Mujice, mene ne zanimaju ti apsoluti što je ikad iko napisao ili istraživao ili pratio u odnosu na populaciju koja se podvrgava IVF-u. I u odnosu na neke druge stvari kojima se podvrgavam, nastojim zanemarit rubne slučajeve may i linkove di je sve neki zastrašujući užas iskočio i uzdajem se u stručnu procjenu rizika (konkretno - za cijepljenje protiv gripe, ono, jel' to općenito uzevši safe ili nije).
Sve može bit kategorija "may", ali mene, kao pacijenta, ne zanima, to ostaje za znanstvena dokazivanja i prepucavanja u meni nerazumljivoj stručnoj stratosferi.
Mene zanima opća ocjena za praksu - a ta je da je to sigurna metoda, bez ikakvih posebnih dubioza koje bi bile svedive samo na mjesto di se dogodilo začeće, koje se ne bi nalazila i u općoj populaciji, kad bi išli izučavati svačije genetske rizike, ove ili one djece, dobivene ovom ili onom metodom proširivanja obitelji i do kojeg bi koljena i rizika došli, onda bi trebalo lijepit waivere po svakom drugom djetetu - osim ako nije rođeno od roditelja ispod 30, koji su apsolutno zdravi i ne puše, ne piju, nemaju nikakvih anamneza itd. Koja bi poanta toga bila? Ono - da ostane zabilježeno?