icyoh prvotno napisa
Prva rečenica ne stoji. Samo se ističe nešto što neki ne žele priznati - a to je da su za djecu (i prvo i deseto) potrebna određena financijska sredstva. I za mene, između ostalog, odgovorno roditeljstvo podrazumjeva i planiranje financija.
A da dijete ne treba previše - to je diskutabilno.
Porodijski (drugih 6mj) je za prosječnu familiju veliki financijski udarac. Zatim, ako dijete nije rođeno 30.8. pa ne upadne iste sekunde u vrtić, čuvalica je slijedeći veliki financijski udarac.
Pa one "sitnice"....školovanje (pretpostavka je da ćemo našoj djeci plaćati fakultet), knjige, strani jezik, aktivnosti, maturalac....
Zatim veći auto u koji stanu 3AS, veći stan....
Mislim, sve ovo košta.
faks za jedno dijete (posebno ako nisi iz Zgb) je 2000mj mjesečno _ lupila sam. A razlika između 2000kn mjesečno (faks za 1 dijete) i 6000kn mjesečno (3 djece) je, barem meni, dosta velika.
Dakle vraćamo se na početak....a to je da je tvrdnja da se živi od ljubavi isprazna.
I da....pod pretpostavkom da jedan roditelj koristi 3god. porodijskog za 3.dijete (ili po godinu dana za svako, svejedno) ne vidim kako prosječna famiija preživljava samo od jednog dohotka (ako jedan od supružnica ne zarađuje izuzetno puno, ako nisu dobili na bingu ili ako nemaju bogate roditelje).