Pokazuje rezultate 1 do 50 od 340

Tema: "Obilježeni" cijeli život???

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam tokom trudnoce odbila kombinirani probir, a amniocentezu ne bi bila radila nikako
    bas zato jer nakon tesko postignute trudnoce ne bih bila u stanju to dijete pobaciti (a ni dovesti u opasnost amniocentezom) bez obzira kakve teskoce imalo
    (btw, tip sam koji se itekako informira o rizicima)

btw, specificno, evo sto je strucno drustvo odgovorilo na tezu da IVF djeca cesce imaju cerebralnu paralizu: http://www.eshre.eu/ESHRE/English/Pr...page.aspx/1189 (apsolutni rizik od cerebralne paralize je vrlo nizak - 17 od 3.000 IVF djece; kad se usporede s parovima koji su zatrudnili u prvih mjesec dana pokušavanja, rizik je bio duplo veći; međutim kad su usporedili s djecom koja su rođena nakon više od 12 mjeseci pokušavanja (i začeta spontano), ta razlika nije bila statistički značajna; od 2003. kad su ta djeca rođena tehnika je uznapredovala i više se prenosi samo jedan zametak, razlike vjerojatno niti neće biti.)

a glede većeg rizika od raka - jedna od čestih populacija koje idu na IVF su bivši pacijenti s malignim bolestima (posebno muški), kojima je plodnost pala zbog kemoterapije i radioterapije a pohranili su spermu prije liječenja (npr muž od Celine Dion). Pošto rak ima genetsku komponentu, nije čudno da djeca mogu naslijediti rizik. Kao što članci kažu, radi se o jednom dodatnom slučaju raka na 1,000 IVF djece.

Općenito su rizici od urođenih mana puno veći - oko 2-4% - i kod spontano začete djece - da bi to bio presudni faktor zašto imati ili ne imati dijete. Nitko ne može garantirati zdravo dijete, gdjegod ono bilo začeto.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pino prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam tokom trudnoce odbila kombinirani probir, a amniocentezu ne bi bila radila nikako
    bas zato jer nakon tesko postignute trudnoce ne bih bila u stanju to dijete pobaciti (a ni dovesti u opasnost amniocentezom) bez obzira kakve teskoce imalo

.
    Sviđa mi se to što pišeš i ima mi puno smisla, ali bojim se da kod nas stvari najčešće ne idu tako.
    Neka me isprave ako griješim , ali kod nas je jako često (skoro pa rutinski) radi kombinirani , a amnicinteza se preporučuje obizirom na dob.
    Ali ako je u pitanju trudnoća iz medicinski potpomognute oplodnje tad mi se čini da se sve to još više forsira. Da ne kažem kako mi se diže kosa na glavi kada se to sve radi trudnicama sa višeplodnim trudnoćama, unatoć nesigurnim rezultatima i velikom riziku.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj pino prvotno napisa Vidi poruku
    ja također nisam ništa od ovoga radila,odbila sam
    rekla sam da sam sigurna da je sve u redu,a ionako ne bi bila u stanju pobaciti
    moja ginekologica je super žena i i nije me ni pokušala nagovoriti,rekla je da je njeno da me informira,moje da odlučim i da bi i ona postupila kao i ja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •