Stranica 19 od 24 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1152

Tema: kako ste popravili spermiograme..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mayica01 , jedino mi takve vijesti i daju ovo malo nade što je u meni ostalo.Iskreno me vesele sve formumske trudnoće, i daju poticaj za dalje!
    Najveći šok mi je bio prije mjesec dana kada sam dobila rezultat AMH, pa sam u grču da nemamo puno vremena, a mislila sam da sam mlada ( 30 god), imam vremena, ali nažalost nema pravila...
    Nego, žena zmaj, sad si me opet zainteresirala, da se moooooooožda ipak malo nadam i čudu prirode.
    Kakav je zadnji S-gram tvoga muža bio, kad ga je radio?
    MM ima nalaz od prije mjesec dana:11mil/ml, 4% progresivnih, 17% pokretnih, morfologija: 31% morfološki ispravnih ( to nam je ovaj put ok), inače je ispod granice!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj martamaric prvotno napisa Vidi poruku
    moja curka je sada napunila četiri godine, maleni će sada dvije i sada sam trudna dva mjeseca. Zbilja, neki puta ni doktori nemaju pojma o čemu pričaju i ne shvaćaju da nije previše u njihovim rukama..Ne omalovažavam, ali nakon prvog djeteta rečeno nam je na VV da smo prvo dijete dobili pukom srećom s obzirom na nalaze, ali drugo ćemo morati na ICSI, a eto Bogu hvala i treće na putu..Što reći!!! Treba ih poslušati ali vjerovati. Sve je moguće.Živi primjer svega toga.
    Stvarno se moram složiti..Mi imamo teratozoospermiju ali samo 6% morfološki ispravnih. Odgovor na VV-u je bio: "nikakva šansa prirodno". Trebalo nam je godinu i pol..i poklopilo se sve u jednom ciklusu .
    Sad sam u 25tj. trudnoće. Želim vam svima isto . Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    mayica01 , jedino mi takve vijesti i daju ovo malo nade što je u meni ostalo.Iskreno me vesele sve formumske trudnoće, i daju poticaj za dalje!
    Najveći šok mi je bio prije mjesec dana kada sam dobila rezultat AMH, pa sam u grču da nemamo puno vremena, a mislila sam da sam mlada ( 30 god), imam vremena, ali nažalost nema pravila...
    Nego, žena zmaj, sad si me opet zainteresirala, da se moooooooožda ipak malo nadam i čudu prirode.
    Kakav je zadnji S-gram tvoga muža bio, kad ga je radio?
    MM ima nalaz od prije mjesec dana:11mil/ml, 4% progresivnih, 17% pokretnih, morfologija: 31% morfološki ispravnih ( to nam je ovaj put ok), inače je ispod granice!
    MM je radio S-gram u sedmom mjesecu prošle godine u Petrovoj vrijednosti su bile ovakve:
    koncentarcija: 6,86 mill/ml
    spermcount: 23,32

A 18%
    B 0%
    C 20%
    D 62%

MORFOLOGIJA 3%
    Vitalnost 55%

i nakon toga počeo piti Bioastin i u studenom sam ostala trudna tako da nije niti ponovio S-gram....pa neznamo kakve su sad vrijednosti..

Želim ti svu sreću!!!!!
    Posljednje uređivanje od žena zmaj : 24.01.2011. at 11:48

mary26 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

mi se trudimo 8 mjeseci začeti prirodno, ali ne ide. bili smo na jednom icsi-ju i sad čekamo drugi. mene zanima jedna stvar. čim smo dobili nalaze spermiograma, rečeno nam je da tu nema pomoći i da moramo na potpomognutu. sam već mjesec dana razmišljamo o tome zašto NITKO nije mm poslao na kojekakve preglede da se ustanovi razlog lošeg spermiograma?? meni je to frustrirajuće. čitala sam da loš spermiogram mora imati neki razlog... bilo da su u pitanju bakterije ili nešto slično. jesu vas slali na pretrage?? ako jesu, na koje?? inače, mm pije bioastin već 3 mjeseca i očito mu nije pomoglo kad do oplodnje nikako ne dolazi. sad smo oboje na nekim antibioticima (meni je pronađena ureaplazma u brisevima) i radit će spermiogram za mjesec dana pa ćemo vidjet jel došlo do kakve promjene.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

obzirom na vlastito iskustvo mislim da se ne treba toliko udubljivati u uzroke lošeg spermiograma...mi smo probali par stvari (bioenergija, čajevi, bioastin, matična mliječ...) i spermiogram je uvijek varirao, nikad se značajno ne popravljajući...
    koliko smo skužili u ovih godina i ova 4 postupka najviše nam je pomogao smireni pristup i vrhunski biolog koji je imao vremena za nas kao par...i da se ne zavaravamo faktor sreće bez kojeg je teško uspjeti...
    da bi informacija bila točna treba reći da smo 2 mjeseca prije ovog uspješnog postupka oboje pili Tešićevu recepturu(naravno sa rode a ne od njega) e sad koliko je to i da li je pomoglo nemam pojma...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bok !
    molim pomoć u vezi dijagnoze arthenospermija da li je moguće prirodno začeće i pored takve dijagnoze? Spermiogram će MM ponoviti za 2-3 mjeseca ali to je dugo iščekivanje. Naime njegova liječnica opće prakse je rekla da ne vjeruje u mogućnost prirodnog začeća , molim odgovor

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mi smo dobili od dr.Poljaka sa Cita preporuku da mm pije Dopabean,
    malo sam surfala al nema baš puno podataka o njemu.
    Kaže dr.da je odličan za poboljšanje pokretljivosti spermija al da utječe na smanjenje broja.
    Mi smo ga kupili ali smo morali odustati jer se ne preporučuje kod osoba s visokim tlakom,sad ćemo pokušati s Bioastinom

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala Pea! Je li to Dopabeam od Solaray-a ? također dodatak prehrani?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    FionaM super da nema više therato! Bravo! Vidim curke da nam muževi napreduju svakim danom! Super!
    Kod nas MM je već 6 mjeseci na profertilu, sad ćemo započet treću kutiju... S-gram nismo radili jer nas samo deprimira, uvijek bude nešto bolje, ali nikad dovoljno bolje da nas razveseli, pa sam odustala od toga.
    U tih 6 mjeseci uzimanja profertila MM je zapazio povećanje libida, malo drukčiji izgled sperme (gušća i bijelija, nema grušanja) i povećanje opće energije u tijelu. Bio je nekih tjedan dana bez njega i žalio se i jadikovao da mu fali... pa smo odlučili da bez obzira na nalaz s-grama, on nastavlja s njime. Pije i Bioastin, a za njega nema komentara. Sad je dodao još i ulje lanenim sjemenki (pobrao je moje) i bez komentara samo počeo piti.

Ja sam na NHP Fertility Plus(onaj brand iz knjige Povećajte svoju plodnost priordnim putem) i ima multivitamina i za muške... Jedan prijatelj je probao i rekao da se njemu s-gram drastično poboljšao od toga.

Drage dame, zamolio sam podatke, telefon da bi mogao kontaktirati g. Miju Katurića u Solinu, od bilo koga, od bilo koje od vas, ali vidim da me ne šljivite 5%.

Iako ne vidim razlog šutnje od vas, podijeliti ću s vama jedno saznanje, koje vam možda, može koristiti.

Vidim da FionaM tebi u odgovoru spominje pijenje/korištenje lana/lanenog ulja. Dakle, lan/laneno ulje uopće nije dobro/prikladno za muškarce !

pea avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj b.s. prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Pea! Je li to Dopabeam od Solaray-a ? također dodatak prehrani?
    Da to je taj

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

reficul, broj tel gdina Mije je 021/247-163
    sretno!

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

reficul, hajd nam sad fino objasni zašto ne laneno ulje. mm ga pije već odavno, uporedo sa ćurukotovim uljem, i nalaz se itekako popravio. znam da bi ga žene trebale piti poslije ovulacije i to je to, baš me zanima.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    reficul, broj tel gdina Mije je 021/247-163
    sretno!
    Po nicku bi rekao da si muško, pa ne priliče puse, ali zato može
    Hvala, hvala, hvala, hvalaaaa !

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj LittleBirdie prvotno napisa Vidi poruku
    reficul, hajd nam sad fino objasni zašto ne laneno ulje. mm ga pije već odavno, uporedo sa ćurukotovim uljem, i nalaz se itekako popravio. znam da bi ga žene trebale piti poslije ovulacije i to je to, baš me zanima.
    A valjda poradi biološko/fiziološke/metaboličke razlike (organa, probave ....) muško/žensko (šala mala) i bio-hormona lana/lanenog ulja (valjda)
    I nisam napisao da ga žene ne smiju/ne bi trebale piti !

Gledaj, prije 4-5 god (ili i više, nije bitno), potpuno smo promijenili prehranu (nakon jedne ženine alergije, mladi ljudi glupo tvrdoglave, ne vjeruju, dok te ne "lupi po glavi), izbacili "bijele" otrove, salate samo svježe jedemo "k'o krave" (izbacili konzervanse, aditive, boje ....), uz ručak popijemo čašu vina, pive (pogotovu ako je meso, prerađevine) .... i da ne oduljim ....
    Istraživao sam zašto i što je to nevaljalo u masnoćama (nije, mozak je uglavnom "masnoća"), pa tako i o svim uljima (salate, kuhanje a naročito prženje), jestivim i masažnim i .... Tada sam na zdravlju i stručnim člancima (a ne forumima) našao podatak da laneno ulje nije dobro, treba izbjegavati koristiti kod muškaraca.
    Uz tolike druge vrste ulja za jela, lječenje, masaže .... meni dovoljno, jer sam tražio ulje koje koristimo za salate, a koje za kuhanje, prženje (naročito), podatak koji znam podijelio sam i s vama, a lan/laneno ulje mene osobno više ne interesira.
    Nisam napisao da ćeš muža "otrovati" (šala mala), nemam podatak da li šteti puno ili malo, ali, uza sve probleme koje pokušavate riješiti i uvjete zadovoljiti do/prema cilju (spermići, začeće, dijete), uz toliko vrsta i kvalitete ulja, mora li koristiti baš lan/laneno ulje, on ????

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    reficul, broj tel .... je sretno!
    Potrudio si se odgovoriti mi, pa da ne bude samo kurtoazno, potrudio sam se proširiti saznanje o lanenom ulju i sl

Citat; "Lan je bogat i tvarima koje nazivamo lignani. To je skupina fitoestrogena, odnosno biljnih estrogena, Treba ga koristiti u malim količinama i rijetko. Lignan iz lanenog sjemena ima ulogu u prevenciji karcinoma dojke i debelog crijeva. Ima i protuvirusno, protubakterijsko i protugljivično djelovanje. U većim količinama može izazvati smetnje u reprodukciji.

Laneno ulje dobro je kao i riblje (krivo) - riblje ulje je korisno zbog omega-3 masnih kiselina, posebno tipova DHA i EPA, koje štite mozak i srce, spriječavaju krvne ugruške, hrane moždane stanice itd. Laneno ulje također sadrži omega-3, ali drugačijeg tipa, ALA. Tijelo pretvara ovaj tip u DHA i EPA, ali ne baš vrlo efikasno."

Dakle, nemojte "ubijati glasnika loše vijesti" (znanje nikad nije loše), ili da pojasnim opisno.
    Prije dosta godina imao sam 40.000 leukocita (bila mononukleoza poslije dijagnoza), dotur me hitno poslao u jedan labos i drugi provjeru, bratić mi radio u labosu, gleda prvi nalaz, razgovaramo ja problem veliki, ma možda i nije kaže on. Pozove svoju laboranticu, reci mu svoje leukocite kaže, ona "60.000". Ja paffff ! Ona normalno živi, radi, i nije bolesna s 60.000 !

Drugi detalj.
    Vidim u dosta e-pisanja da spominjete, koristite cvijetni prah. Prvo, cvijetni prah da bi djelovao, mora se znat pripremiti, samo "progutao(la) sam ga" nije dovoljno. Drugo, ja znam najmanje dvojicu koji ga ne smiju koristiti, alergični su na pelud, dakle za njih cvjetni prah je otrov, skoro se ugušili, a ne uspješan "lijek" !

Hoću reći, svaki od nas je drugačiji ljudski "stroj", nije dovoljno samo prepisati, preuzeti od nekoga "recept", čaj, tablete i sl .... samo zato što je to kod njega(e) uspjelo ! Na žalost, svaki od vas ponaosob mora, razmjenom podataka korištenog i uspješnosti, pronaći dobitnu kombinaciju kod vas ! A tu se i kriju razlozi zašto isti "recepti", čajevi, tablete kod nekoga su, a kod drugoga nisu djelovali, i td.

Znam da nikome nije ugodno ovako javno "ispovijedati" svoje bolesti i probleme, ali bez navođenja mogućih kontraindikativnih 'ajmo reći nuz problema ili "boleština", ili potpuni izostanak sporednih problema, neki "recept", čaj, tablete i sl .... moguće je navesti bilo kao uspješan ili bilo ne-uspješan, samo u (jednom) vašem slućaju !

Sretno i puno uspjeha svima, i ne odustajite nikada

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

reficul ovakvi postovi me malo ljute...ne možeš samo napisati štetno je, negdje sam pročitao... Ili fino argumentiraj ili to složi malo drukčije. MM ima atopijski dermatitis pored oligo-astheno i laneno ulje mu pomaže za kožu. Za oligo astheno nije pomogao ni najbolji europski multivitamin Profertil (makar napominjem da smo zadnja dva s-grama radili u nezgodno vrijeme, nakon njegove temperature koja je trajala danima) pa opet ne pišem da Profertil ne vrijedi. Kužiš? Znanstveno je dokazano da laneno ulje pomaže u nekim stanjima podjednako i ženama i muškarcima, oba spola su sudjelovala u studijama, stoga...tvoja izjava mi je malo preisključiva i bez temelja da bih ju uzela kao vjerodostojnu. No hard feelings

