgnuti od mališana, a neki će samo sebi uzimati i onda žicati roditelje sve i svašta!

eto, o tome se radi!! ali to da je privatni bolji, o neeee, niiiikako se tu nebi složila!!! ista kao što po meni, nikako nisu bolji ni privatni škole/fakulteti!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Koji dio ne razumiješ?

i naravno, slažem se da spoemnute promjene o cijenama vrtića neće, na žalost, biti napravljene na način: tko zaista ima više, plaća više!! smeta me više vaša neosjetljivost!!! to mi je baš...fuj

u biti svi se nešto bunite, da, trebalo bi ovako ili onako, a zapravo kad se vama!! nekima koji zaista imaju više, treba uzeti 50-100kn više da bi onaj, kojima nema, mogao lakše, e tu ste: a neee neee, po pincipu: prvo čuvam svoje dupe!

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Tu se ne kužimo - barem ti i ja - NIJE stvar u tome.
    Mene ne ljuti ako treba platit više. Ljuti me novi prijedlog po kojemu se računa TKO će plaćati više na osnovu DOHOTKA, a ne IMOVINSKOG STANJA. A plaća, bila ona 3, 5, 11, ili 10 kuna, nije slika nečijeg imovinskog stanja.

Ja ne vidim kako je to odraz moje socijalne neosjetljivosti. ?
    Posljednje uređivanje od Nimrod : 19.11.2010. at 13:20

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

da, nimrod, upravu svakog vrtića postavlja grad, ali nije sva uprava ista!!! neki ravnatelji su zbilja super i neće sebi staviti u džep i otrgnuti od mališana, a neki će samo sebi uzimati i onda žicati roditelje sve i svašta!

eto, o tome se radi!! ali to da je privatni bolji, o neeee, niiiikako se tu nebi složila!!! ista kao što po meni, nikako nisu bolji ni privatni škole/fakulteti!!
    Da, o tome se radi. Ali ZAŠTO bih ja plaćala to što Grad zapošljava korumpirane ljude?
    Tu bismo i ti i ja trebale biti jednako bijesne. Ali ti nisi jer se to u tvom vrtiću ne događa. Socijalna osjetljivost?
    Posljednje uređivanje od Nimrod : 19.11.2010. at 13:21

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a reci ti meni, tko su ti koji moraju platiti i kome?
    jel zaista svi moramo imaji na kraju jednako?
    I oni što 5 od 7 dana ne vide svoju djecu jer dežuraju u bolnici ko kirurzi, drže tuđe živote na stolu ili putuju po svijetu i imaju svu robu uvijek u kuferu?
    Onda bi valjda svi trebali raditi jednake stvari, biti jednako obrazovani i dobivati jednaku uslugu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

oprosti kudri ali ne radi se o 100 kuna više. Onome tko upadne u razred > 7.000 kuna po članu obitelji vrtić će koštati pet puta više nego do sada.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da se radi o 50-100 kn nitko se ne bi bunio, a prikupilo bi se puno više...radi se o tome da je previše kvazisocijale u odnosu na onu pravu da bi neki koji kao imaju financirali nečije skupe aute ili skijanja na koje sami nikada nisu otišli. ovdje se radi o 10 i više tisuća kuna godišnjeg obiteljskog budžeta i tako tko zna koliko godina koje vrtići i socijala neće ni vidjeti nego će se time zakrpati rupe nekih arena, stadiona, zahoda, pa do budimo realni i muzeja (suvremene umjetnosti) koji nikako ne može biti važniji od vrtića i socijale....ali sve je već predivno rečeno u "proglasu" rode, ne trebamo se stalno ponavljati
    Posljednje uređivanje od Stijena : 19.11.2010. at 13:24

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nisam nigdje spomenula da je 6 tisuća kuna luksuz...govorim o puno većim prihodima!! plaćama od deset, pa do 30 tisuća kuna...a takvih nije malo!!
    6000kn je luksuz za bandića, čak je i manje od toga luksuz po ovom prijedlogu

npr. roditelji imaju 2 prosječne plaće
    i jedan prosječan kredit za stan (jer eto nsu imali sreću da već imaju stan pa da ne moraju dizat kredit)
    rata kredita je trenutno jednaka iznosi jedne plaće (jer eto, kamate su nenoramalno povećene)
    i onda, kad platiš kredit, živiš od 1 prosječne plaće

isto tako i roditelji koji primaju minimalac ali imaju rijeeno stambeno pitanje

samo što će se ovim drugima cijena vrtića smanjiti, a ovim prvim povećani na 800kn

dakle, za ista realna primanja plaćat će nenormalno drugačije cijene

fer?
    socialno osjetljivo?

ne bih rekla

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da se radi o 50-100 kn nitko se ne bi bunio, a prikupilo bi se puno više...radi se o tome da je previše kvazisocijale u odnosu na onu pravu da bi neki koji kao imaju financirali nečije skupe aute ili skijanja na koje sami nikada nisu otišli. ovdje se radi o 10 000 i više tisuća kuna godišnjeg obiteljskog budžeta i tako tko zna koliko godina koje vrtići i socijala neće ni vidjeti nego će se time zakrpati rupe nekih arena, stadiona, zahoda, pa do budimo realni i muzeja (suvremene umjetnosti) koji nikako ne može biti važniji od vrtića i socijale....ali sve je već predivno rečeno u "proglasu" rode, ne trebamo se stalno ponavljati
    baš to.

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kudri - i opet ti po istome. Pa koja je razlika izmedju 6 i 10 tisuća kuna? Ili 30? Opet se vracamo na to da onaj tko ima POŠTENO PRIJAVLJENU placu ili od 10 ili od 15 tis kn - - uzeli su mu 18% od toga - iznos cega proporcionalno raste rastu osnovice na koju se primjenjuje. Mozda bi najbolje bilo da se vratimo u ona stara vremena... Stvarno - sljedeci put u pekaru po kruh sa isplatnom listom - zasto da kruh ne platim 15 kuna kad mogu?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ok, slažem se da bih trebala plaćati više, ali ne ovoliko više jer mi je to s obzirom na moje rashode velika stavka. Iako, smatram da se to isto tako namiri i iz prireza kojeg moja obitelj plati puno više nego teta koja zarađuje 2000kn (pogledaj si tu stavku na plaći).

većina europskih država ima raznorazne poreze koje naša banana neće imati jer bi trebali plaćati oni koji stvarno imaju (kuću, xy stanova, dionica, jahti, vikendica) i isto tako ima povrat poreza koji je kod nas sad nepostojeći, a i prije je bio smiješan.

i draga kudri, polazim od sebe,imam kuću za koju otplaćujemo kredit, imam starce koji imaju bijedu od mirovine kojima pomažem, itd. a to nitko ne pita, zar ne? naime koga je briga za njih? Bandića? vladu? Tebe? Hoćeš im ti pomagati kad ja to više ne budem mogla?
    zato mi je stalo i zato se sutra bunim.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se ne mogu načuditi toj razlici između gradskih vrtića - nas nema što ne traže uz pelene, ajde to mi je normalno, ali: papirnate maramice, vlažne maramice, salvete, plastične čaše - svaki mjesec i još povremeno: pribor za likovni - papir, ljepilo, kolaž, tempere, drvene bojice, flomastere; pa do hrane što češće: grickalice - i to su sad prešli na zgrade, pa je to sad suho i koštuničavo voće, prije su tražili kekse i napolitanke, pa i sezonsko voće jer su djeca između obroka gladna, a na svakom roditeljskom obavezno igračke i to ne stare da se djeca na ozlijede, nego po mogućnosti što novije. a naravno da od drugih roditelja čujem da njih po drugim gradskih vrtićima ne traže ništa od toga.
    Po meni je 400 kn plafon za ono što u našem vrtiću djeca za to dobiju, a o najvećem prirezu od svih gradova da niti ne pričamo. ako je već cijena toliko puno manja u odnosu na druge, onda bi se eventualno mogla izjednačiti cijena jaslica i vrtića jer po meni i jedni i drugi dobiju isto. to što će neko dijete u jaslicama manje pojesti od onoga u vrtiću, možda baš i nije pravilo.
    Ovo je stvarno nebuloza da sve to od vas traže, a meni je rekao jedan roditelj (radim kao odgajatelj) kako mi puno žicamo s tim da roditelji ništa ne kupuju za vrtić, plaćaju ga 400 kn mj., i kupili su ove godine 1 radne listove, platili jedan izlet i 15 kn. su dali za dječju predstavu za svoje dijete. Sve ovo što si nabrojala mi sami nabavljamo dakle ne oskudjevamo s ničim.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Večernji list hitno traži 2 obitelji da popričaju o ovoj temi:

jedna obitelj s dvoje vrtićke djece

jedna obitelj s dvoje školske djece

javite mi se pliz na PP

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

svaki mjesec traže-vlažni wc papir, wc papir, maramice, slamke....+mapa 45kn, plus 2xmj.potrepštine za rad (mirisna ulja, brašno, bojice,flomiće.....)nemaju ničega. molili su i igračke...i nosila sam jer mi dosada nije bio problem.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

frendica ima plaću 12tisuća, muž njezin 6, ukupno= 18tisuća kuna...imaju kredit i na auto i na stan (oko 4 tisuće ukupno), ostaje im 14 tisuća! dakle i dalje imaju dovoljno love za putovanja, veći auto i slično! da li trebaju plaćati više? da! i ona je rekla da se slaže s time!!

ja imam 4, moj muž 7, ukupno 11tisuća...nemamo kredit na stan ali ne živimo u svojem...nemamo kredit na auto, ali nemamo ni onaj koji bi htjeli! dal bi trebala plaćati isto kao frendica? mislim da ne..

treća frendica ne radi...još studira, muž ima plaću 7 tisuća kuna...starci im kupili stan, dakle isto nije na kredit, ali bome nije ni njihov...ukupno imaju 7 tisuća kuna! da li trebaju plaćati kao i ja?? ne!!! morali bi plaćati manje!!

o tome vam ja pričam!!

e sad, dal netko zarađuje na crno, ima neke druge nekretnine ili šta ja znam, u to ne ulazim!! ali to se ni ne može, niti ikada bude moglo kontrolirati!!! tako da...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je stvarno nebuloza da sve to od vas traže, a meni je rekao jedan roditelj (radim kao odgajatelj) kako mi puno žicamo s tim da roditelji ništa ne kupuju za vrtić, plaćaju ga 400 kn mj., i kupili su ove godine 1 radne listove, platili jedan izlet i 15 kn. su dali za dječju predstavu za svoje dijete. Sve ovo što si nabrojala mi sami nabavljamo dakle ne oskudjevamo s ničim.
    da, naravno da i mi sve što je izvan tog 10-satnog programa plaćamo dodatno - i predstave i bilo koje druge aktivnosti - sport, jezik, glazba...i to je recimo u redu, ipak je to nešto izvan
    a da ne govorim isto da mi tete govore kako mi i još svega par roditelja to stvarno i donosimo, što sasvim sam sigurna nema nikakve veze s imovinskim stanjem
    pa već se sad osjećam ko budala, a kamoli ako ću još i plaćati više i to sve donositi i još će moje dijete svaki dan biti šmrkavo unatoč tome što uredno donosim maramice ili kad je žedno piti iz čaše za pranje zuba, umjesto plastičnih koje sam uredno donijela, a recimo potrošilo dijete roditelja koji nije donio, pa zato moje nema
    na stranu socijalna osjetljivost ako uporno želimo furati kapitalizam u kojem bismo svi bili jednaki - pa to je gore od komunizma, tamo je bilo puno više reda po tim pitanjima nego sada

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja imam 4, moj muž 7, ukupno 11tisuća...nemamo kredit na stan ali ne živimo u svojem...nemamo kredit na auto, ali nemamo ni onaj koji bi htjeli! dal bi trebala plaćati isto kao frendica? mislim da ne..
    mm i ja ima isto ko i vi
    plus (ili bolje rečeno minus) 5000kn kredita za stan (jer, moramo negdje živjeti, zar ne?)

da li moramo plaćati isto ko i vi?

naravno da ne

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •