Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
A i kaj da sam kad sam ostala trudna rekla "idem napraviti AB jer ionako to dijete neću moći upisati na faks, pa bolje da ga ubijem...!"
Odakle taj zaključak?

Ajde da razdvojimo par stvari.

Kotištenje "nepouzdanih" metoda kontracepcije meni osobno znači da smo dijete, ako metoda ne upali, spremni imati.
Daklem ako netko koristi metodu vađenja na vrijeme sa pogreškom od 27% (cubanin link) onda je - barem moja - pretpostavka da je to dijete spreman roditi. Druga pretpostavka (tj ako koristi metodu s 27%tnom šansom pogreške), a ni pod koju cijenu ne želi dijete i planira pobaciti ako zatrudni je da je osoba "nezrela" :diplomata:

Druga stvar - ovo kad kažem da su za djecu potrebna određena fin. sredstva - to je nešto o čemu treba razmišljati prije nego se "dogodi" trudnoća.

Dakle kada kažem da mi je neodgovorno imati dijete bez ikakve fin. stabilnosti to ne znači da mislim da xy osoba treba pobaciti ako nema za kruh nego da o tome trebala razmišljati prije.
U suprotnom je AB naprosto metoda kontracepcije - a to sam već napisala da mi je :smajlić koji se mršti:

Treća stvar je da mi je bedasto tvrditi da financije ne igraju ama baš nikakvu ulogu u planiranju roditeljstva.