Apropo poboljšanja s-grama, MM i ja ulazimo u novu turu tromjesečne pripreme za novi postupak, pa sam nakon detaljnog surfanja ovaj put odlučila da pokušamo s koenzimom Q10 zbog ovih članaka : http://www.zdravobudi.hr/Default.aspx?sid=4099 i Macu (koja je vrlo poznata po povoljnom učinku na muški libido i plodnost). Odustajemo od Profertila jer mi se čini da za MM-a treba jači pripravak i krećemo na multivitamin po formuli Marilyn Glenville sa stranice Natural Health Practice. Iako nisam 100% sigurna da nam Profertil nije pomogao...jednostavno željni smo promjene...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage cure, evo i ja nakon 2 trudnoće(1.spontani i 2.smrt djeteta nakon poroda) završih na MPO.Samnom je nakon svih obavljenih pretraga sve ok,al suprugova dijagnoza je oligoastenoteratozoospermija( morfologija 1% od 30%).
    Pošto nikad nisam ni pomislila da bismo mogli upoće dogurati do ovdje nakon svega, jako slabo se još snalazim u svemu tom,al ono što me najviše zanima je dali se može ikako poboljšat morfologija,naravno fa nas čeka ivf,sljedeči tjedan idemo na konzultacije al ja bih svejedno uz to još pkušala popravit spermio,ima li ikakve nade...

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo me drage moje, i nama se prošli ciklus desilo čudo, ostala spontano trudna - uvjerila se da se i meni može čudo desiti! Dan nakon kašnjenja M test pozitivan, ali odmah krenula lagana krvaruckanja, sa 4+2 beta 99IU/L, sa 4+6 beta 461 IU/L. Dr. odredio strogo mirovanje i utrogestane 3x2, bila sam prikovana za krevet 24 sata na dan, da bih danas jako prokrvarila sa grčevima, u maternici nema GV, sutra ponavljam betu i molim Boga da pada, u suprotnom bi mogla biti vanmaternična tudnoća.
    Eto sam se uvjerila de je moguće zatrudniti uz loš spermiogram, ali mi nažalost imamo možda problem kako zadržati plod, pa ćemo morati u daljnje pretrage ( ovo mi je drugi spontani,prvi bio iz IVF-a)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ana1201 najbolje da kreneš od 1. strane ovog pdf-a. Nekima su multivitamini i terapija pomogli (čak do mjere da su prirodno ostvarili trudnoću) nekima nije. Za početak preporučam knjigu dr. Marylin Glenville Kako poboljšati plodnost prirodnim putem (naslov nije točan nego cca ) pa kad pročitaš i forum i knjigu već ćeš imati jasnu ideju kako i od kuda krenuti.

Mury je li TM uzimao nešto prije nego ste ostvarili trudnoću?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Šumskovoce, MM je uzimao sve i svašta, bioastin, profertil, pa kombinaciju CINK, SELEN, E VIT...., čaj g-dina Mije, čaj od Piskavice, bili kod bioenergičara, matična mliječ.....naravno nije to sve skupa uzmimao, nego kad jedno potroši, ide na drugo...zadnje je bio čaj g-dina Mije, matična mliječ, i kombinacija vitamina ( E, CINK, SELEN...),ali mu je nalaz bivao sve lošiji, ovaj zadnji u 12/10 među lošijim...e eto ga čuda, ali nažalost nije potrajalo, sad sva strepim da nije vanmaternična,uh...znat ću za koji sat kada beta kaže svoje!!!
    Sretno svima!
    PS, u zadnjih pola godine za vrijeme ovulacije smo praktircirali položaj svijeće nakon keksa

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam knjigu Kako povečati svoju plodenost i složila Rp za MM ovakav:
    Bioastin x 4
    L argirin x 1
    L carnitin x 2
    cink,selen,omega 3,čaj od piskavice(pio ga je tu i tamo),dosta oraha,badema,bunevinih koštica,suhih i svježih smokava voće i povrće koje ima koštice,sve je to jeo i pio otprilike 10 mj uzastopno samo je bioastin pauzirao nakon 7 dana 2 dana pauze....zadnji spermio je bio bolji nego iti jedan do sada a inače varira od azoo do oligo gr III,dr je rekao da je u TOP FORMI!!!
    Evo cure još da nadodam MM je pio i Dopabeen i nalaz se popravio zadnji spermio se pokazao najbolji do sad!!! 10 % pokretnih!!!!

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bilo je ovdje puno pitanja o profertilu i da li se može kupiti u rh. Postoji apoteka u zg u kojoj se može naručiti, stiža za max 6 dana (ovisno o danu narudžbe) i podiže se u istoj ljekarni. moderatorce - Neznam da li smijem napisati o kojoj se ljekarni radi i koliko košta, neda mi se dobiti opomenu bez veze. Za sad ako nekoga zanima mogu na pp.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    ... krećemo na multivitamin po formuli Marilyn Glenville sa stranice Natural Health Practice. Iako nisam 100% sigurna da nam Profertil nije pomogao...jednostavno željni smo promjene...
    Predraga moja sumskice Daj mi napiši šta mislite piti i koliko kom/dan. Možeš i na pp
    Posljednje uređivanje od mare157 : 10.02.2011. at 12:56

