Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ali zar ne trebaju postajati pravila, propisi i zakoni u uredjenom drustvu? I zar stvarno mislis da drustvo koje nije uredjeno moze funkcionirati?

Tajuska, odspavala je i moja baka dva dana jer joj je otac dao caja od maka.
    Trebaju svakako, ali da se "njih" pita ti zakoni i pravila bi masovno kršili ljudska prava, gle samo zakon o potpomognutoj, natežu se žene već godinama pa ništa, daju na kapaljku, a da se ne bore ne bi dali ništa. Ja se želim boriti protiv zakona za koji smatram da je loš. A jedan katolik sigurno misli da je zakon o potpomognutoj loš i da ga treba ukinuti - ja povlačim paralelu između njih i protivnika HS-a. Država ne postoji radi države, nego radi ljudi.

Ja sam u I srednje popila masu absinta i spavala 2 dana uz halucinacije.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Trebaju svakako, ali da se "njih" pita ti zakoni i pravila bi masovno kršili ljudska prava, gle samo zakon o potpomognutoj, natežu se žene već godinama pa ništa, daju na kapaljku, a da se ne bore ne bi dali ništa. Ja se želim boriti protiv zakona za koji smatram da je loš. A jedan katolik sigurno misli da je zakon o potpomognutoj loš i da ga treba ukinuti - ja povlačim paralelu između njih i protivnika HS-a. Država ne postoji radi države, nego radi ljudi.
    bas fino, a zasto bi totalitaristicki sustav placao tih par postupaka potpomognute? zasto bi placao neciju obiteljsku stvar? sta drzavu ima biti briga jel neki par plodan ili ne? sta se to nju tice? da se razumijemo, ja mislim da treba i slazem se s rodama skroz, ali ti si tu u teskoj kontradikciji.

a paralela ne da ti ne stoji, nego nema veze s vezom. prvo sto ovdje nema niti jedne osobe koja se apsolutno protivi HS-u (barem ne dok rode ne objave clanak o tome ). cak niti ja nego cijela rasprava ide u smjeru kako to regulirati da ne bude zlouporabe. zbog ljudi, zbog djece, ne zbog drzave. nemoj mi reci da su svi ljudi divni, svi roditelji savrseni i nitko ziv ne bi tako nesto zloupotrijebio. i ono sto je takoder vazno je da postoje i ljudska prava djece. definirana su vrlo precizno un-ovom konvencijom o pravima djece. i tamo jako lijepo kaze da djeca imaju pravo na obrazovanje i da se drzave imaju obavezu da sva djeca dobiju obvezno osnovno obrazovanje. i o tome dio nas isto tako govori, a ti nas saljes u njemacku 40-e jer se zalazemo za ljudska prava djece i razgovaramo oko toga kako ih zastititi. al dobro, internet svasta trpi....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku

a paralela ne da ti ne stoji, nego nema veze s vezom. prvo sto ovdje nema niti jedne osobe koja se apsolutno protivi HS-u (barem ne dok rode ne objave clanak o tome ). cak niti ja nego cijela rasprava ide u smjeru kako to regulirati da ne bude zlouporabe. zbog ljudi, zbog djece, ne zbog drzave. nemoj mi reci da su svi ljudi divni, svi roditelji savrseni i nitko ziv ne bi tako nesto zloupotrijebio. i ono sto je takoder vazno je da postoje i ljudska prava djece. definirana su vrlo precizno un-ovom konvencijom o pravima djece. i tamo jako lijepo kaze da djeca imaju pravo na obrazovanje i da se drzave imaju obavezu da sva djeca dobiju obvezno osnovno obrazovanje. i o tome dio nas isto tako govori, a ti nas saljes u njemacku 40-e jer se zalazemo za ljudska prava djece i razgovaramo oko toga kako ih zastititi. al dobro, internet svasta trpi....
    e i s ovim se slažem!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    a paralela ne da ti ne stoji, nego nema veze s vezom. prvo sto ovdje nema niti jedne osobe koja se apsolutno protivi HS-u (barem ne dok rode ne objave clanak o tome ). cak niti ja
    Pa tajuška, ovo ti apsolutno ne stoji, jer ovdje ima podosta osoba koje se protive OKK, a iz razloga
    jer oni SEBE ne mogu zamisliti u toj ulozi, pa onda ni nikog drugog. Ja samo taj dio ne shvaćam,
    ne razumijem zašto je tako teško izaći iz svojih cipela? Ja isto ne bih rodila kod kuće, ali nisam
    protiv da žene koje to žele, rađaju kod kuće, i da im se iziđe u susret i to omogući.
    Isto tako ne razumijem, ako redovito testirate dijete obrazovano kod kuće i ako ono ne pokazuje kognitivnih ni emocionalnih
    odstupanja od svojih vršnjaka, u čemu bi bio problem?
    Ja se npr. ne slažem s Rozinom verzijom OKK, da kurikulum kroji roditelj, da nema ili ima minimalnog
    nadzora, ali to je to, jednostavno se ne slažem, ali ne znam kako ona mene svojim viđenjem OKK ugrožava?
    A pogotovo da bih skakala i nazivala je luđakinjom.
    Kako bi se OKK odvijao u praksi, zašto je to bitno? Hoće li podučavanje imati svoje posebno vrijeme ili će se
    odvijati usputno, zašto bi trebalo biti nekakve šablone? Pa valjda bi roditelj i dijete krojili sebi kako im paše,
    njima, a ne nekom drugom. Inače bi im školski sustav bio super, tamo ti drugi kroje, a ti nemaš druge nego da
    se prilagodiš, ili ne, ako ne, tvoj problem. Nemojte reći da učitelj bolje poznaje vaše dijete od vas, i da bolje
    može utjecati na njega. OKK nudi savršeno individualizirani pristup, ne težimo li tome u nastavi inače?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dijana, nisam procitala niti jedan post u kojem je receno da HS treba zabraniti u svim uvjetima i pod svaku cijenu i da bas niti jedno dijete ne bi trebalo biti obrazovano kod kuce. Ajde molim te ako imas vremena nadi taj post. Jer ja ga ne nalazim.

Druga stvar su videnja na koji bi trebalo HS regulirati. Nikoga ne ugorzava Rozin pristup HS-u, ali je pitanje da li bi takvo trebalo biti i zakonsko rijesenje. Ja mislim da ne bi i mislim da ne moze svaki roditelj provoditi HS u potpunosti slobodno bez ikakvog nadzora. Pri cemu je meni dio oko toga hoce li oni doma uciti ujutro, navecer, popodne, totalno nebitno tako dugo dok se znanja usvoje. Nitko niti djecu koja pohadaju redovne skole ne pita u koje doba pisu zadace.

a o uvredama ne zelim, jer su one frcale na sve strane, moderatorice su obje strane upozorile i nemam se namjeru na to vracati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •