Ovo se odnosi na?
cubana nemojmo se sad još zgražati i nad necjepljenjem jer to je tek plod totalne neinformiranosti a mogle bi potaknut nekoga da otvori još jednu "zanimljivu" temu.
Evo da se još jednom objasnim (pojma nemam odakle mi živaca za sve ovo i zašto svoje popodnevno pijuckanje kafe provodim ovako cccc)
Meni je moja obitelj najvažnija i smatram da je obitelj, bar bi trebala biti, temelj i osnova društva. Moj život se ne vrti oko pretpostavke da čovjekovo obrazovanje određuje kvalitetu nečijeg života iako vjerujem u znanje i mislim da je iznimno važno imati ga i obnavljati. Vjerujem da zbog ove virtualne ideje o obrazovanosti mnogo ljudi (čitaj večina) ulazi u jednu logičku zabludu da zato što je netko obrazovaniji ima bolji život. To je po mom totalna glupost. Nema garancije da će jedan doktor nauka niti sretnija i kompletnija ličnost od jednog poljoprivrednika koji ima 3 razreda srednje. Niti ima garancija da će taj isti doktor nauka biti bolja i poštenija osoba od ove druge.
Obrazovanje i nazovi socijalizacija u školama nemaju nikakve veze sa znanjem već služe tome kako bi ljudi zarađivali novac, a taj novac im služi kako bi mogli trošiti i kupovati - što više kupe to im je život kvalitetniji itd. Istina je da završen fakultet i imanje "struke" ne znaći nužno da je čovjek pun znanja niti potpuna ličnost, poznam ljudi i ljudi koji su pozavršavali fakultete bez da su 3 knjige pročitali u životu a danas su veoma "uspješni" poslovni ljudi, imaju dovoljno novaca za kupovat sebi i svojoj djeci što im srce poželi. Prava istina je, tako ja mislim, da čovjek pun znanja koji je slobodan mislilac, najčešće živi na margini društva, podcjenjivan od strane ljudi, proglašavan ludim...neke takve jedno 200 godina nakon njihove smrti slave i postavljaju na piadestal isti takvi ljudi koji su im agorčavali život dok su bili živi.
Ono za što ja mislim da cijeli školski sistem služi, jest prvo da bi ta silna djeca imala gdje biti dok su roditelji na poslu i zarađuju novac za trošenje te tako pokreću gospodarstvo, i naravno drugo ili ti ga borgovska asimilacija, da bi se kontroliralo znanje i štampala djeca koja su svugdje u razvijenijem svijetu uglavno ista - specijalizirana za svoje detaljno definirane poslove - tako postajući samo karika u lancu, ali nikako cijeli lanac. Svaka karika ovisi jedna o drugoj htjela ne htjela, i svaka karika radi jedna za drugu. Moraš biti dio sistema jer sistem je to tako uredio da van sistema rijetko tko može ili želi uspjeti.
Zbog svega ovog meni nije stalo do toga da li će moj sin biti pekar ili doktor, jedino do čega mi je stalo jest da bude sretan i zadovoljan sa onim što jest i što ima, da zna da je najvažnije da je osoba poštena, da pomaže drugima, da cijeni obitelj i ljude i da poštuje te osnovne zakone moralnosti koji uključuju banalne stvari poput ne laganja, ne psovanja, ne pretjerivanja. Također mi je važno, jako važno, da naučim svoje djete da ne ovisi o nikome, da je sposoban ako to bude želio ili morao, prehraniti sam sebe i svoju obitelj od onog što mu je Bog dao i da zna zaštiti svoju obitelj. A možda najviše od svega želim da ne pati i da se ne poistovjećuje sa glupostima za kojima pati današnji puk - sve one stvari koje bez novca ne možeš imati.
Evo, šlag na tortu RozeGrozine ludosti, vrijednosti koje su apsolutno zapostavljene u današnje doba u kojem je najvažnije da li je netko sss, všs ili vss.

Odgovori s citatom