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mare157 naručili smo od Marlyin Glenville Fertility plus for man, 2 kapsule na dan. Isto tako Fertility plus for woman za mene, 2 na dan. Stiže nam početkom idućeg tjedna. Apropo profertila, ja imam još skoro punu kutiju onih koje sam bila naručila za tebe, pa ako si nabrijana, će da se dogovorimo

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A mislila sam da ćete kombinirati one silne vitamine po knjizi Kako poboljšati plodnost, a nama ostalo doma brdo toga pa sam mislila da ti udilam. A za prof. smo ja i ti baš neusklađene. Naručili smo ga sad kad smo bili u zg, sutra nam stiže, ali nadam se da neće trebati!!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure, evo i mene... MM ima oligoastenoteratozoospermiju. Rekli su nam da nemamo šanse za prirodnu trudnoću, da smo slučaj za IVF. Ja sam, ipak, 2 puta ostala prirodno trudna; prvi put kad još nismo niti znali za dijagnozu, na žalost spontani u 7. tjednu, drugi put nakon tri godine 'mukotrpnog rada' i opet spontani, točnije missed ab. u 11. tjednu. To je bilo prije dva tjedna. MM je uzimao cink, selen i Bioastin a nalaz mu je bio još gori nego prije. Sad ćemo probati čaj od Mije i Men's arginmax, pa ćemo vidjeti. Čekaju nas pretrage i konzultacije za IVF...

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako sam išta naučila o spermiogramu, onda je to da je muška (ne)plodnost sve - samo ne crno bijela. Prvi i drugi spermiogrem mm pokazao je oligo/oligoasthenozoospermiu. Vrijednosti prije za ICSI nego Za klasični IVF ( 5.9 MIL/ML). Sada, na našem prvom stimuliranom postupku biologinja govori da je spermiogram odličen (32 mil/ml). Ja nisam mogla vjerovati. Uglavnom, kada je mm uzimao suplemente ( Bioastin, Tribestan, cink, selen...) nije bilo pomaka na bolje, kad smo odustali od vitamina jer su nas koštali 1500 kuna mjesečno, spermiogram se poboljšao neočekivano. Nažalost, radi mojih jajovoda kod nas su male šanse za prirodno začeće. Zato vi koji imate dijagnozu samo s muške strane, između postupaka hopsajte i nadajte se!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    E vidis,taj PICNOGENOL..gdje ga ima za kupiti?Za njeg sam cula da bas radi na pokretljivosti spermica.
    ciao, društvo, evo i ja sam se registrira iz razloga što puno znam o ovoj problematici i vjerujem da će Vam koristiti:
    1) meni je dijagnosticirana azoospermia prije par godina, i rekli su da ako želimo imati djece da nam ostaje ili posvojenje ili sl. No, nalaz od prije par mjeseci pokazao je da se spermatogeneza sad uredno događa i da sad imam posve normalan broj spermija i vrlo pokretljivih... A i dijete nam je prirodnim putem na putu... Ovo da usput ohrabrim one koji također dobiju takav nalaz. Nažalost, nikad nisam točno saznao koji je zbilja bio uzrok toj azoospermiji, budući da nisam uspio naći nijedan laboratorij u mom dijelu RH gdje bi netko radio npr. i biokemijsku analizu sjemena (pa ni taj slavni CITO iz Splita), a bez toga je sve uglavnom naklapanje... Nažalost, niti privatni liječnici uglavnom nemaju baš nekog pojma o tomu... Evo na hrvatskom ovdje ukratko o čemu se među ostalim radi, jedan od najboljih tekstova na netu na hrvatskom jeziku o muškoj neplodnosti s malo više detalja, a za one koji znaju druge velike jezike imaju nebrojeno puno kvalitetnog materijala na netu... http://poliklinika-analiza.hr/index....stovi&Itemid=2
    2) razlog zašto to pišem kao odgovor na ovaj gore post o Pycnogenolu jest što smatram da je moguće da je razlog (među ostalim) tom povratku spermogeneze i uzimanje tog preparata, ali ne pycnogenol (to je naziv od Twinlaba), nego istog tog sadržaja, ali pod drugim imenom (npr. u Francuskoj se koristi naziv "Endotenol"...). Dakle, radi se o sastojku stručno zvanom OPC (oligomerni proantocijanidi), tj. ekstrakt izvučen najprije iz kore primorskog bora, a kasnije dobivan također iz opne i koštica crnog grožđa (odatle ljekovit učinak crnog vina na krvne žile...). O tom proizvodu postoji mnoštvo studija, pa bacite oko na netu. Ja sam uzimao kod nas http://www.multi-vitamini.com/proizv...6809d9be910c5d puno je jeftiniji nego PYCNOGENOL od twinlaba, a osim toga sastojak aktivnih tvari je 2x jači nego kod twinlaba. Inače je doza (za liječenje krvnih žila i čišćenje organizma od otrova/oksidanata) barem 150 mg dnevno, pa do 300 mg, a taj od Twinlaba ima svega 50 mg... U svakom slučaju, ne mogu reći sa 100%nom sigurnošću da je razlog tog oporavka uzimanje upravo tog pripravka, ali ima dosta indicija da je i to među ostalim bio razlog za takav oporavak spermiograma: Od 0 (!!!) na više milijuna po ml

