Ružo, ne mogu zamisliti kako ti je teško! Tjedan dana tako krasne nade i opet razočaranje! Budi mi hrabra i nemoj posustati. I ova bol je samo korak bliže tvojem djetešcetu.![]()
Ružo, ne mogu zamisliti kako ti je teško! Tjedan dana tako krasne nade i opet razočaranje! Budi mi hrabra i nemoj posustati. I ova bol je samo korak bliže tvojem djetešcetu.![]()
ssmi
meni je ovako odgovorio:"To nije zato da ne ostanete trudni,nego da Vam se uravnoteže hormoni."
ne znam jesi li čitala prijašnje postove,ali evo ja pijem yasmin od 3.dc i prvih dana sam imala mučnine,ali sada je sve ok...valjda dr.zna zašto...imam povjerenje u njega
pa ćemo vidjeti...e da još mi je rekao da očekujem m ranije ovaj mjesec zbog yasmina...
sretno svim čekalicama
Kitty jako mi je žao.
Ružo, nemoj biti tužna. Kreni kao i ja u nove pobjede. Žao mi je.
Danas sam bila gore. Nije bila baš neka gužva. Dobila sam opet klomifene. Pijem danas i sutra po 3, a onda do subote po 2. U subotu folikulometrija pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Idem na ivf, definitivno. Nadam se da ću dobro reagirati na klomifen i da neću imati puno dodatne stimulacije.
Vala, doktor me prozvao brzo. U 10 sam već bila gotova. Drago mi je da je sve dobro prošlo. Čuvaj sad svoju malu mrvicu.
[QUOTE=ruža82;1827574]Moja beta pala na 12.4. imala sam predosjećaj i eto ga. uff[/QUOT
![]()
ružo, kitty, šaljem vam milijun virtualnih zagrljaja, znam kakav je to gadan osjećaj, držite se
vala mala drago mi je da je transfer prošao lagano, vidim da i betu vadimo u samo dan razlike, ja 14.
a svaki dan mi kao godina, brrrrrrr
sve razmišljam da je izvadim 11., pa ako bude negativna da se za vikend mogu u miru isplakati
Možeš raditi ß i 11-og, ali pazi da ti razmak od Brevactide (ukoliko ga i dalje daju na VV nakon transfera. Obično su išla 2 pikanja sa njim ili Choragonom i 1 pikanje sa Decapeptylom nakon ET-a) bude bar 6 dana inače može biti "lažna" ß. U praviu bi se trebao izlučiti unutar 5 dana, li 6 je sigurnije.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam primila brevactide nakon punkcije, a 3.3. se pikam decapeptylom i to je to. Čitam po drugim podforumima da negdje daju i nekoliko brevactida nakon transfera. Nadam se da će ovo što sam primila biti dovoljno za moju mrvicu...
Cure hvala vam na podršci
Molim savjet.
Dr. mi je rekao ovak: 2 mjeseca nek isprobavamo doma. siofore nek pijem dalje 2x500mg. i nek od 18tog dana stavljam utrogestane i tako dva put. i da ako ne uspije (u što sumnjam, pošto mojih ovulacija niti blizu nikad nema) da probamo AIH. Jučer kad sam ga zvala nisam imala snage mu reči da ne želim na AIH. šta da radim u međuvremenu?? nekakve preporuke??
Ružo, to jako ovisi o tome što ti želiš i osjećaš. Ako već jako dugo pokušavate prirodno i ne ide i tri aih-a nisu uspjela, onda ne vidim razloga zašto ne bi iskreno razgovarala s doktorom. Nemoj ga se bojati, on je tu za tebe. Na koncu, u pravilu se prije ivf-a (osim u slučajevima gdje aih nije opcija) rade 3 aih-a. Na tvom mjestu, ja bih se naručila na razgovor i potpuno iskreno razgovarala s dr. Reci mu da ne želiš dalje s aih-ovima i da bi htjela na ivf, bilo stimulirani, polu-stimulirani ili prirodni (premda, pošto dosta sporo reagiraš na klomifen, pretpostavljam da bi neka stimulacija ipak bila bolja, no nisam doktor). Zamoli ga da napravite neki plan za ova dva mjeseca - reci mu da ne želiš gubiti vrijeme i neka ti kaže kada da dođeš za dalje.
Žao mi je kad čujem kako se dosta cura boji razgovarati sa svojim doktorima i tako sebe zakida informacija i opcija. Također, ukoliko nisi sigurna, možeš otići negdje i čuti od nekog doktora drugo mišljenje o svojoj situaciji (makar privatno, nećeš previše platiti takav razgovor i možda pregled).
Puno sreće, draga moja...
Na VV se prije išlo na 2 Choragina (sad Brevactide) 1 Decapeptyl. L. tako radi i dalje privatno.
5dp punkcije-1 Choragon (kad se išlo na blastociste to je bio 1 dan transfera)
6dp punkcije - 1 Decapeptyl
10 dp punkcije - 1 Choragon
Vinogradska u svoji postupcima nema opisane pikice.
Nisam sigurna kako je sad na VV jer rijetko tko opisuje postupke i daje primjere protokola.
Posljednje uređivanje od Bebel : 01.03.2011. at 16:04
A meni se činilo da sam dosta detaljno opisala kako je to bilo kod mene - oba puta.
Nisam sigurna za protokole drugih cura - stimulacije prije punkcije, ali oba puta su one koje su bile sa mnom na punkciji, odmah poslije primile brevactid u guzu, a nakon transfera su nam dali decapeptyl da se piknemo 3dnt. Također, od dana punkcije sve pijemo ceporex (2x2) dok ne potrošimo - evo ja sam popila zadnje jutros. I to je to, osim naravno utrića 3X2.
kontracepcija se standarno daje u ciklusu prije stimulacije u svim većim centrima
evo dio odgovora dr. R sa zdravlje i život
kod nekih se daje radi postojanja cisti; kod drugih, pak, kao prevencija prijenosa hromona iz predhodnog ciklu....itd
Dakle, puno je varijabli koje odredjuju koristi li se kontracepcija kao priprema u stimulaciji, ili ne
Bok curke!
Imam pitanje - dali je koja od vas koristila Na tetraborat vaginalete (mislim da su vaginalete, nisam sigurna)? Čemu one služe?
Jel njih dobim na recept (od svog prim.ginekologa) ili ih dobim od sestara na VV...ili kupujem u vlastitom trošku?
Malo sam zbunjena jer mi je dr. rekao samo da kupim Hiramicin i donesem uputnicu za ivf,
a kasnije kad sam čitala povijest bolesti vidjela sam da piše - pripremiti Na tetraborat vag.
Od kojeg dc se one počinju koristiti?
Baš zbog toga stalno komentiram kako trebate dijeliti jasne informacije o postupcima.
Odi na stranicu http://potpomognutaoplodnja.info i tamo pod Korisne informacije->Primjeri protokola... imaš moj kratki i od pirice dugi protokol (ali prije novog zakona).
http://potpomognutaoplodnja.info/ind...ursi&Itemid=63
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da će biti jasnije, a postupak uspješan
Gle, u jednu ruku se slažem da je dobro da cure ovdje pišu o svojim protokolima itd. no jedini koji ti doista može i treba reći što da radiš je doktor kod kojeg liječiš svoju neplodnost. Ono što ja stalno pokušavam naglasiti je da morate razgovarati sa svojim liječnicima i prestati se bez razloga bojati pitati što vas zanima. Dr. A. je dostupan na svoj mobitel i ukoliko nisi sigurna kada i na koji način trebaš početi s terapijom, nazovi ga i pitaj.
Forum je podrška, utjeha, doista ponekad riznica znanja, ali slušati savjete ovdje ponekad može biti i vrlo kontra-produktivno jer je svaka od nas vrlo jedinstven slučaj i ne može se uvijek primijeniti isti recept za sve.
Kad pacijenti vide protokol mogu već spremni pitati (ako ranije nisu uočili na povjesti bolesti) trebaju li npr. koristiti vaginalete i od kad.
Ja sam tako prije postupka znala da idu vaginalate, hiramicin, sprej UZV 3dc pa terapija. To mi je omogućilo da postavljam jasna i ciljana pitanja doktoru. Sve sam to pročitala na forumu VV-a.
I još nešto: preporuka za nove pacijente VV-a. Ukoliko koristite vaginatete iz ljekarne (bijela kutija) ...one su želatinaste i stavljajte ih na večer pred spavanje jer dosta cure (budite na to spremni ujutro kad se ustanete).
Također...koriste se 10 dana pa ukoliko vam 10 dan pada punkcija (oni sa kraćim ciklusima) provjerite sa doktorom da li ćete večer prije staviti vaginaletu.
Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja bih pitala za svoju frendicu-tek su krenuli na VV, skupljau nalaze zadnja 3 mjeseca i dr joj je rekao da mu se javi 1. dan ciklusa, da li to znači da kreće u postupak? I, zašto joj nisu stigli nalazi spolnih hormona, da li su negdje zaštekali ili ostanu kod dr-a? I da li svim muževima traži UZV testisa, urinokulturu i bris mokraćne cijevi? Jer ako će još i to čekati-neće u postupak još 2 mjeseca, a 40. pred vratima.
[QUOTE=ValaMala;1829608]Gle, u jednu ruku se slažem da je dobro da cure ovdje pišu o svojim protokolima itd. no jedini koji ti doista može i treba reći što da radiš je doktor kod kojeg liječiš svoju neplodnost. Ono što ja stalno pokušavam naglasiti je da morate razgovarati sa svojim liječnicima i prestati se bez razloga bojati pitati što vas zanima. Dr. A. je dostupan na svoj mobitel i ukoliko nisi sigurna kada i na koji način trebaš početi s terapijom, nazovi ga i pitaj.
Što se mene tiče, nemam straha pred doktorom, čak mogu reči da se nam je komunikacija dosta popravila i da sam zadovoljna. ja se nisam imala snage raspravljati s njime preko telefona o tome kad mi je predložio AIH. valjda zbog suza koje nisam mogla zaustaviti ali eto. ja se iskreno nadam da nema cura koje se boje pitati dr. bilo što. al istina je da se do informacija kod njega ponekad teško dolazi. a to sam čula od puno cura.
Vala, da li si ti vadila kakve svježe nalaze od onda kad si prvi put krenula na VV?? vadila si ih i za 1 i 2 IVF??ja sam hormone kontrolirala već skoro pred 2 godine, ne bi li se to trebalo češće???
naravno da je ranije! ALI ovisi od osobe do osobe i vrlo je individualno. nekom pada i 18. nekome 13., ne možeš to stavljati pod isti nazivnik
Sve ovisi o dužini ciklusa, rastu folikula i ovulaciji.
Moji cuklusi su 28 dana i punkcija je obično bila 11-12dc.
Transferi su sad po novom zakonu uglavnom 2 ili 3 dan od punkcije (5 dan se išlo na blastociste), s tim da je dan punkcije 0 dan.
1 dan nakon punkcije možeš dobiti info da li se stanica upće oplodila, a Od 2dan kreće dioba stanice. Tad govorimo o 2 staničnom ili 4staničnom zametku.
U prirodnom ciklusu ti je ovulacija negdje = prosječna duljina trajanja ciklusa -14 (recimo 30-14=16. dc je ovulacija i punkcija). Kod stimuliranog ciklusa obično prije bude vrijeme za punkciju, 2-3 dana ranije.
vaginalete kupuješ u ljekarni na vv o svom trošku (30-40 kn), Hiramicin kapsule ti propisuje soc. gin. i to provjeri da li ti piše da ti trebaju 2 kutije, obično je tako, jedna za tebe, druga za muža, kad ćeš početi s tim doktor nće ti reći, obično se počinje 3. dan ciklusa, ali može biti i kasnije, vaginalete drži cijelo vrijeme u frižideru, obično se uzimaju 10 dana, i koliko mi je poznato zadnji dan uzimanja je dan primanja štoperice,
Cao cure, mozete li mi na PP dati informaciju dali i gdje sada radi dr.L?
I po mogucnosti neki kontakt tel.
I mozete li mi pojasniti za sta se prima brevatcid?
Ja to nisam primala u ovom prvom pokusaju IVF-a.
Hvala unaprijed
0915218240 je kontakt
Meni je punkcija kod 1. ivf-a bila 13dc, a sada 14dc, ali je doista to sve individualno...
Ružo, na koje nalaze si mislila, na hormone? Prvo sam radila negdje u listopadu prošle godine, a onda je dr. A. htio da ponovo izvadim da vidimo kakva je situacija nakon operacije (laparoskopija, drilling jajnika...). To drugo je bilo krajem prošle godine. Također sam sad u ovom postupku jednom vadila krv, nisam sigurna koje hormone dr. gleda dok si u postupku...
Što se tiče ostalih nalaza, papa i brisovi su mi stari nešto manje od godinu dana, tako da je vrijeme za to, no baš se poklopilo da sam nakon negativne bete odmah dobila mengu i išla u novi postupak, pa nisam išla. Ostalo je staro oko 6 mjeseci.
kiša - hvala ti, a i ostalim curama.
vala - pitam ja dr.uvijek sve što me zanima, ne bojim se nimalo...no, ponekad zaboravim jer toliko toga ima. Osim toga zvala ga je i jedna pacijentica na mob, pa nas je prekinula u razgovoru, a ja zaboravila gdje smo stali.
Što se tiče tih vaginaleta, tek sam vidjela kad sam odlazila od sestara kaj mi piše na povijest bolesti, a kad sam bila kod njega unutra nije ih ni spominjao. I naravno ja napravila baš suprotno - kupila dolje Hiramicin umjesto vaginalete jer sam mislila to ću valjda dobiti od njih ako ih nije spominjao.Ma dobro, kupit ću ih kad dođem 3dc na predgled. Toga valjda stalno imaju na zalihi u ljekarni na VV-u?
Ja se baš ne sjećam da sma te vaginalete koristila za vrijeme M...ipak mislim da se kreće koji dan kasnije jer znam da bi zadnja trebala biti dan-dva prije punkcije. Mislim da je ipak 3dc
Da, ma moja priča ti je skroz čudna, na koncu ispada da sam hrpu toga prošla uzalud.
Naime, pošto je spermiogram mm na granici, ponekad čak i skroz ok, dr. L. je svakako htio da idemo na nekoliko aih-ova prvo (to je bilo prošle godine u proljeće). Uglavnom, dao nam je popis pretraga koje trebamo napraviti i kad to obavimo, idemo u postupak. Jedna od pretraga je bio i famozni HSG.
Pošto su zbog pcos-a moje menge po principu "kad me vidiš, nadaj mi se", konačno dočekala mengu u kolovozu i otišla na hsg. Ne jedan nego dva pokušaja, u kojima ni jedan od dva vrlo iskusna doktora nisu uspjeli proći kroz moj cerviks i tako nisam mogla napraviti tu pretragu. Uputili su me na laparoskopiju/histeroskopiju.
Na operaciji su mi prošli kroz cerviks (pun zavijutaka), pregledali maternicu - sve savršeno, te provjerili prohodnost jajovoda - predobri. Pošto su već bili unutra, napravili su mi i drilling jajnika, u nadi da će pomoći s pcosom.
Kad je sve to konačno bilo gotovo i ja se načekala sljedeće menge (na koncu smo je izazvali utrogestanima) ispalo je da drilling nije napravio neki pomak. Kako mi je tada dr. L. objasnio (to je bilo zadnji dan što je bio na VV), u slučajevima baš sindroma policističnih jajnika (povišen testosteron, debljina, dlakavost... cijela priča) taj drilling ima uspjeha, no u ovakvim slučajevima kao što sam ja (imam neki specifični pcos, testosteron ok, mršava, manje dlaka nego prosjek...) drilling samo potakne jajnike da i dalje proizvode cistice.
Ono što mi je žao je što na koncu ispada da sam cijelu priču prošla bez ikakvog razloga. Na koncu nikada nisam išla na inseminaciju, jer je uvijek bilo više folikula na klomifenu, tako da je i hsg i operacija bila izlišna...
S druge strane, spremna sam na puno više od ovoga samo kako bih jedan dan upoznala svoje dijete...
Vala ti bar znaš da su jajovodi prohodni, a ja sam bila na lpsc poradi ciste a nitko jajovode nije pogledao i to su ti doktori