Dakle, ne odustajte, nade uvijek ima. Problem je, po meni, što liječnici vrlo loše prate aktualna svjetska istraživanja (ovo nije problem samo kod nas nego i u cijelom svijetu), tako da otkrića novih istraživanja dok dođu u liječničke ambulante, redovito treba dobrih 50-ak godina, ako ne više (naravno, osim kad neka vrlo snažna farmaceutska industrija moćno gura svoje proizvode). Tako da niti biokemijsku analizu spermograma u HRvatskoj nisam nigdje našao da mogu napraviti, a kako će tek onda oni uspjeti izliječiti neki problem, kad nisu u stanju niti napraviti potrebne analize za utvrđivanje uzroka neplodnosti!!! Osim ovih najobčnijih, naravno. Ali ući u nešto suptilnije, to ništa.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako se ne varam biokemijsku analizu spermija možeš napraviti u iVf poliklinici u Zagrebu. Ja sam pomalo odustao od popravljanja spermiograma pošto smo krenuli na umjetnu, ali ne samo zbog toga već i zbog toga što sam isprobao sve do sada spomenuto na ovom topicu (osim ovoga o čemu govoriš) pa se ništa nije poboljšalo, čak mi se čini da se pogoršalo, a tu su se našli; cink, selen, L-carnitine, L-arginine, bioastin, E vitamin, mljeveni orah u medu, suncokretove sjemenke, profertil...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ana.b prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, evo i mene... MM ima oligoastenoteratozoospermiju. Rekli su nam da nemamo šanse za prirodnu trudnoću, da smo slučaj za IVF. Ja sam, ipak, 2 puta ostala prirodno trudna; prvi put kad još nismo niti znali za dijagnozu, na žalost spontani u 7. tjednu, drugi put nakon tri godine 'mukotrpnog rada' i opet spontani, točnije missed ab. u 11. tjednu. To je bilo prije dva tjedna. MM je uzimao cink, selen i Bioastin a nalaz mu je bio još gori nego prije. Sad ćemo probati čaj od Mije i Men's arginmax, pa ćemo vidjeti. Čekaju nas pretrage i konzultacije za IVF...
    ana.b pokušajte sa čajem od Mije.MM je zaista pomogao,ali isto tako ima parova kojima nije ništa pomogao.ja i moja prija smo uzele taj čaj za naše muževe i njezinom mužu nije ništa pomogao;nikakvog pomaka nije bilo ,a MM se za 20 dana poboljšao ludilo.Uglavnom sa 5miljona za 3mj smo došli do 40milj.
    čaj je 150kn i stvarno nije skup i vrijedi pokušat.
    ako ti šta triba objasnit javi se
    sretno

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pajdo drago mi je što vam je uspijelo!!!! Samo mi nije jasno iz tvog posta koja je azoo bila u pitanju i tvoj hormonalni status jer to je sve vrlo bitno kod takve dg.
    Mislim da je svaki organizam individualan i takav pristup i zahtjeva jedino što preostaje kod spermiograma je to da se treba testiarati raznim vit i pripravcima i vidit šta najbolje pomaže! Da to zahtjeva puno vremena koje nama nije baš nevažno u IVF-u a ujedno bilo bi dobro prije svakog uzimanja vit i vit pripravaka napraviti dobru analizu stanja organizma kod dobrog nutricionista!
    Nama su preporućiliuzimanje ove najpoznatije palete vit za spermio i upalila je ali trebalo je 1 god uzastopnog uzimanja i da naravno MM je testirao kompletnu KKS i i jetrene enzime redovito jer nema svhe ako se talože u jetri i izazivaju druge probleme uzimati ih i dalje!!!

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mi smo spermiogram popravili s tabletama maxocum. naručili prek neta-došlo za 2 dana.
    evo ove : http://www.vitopharma.info/vise_sperme.php
    kupili smo više bočica, jel se nismo nadali da će inseminacija od prve uspjeti..ali ipak je )
    sad nam je ostalo nekoliko bočica, i da im rok ne izlazi u 11 mj. ostavili bismo ih..ovako-ako je netko zainteresiran neka se javi na pp.
    http://maxocum-tablete.info/
    Posljednje uređivanje od azrijelka36 : 06.03.2011. at 12:31

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Vedre, hvala. Daj mi samo reci; da li je TM uzimao još što uz čaj?
    Mi smo čaj dobili u petak i MM ga je odmah počeo piti. 21.03. će napraviti spermiogram, jer za 25.03., kad smo naručeni na Sv. Duh, mora imati 'friški'. Obavezno javim rezultate...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pajdo jesili radio hormone?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj edinas prvotno napisa Vidi poruku
    Pajdo jesili radio hormone?

da, naravno, svi su bili ok uvijek

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pajdo prvotno napisa Vidi poruku
    da, naravno, svi su bili ok uvijek
    Da zato vam je i postojala šansa da se spermio popravi ali nažalost kad je FSH visok onda nema šanse za ovakvu priču!!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ana.b prvotno napisa Vidi poruku
    Vedre, hvala. Daj mi samo reci; da li je TM uzimao još što uz čaj?
    Mi smo čaj dobili u petak i MM ga je odmah počeo piti. 21.03. će napraviti spermiogram, jer za 25.03., kad smo naručeni na Sv. Duh, mora imati 'friški'. Obavezno javim rezultate...
    MM je po naputku od Mije izbacio sve moguće vitamine,piskavicu i med i matičnu mlječ .mijo mu je uz čaj preporučio vit e pije se 7dana po 1 pa 2 dana pauze i tako stalno.ja sam kupila onaj od dietpharma.uz to je jeo svježi sir(kupovala sam oni Mils).inače što manje soli.MM je čaj stvarno pomogao i on ga je i dalje nastavio piti već mislim 2god.mijo je meni skroz ok i kad god ga zovnem uvik mi sve lipo obajsni i dugo dugo pričamo.svaka mu čast.ali kako sam ti već prije napisala ima i onih kojima čaj baš ništa nije pomogao.želim vam puno puno sriće i javi se.pozzz

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ici prvotno napisa Vidi poruku
    Da zato vam je i postojala šansa da se spermio popravi ali nažalost kad je FSH visok onda nema šanse za ovakvu priču!!!
    Visoki FSH znači samo da nije problem do hipofize, jer ona dovoljno stimulira spermatogenezu, nego da se radi o zastoju testisa...
    Dok kad je riječ o niskoj razini FSH potrebna je hormonska terapija...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nama su doktori rekli i ako se fsh doved do normale ima 20% sanse da se spermici pojave. Posto je kod njega problem povisen fsh i nizak testosteron.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Visoki FSH znači samo da nije problem do hipofize, jer ona dovoljno stimulira spermatogenezu, nego da se radi o zastoju testisa...
    Dok kad je riječ o niskoj razini FSH potrebna je hormonska terapija...
    Da samo nažalost koliko znam nema učinkovite terapije za visoki FSH!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam uzimao kod nas http://www.multi-vitamini.com/proizv...6809d9be910c5d puno je jeftiniji nego PYCNOGENOL od twinlaba, a osim toga sastojak aktivnih tvari je 2x jači nego kod twinlaba. Inače je doza (za liječenje krvnih žila i čišćenje organizma od otrova/oksidanata) barem 150 mg dnevno, pa do 300 mg, a taj od Twinlaba ima svega 50 mg...
    Znači, pio si dvije tablete dnevno?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

MD i ja smo bili na analizi krvi u tamnom polju, http://www.natura-naturans.hr/hr/pri...agnostika.html prvenstveno zbog moje anemije i brige da mi je tijelo zakiseljeno i sl. Kad se već i MD našao tamo, pristao je na pikanje i analizu. Pokazalo se da je s mojom krvi sve ok, osim nedostatka b vitamina što sam ionako znala, ali je zato kod njega situacija bila alarmantna u smislu da mu je krv kisela i ostale fraze iz te terminologije, ne pamtim točno što je sve rekla.
    On je sve to začudo jako ozbiljno shvatio i marljivo uzimao bazični prašak za odkiseljavanje organizma i neku mješavinu eteričnih ulja za čišćenje organizma. Odtad pazi na prehranu, gotovo je izbacio kruh i slako, smanjio večeru i skinuo oko 14 kg.
    Počeo je s tim u svibnju 2010, spermiogram mu je u kolovozu pokazao oligoasthenoteratotoospermiu, a u rujnu teratozoospermiu. U siječnju 2011 smo bili na postupku, nismo radili spermiogram, ali je biolog rekao da je s-gram bio jako dobar.

Uzimao je i http://www.valens.hr/dodaci-prehrani.../immunace.html

Što je od svega toga (i da li je uopće) pomoglo popravljanju s-grama,teško je reći, ali iznosim iskutvo, možda koga usmjeri. Sretno svima!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    MD i ja smo bili na analizi krvi u tamnom polju, http://www.natura-naturans.hr/hr/pri...agnostika.html prvenstveno zbog moje anemije i brige da mi je tijelo zakiseljeno i sl.
    Pozdrav Mojca! Može li se znati gdje ste radili analizu krvi u tamnom polju?

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ne znam zašto se na forumu ništa ne piše o Symbion vitaminima (ima ih u svakoj ljekarni), ali MM-u je izgleda baš to pomoglo.

Prvi spermiogram prije 4-5 godina mu je bio asthenoterato, ali s tim da je imao samo 8% pokretnih plivača i samo 13% morfološki ispravnih. Onda mi je jedna kolegica na poslu rekla za Symbion i on ga od tada dan-danas pije. Od samog početka su se polako vidjele promjene, udio pokretnih plivača se postepeno povećavao. Vrlo brzo nakon što je krenuo sa Symbionom, pokretni su se povećali na 16%, pa na 24%, a sad smo već na 40% pokretnih i to s velikim udjelom baš onih najbržih (A grade).
    Sada u zadnjem postupku mi je biologica rekla da je bila i granična oligo (no to je moguće i zbog toga što smo mi doma aktivni na dan štoperice da se pokrijemo ako nam slučajno pobjegne js), no zato nije spominjala terato.
    Dakle, uz Symbion je dogurao od dosta ozbiljne asthenoterato do granične, skoro pa "zanemarive", oligoastheno.

U međuvremenu je par puta probao i s Bioastinom i sličnim pripravcima o kojima se puno više piše na forumima, no ništa mu od toga nije pasalo i uvijek se brzo vraćao na naš dobri stari Symbion.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Legolas prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav Mojca! Može li se znati gdje ste radili analizu krvi u tamnom polju?
    Naravno, kod Vanje Kovačić koja je svoje znanje o tome stekla u Njemačkoj, gdje je analiza krvi u tamnom polju prilično raširena medota. Evo linka na kontakt: http://www.natura-naturans.hr/hr/kontakt.html

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, kod Vanje Kovačić koja je svoje znanje o tome stekla u Njemačkoj, gdje je analiza krvi u tamnom polju prilično raširena medota. Evo linka na kontakt: http://www.natura-naturans.hr/hr/kontakt.html
    Hvala ti, mislio sam da je ta web stranica vezana za Njemačku. Kontaktirat ću je...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Legolas prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti, mislio sam da je ta web stranica vezana za Njemačku. Kontaktirat ću je...
    Nema frke, ako ti još bilo kako mogu pomoći, reci.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo ja moram pohvaliti Bioastin.MM vec godinama ima dijagnozu teska oligoasthenospermia,cak smo postupak u 10.mj. morali otkazati jer nije bilo niti jednog spermija.Tako da smo se odlucili za taj Bioastin pio ih je cetiri na dan,2 mj.i zadnji nalaz u 3.mj: 13 m/ml spermija,8%pokrtnih,5%brzih.S time da je pio Bioastin samo 2 mj.Eto, sada cemo vidjeti kako ce biti za koj mj.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Obečala sam javiti rezultate i evo ih...

Datum: 10.09.2010. 28.03.2011.

Volumen: 6 ml 6 ml

Broj spermija u ml: 6,25x10na6 8x10na6

Broj sp. u ejakulatu: 37,5x10na6 48x10na6

POKRETNI SPERMIJI

Progresivno pokretnih: 16,00% 12,50%

Pokretnih: 32,00% 25,00%

Pokretnih u mjestu: 4,00% 12,50%

NEPOKRETNI SP. 48,00% 50,00%

Morfologija: 81% 67%
    nepravilnih nepravilnih

DIJAGNOZA: OAT OA

NAPOMENA: x Uzorak jako viskozan.
    Učiniti mikrobiološku analizu
    urina i ejakulata.

Napominjem da je MM 2 tjedna prije spermiograma imao gripu, zato spermiogram i nije rađen 21.03. nego 28.03.
    Da li netko možda zna od čega bi uzorak mogao biti viskozan? Zbog toga se očito smanjio broj progresivno pokretnih i pokretnih... Ali barem se povećao broj morfološki ispravnih
    Nastavljamo sa čajem!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Podrav djevojke, ja sam nova na ovom postu, ali sam toliko sretna da Vam moram ispričati našu priču. U braku smo godinu i pol, moji nalazi za 5, suprug asthenoteratozoospermia, 20% pokretnih, 4% normalnih. Doktori nam nisu davali veliku nadu, oplodnja jedini način. U 12 mjesecu smo bili na postupku kod dr Reša u Ljubljani, nažalost neuspješno. Od nove godine moj suprug pije Bioastin 1 tabletu dnevno, a zadnjih mjesec i pol 4 dcl čaja od piskavice, ja zadnja 2 mjeseca svakodnevno uzimam po jednu šaku badema (vitamin E), rezultat- trudna sam 6 tjedana, prirodnim putem!!!Da li je pomoglo nešto od toga i šta konkretno, ne znam, ili se jednostavno sve skupa poklopilo n ije ni bitno jer smo se mi ionako već pomirili da nam je oplodnja jedini način tako da je ovo šok šok šok!!!
    sretno svima!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •