I još me samo zanima kakve rezultate Šimunić kao jedan redovni profesor MF i doajen MPO u Hrvatskoj pokazuje na inozemnim kongresima. Sigurna sam na da temu MPO neće još dugo ništa publicirati, zajedno sa Kunom i ekipom.
I još me samo zanima kakve rezultate Šimunić kao jedan redovni profesor MF i doajen MPO u Hrvatskoj pokazuje na inozemnim kongresima. Sigurna sam na da temu MPO neće još dugo ništa publicirati, zajedno sa Kunom i ekipom.
Pa da čujemo venddy koja je tvoja ideja? Kako pobjediti Skeletora?
Jako se glupo osjećam dok čitam postove onih, koje u vrijeme donošenja Zakona nije problem uopće interesirao, jer to se događa nekom drugom... ja ću opet dignuti naš omiljeni citat:
I još ću se jednom zahvaliti svima koji su dali svoj veliki doprinos!Als die Nazis die Kommunisten holten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Kommunist.
Als sie die Sozialdemokraten einsperrten,
habe ich geschwiegen;
ich war ja kein Sozialdemokrat.
Als sie die Gewerkschafter holten,
habe ich nicht protestiert;
ich war ja kein Gewerkschafter.
Als sie mich holten,
gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Kada su nacisti došli po komuniste ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.
Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat.
Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao nitko da se pobuni.
I pozivam sve koji imaju konstruktivnu ideju da pogledaju malo na Građanima što se radilo i što bi se moglo još učiniti.
Ja još jedino predlažen masovno sapotiranje MPO u Hrvatskoj. Ali Hrvati nisu u ničemu složni pa tako se ni tu ne bi našli.
Jelena big potpis na sve što si napisala!
Bome smo u debelom OT-u. Isprike moderatoricama!
gala1979, nisi daleko od promišljanja većeg dijela aktivista. Samo što vrijeme ide, a ne mogu si svi priuštiti inozemstvo. U MB smo napravili kaos, jer nas je puno previše za njihove kapacitete (dugo sam tamo hodočastila, 2 stimulirana i nekoliko FETova), niti tamo nije kao što je nekad bilo, tako da meni ni to više nije opcija. Za Češku nemam indikacija da uzmem novac od HZZO-a, ostalo je užasno skupo. A godine idu! Posjećujem naše liječnike uglavnom savjetodavno, svi mi potvrđuju da smo mi izniman slučaj i da bi se nama morale pokušati oploditi sve stanice, ali da Milinović ne da.
U krizi desnica cvjeta, tako da sumnjam i u promjenu vlasti. Sad će nicati masovne grobnice u medijima, "Bleiburzi" i sl., a za prave probleme nitko ne mari.
sekundarni je sa smrznutim jajnim stanicama.meni je dr.rekao da ti ne ulaze u tih 6 postupka,nadam se da je tako
Posljednje uređivanje od kiki30 : 13.02.2011. at 20:48
Poštovana,
vezano uz upit o pravu na broj postupaka potpomognute oplodnje iznosimo da se "ograničenje" broja postupaka potpomognute oplodnje na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja odnosi se isključivo na broj pokušaja u kojima su korišteni lijekovi za stimulaciju ovulacije s Liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (Zavod), a ne i na sam postupak medicinske oplodnje.
Dakle, ograničenje se veže samo uz smjernicu iz Liste lijekova Zavoda pod brojem 44, a koja se odnosi na primjenu lijekova menotropin (FSH+LH) i folitropin alfa, te koja glasi: do šest pokušaja, a nakon svakog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih 6 pokušaja.
Slijedom rečenog, ukoliko u postupku potpomognute oplodnje ne koristite lijekove za stimulaciju ovulacije s Liste lijekova Zavoda na koje se ograničenje odnosi, broj postupaka potpomognute oplodnje na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja nije ograničen.
S poštovanjem,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
ovo je odgovor na moj upit broje li se prirodnjaci u 6 postupaka, a iz ovog odgovora se da isčitat da ni sekundarni IVF/ISCI ne ulazi u 6 postupaka.
jesam li u pravu?
Moram potpisati Jelenu u potpunosti i nadodati- dok god nas je 5-6 koje se borimo protiv zakona, pojavljujemo se na TV-u, odlazimo na Plitvice, sudjelujemo na raznim akcijama i trošimo svoje slobodno vrijeme ništa ali ništa nam se neće promijeniti. Dok god se nekolicina ljudi bori za sve ostale imat ćemo sr... od zakona. Dok god smo toliko inertni tako nam i treba- drugo i ne zaslužujemo...
Što ti to znači "slučaj je na ustavnom sudu"? Poanta onoga što sam ja htjela reći je ta da ako se neki zakon ne može srušiti u državi da bi se trebalo ići van borit za naša prava koja očito ne možemo ostvariti u ovoj državi, kao što su talijanke napravile. Nešto se mora napravit jer ako ovo uzme maha Hrvata neće više biti.
Ne kužim ti ovo moraju se iscrpiti mogućnosti doma. A koje??????
Posljednje uređivanje od Sonječka : 14.02.2011. at 13:33
Jelena je htjela reći da se slučaj nalazi na Ustavnom sudu i da ga nitko još nije taknuo, a da bi se moglo ići na međunarodni sud mroa se donijeti neka presuda na našem ustavnom sudu. Barem sam ja to tako shvatila. A budući da je Ustavni sud izabran na 4 godine kao i vlada i politički je ovisan, vjerujem da do izbora niti neće biti nekih promjena po tom pitanju.
X
+ što međunarodni sud dobiva slučajeve većom brzinom nego što ih rješava.
sonječka, drago mi je da bi htjela nešto poduzeti. Bilo bi super da otvoriš topic na građanima.
I austrijski su parovi bili na međunarodnom sudu, vezano uz diskriminaciju doniranja ženskih spolnih stanica i dobili su na sudu pa ne vidim da cvate donacija js kod njih. Ne znam sad više u kojoj je fazi kod njih, ali sonječka probaj to malo istražiti pa vidjeti kakve bi nama bile šanse kada bismo i dobili presudu, koliko to sve skupa traje.
ovdje nema smisla uzurpirati prostor, na ovom topicu
Posljednje uređivanje od Jelena : 14.02.2011. at 15:45
Pa gala za početak ja sam počela proučavat tj. isčitavat Ustav RH ali sam i našla pravnika koji će mi pojasniti laički neke stvari jer na žalost pravo mi nije struka, da malo bolje vidim koja su prava građana i koje akcije bi se još moglo poduzeti, jer poduzeto do sada, bez vrijeđanja ikoga, očito nam nije dovoljno, još uvijek smo na žalost vezani za jako loš Zakon. Također sam kontaktirala prije mjesec dana jednog recimo malo bolje stojećeg (mislim na hijerarhiju) SDP-ovca i jednog HNS-ovca oko njihovih stavova i da li će uopće predložiti promjenu zakona, koliko nakon eventualne promjene vlasti možemo očekivati takav prijedlog i sl. Nemam namjeru dat glas nikome ko mi po stavovima nije blizak. Nisam do sada bila ni u kakvim udrugama, peticiju sam naravno potpisala (nije nas puno to učinilo), Milinoviću i Jaci poslala mail još lani, ne bih rekla da ih je to posebno dotaklo. Od jeseni i ja imam dogovoren postupak vani, jer nemam volje ni vremena glumit pokusnog kunića (imam sreću da ću si to moći priuštiti jer mi je jesano kako je taj financijski aspekt ograničavajući faktor za veliku većinu parova u MPO koji bi sigurno rado ignorirali postupak u HR). To naravno nije puno, ali ne mogu samo stajati kao da ne kužim o čemu se radi.
I ne znam čemo osobno shvaćanje kritike da smo pasivni, jer pasivni na žalost jesmo, zar je to teško uvidjet? Kritika se odnosi na sve nas, ne na mali broj ljudi koji od početka pokušavaju nešto promjenit, nego na sve nas, prvenstveno na tisuće parova koji smo u MPO priči a onda i na sve ostale rodbinski i prijateljski povezane s nama, MPO parovima, jer nekako bi očekivao da je zbog nas i njima jasnije o čemu se radi.
Posljednje uređivanje od venddy : 14.02.2011. at 16:17
Bili kod predsjednika, bili u SDP-u (naravno da imamo podršku od Opačić, Mrsić, Stazić, Josipović i ostalih uglednih sdp-ovaca), bili kod žena HSS-a (koji nije dao podršku zakonu, ali je omogućio kvorum i njegovo sprovođenje), bili na tribinama, pa i Milinovićevoj u Gospići, bili na Plitvicama imenom i prezimenom se suočili sa svim liječnicima o kojima ovisimo, napravili letke, podijelili po klinikama, ostavljali jaja, pisali Jaci, Milinoviću, Golemu, išli u 8. kat, išli u Latinicu, u emisiju Novac, na radio...osobno sam bila u svim medijima, preveli njemački zakon, preveli talijanski zakon, pratili događanja na međunarodnoj sceni, kontaktirali sa stručnjacima iz inozemstva, skupljali znanstvene članke, kontaktirali svjetski poznate znanstvenike, dali da nam televizija uđe u dom, napravili web stranicu, nemam sad vremena pisati žurim, neka me netko nastavi od aktivista, ali nas dosta se iscrpilo i osjećali smo se glupo čitajući istovremeno ignoriranje velikog dijela foruma, jer ima tamo netko drugi tko radi za nas.
A pogotovo oni kojima tek sada treba pomoć i sad bi nešto htjeli, a nisu nas vidjeli tada kako smo bile jadne i koliko nam je trebala pomoć i podrška svih.
Ima nas koji poznamo situaciju, ako netko još može raditi, treba raditi! Mi možemo pružiti podršku informacijama. Samo prijeđite na pdf Građani!
Samo ću dodati da sam i ja osobno pričala sa svim tim "uglednim političarima" i nakon svega na našu žalost imam jako malo nade u SDP kao stranku koja bi trebala nešto mijenjati. Kraj svake diskusije je bio "samo dajte glas pa ćemo napraviti da se bude bolje". Nekako više ne vjerujem u djeda Mraza.
Gala, skulirana sam ovih danas maksimalno, najvjerojatnije zbog trudnoće, a inače sa na forumu poznata kao lajavica koja uvijek, ALI UVIJEK, kaže što misli. Šteta, živa je šteta što sam se promijenila...
I da, Jelena, 2009. u ljeto smo radili mnoge jake stvari, visili po Saboru, slušali izlaganja Milinovića in vivo, domišljali neke novinske naslovnice koje su itekako potresle naše kako to Gala veli "ugledne političare" a koji su itekako izmijenili izvornu verziju zakona, bili u svakodnevnom kontaktu s novinarima, opozicijom, pričali sa sucima Ustavnom suda koji su nam poručili da dok se o zakonu priča promijena biti neće, snimali priloge, dokumentarce, trpili napade Milinovića i Golema u kojekakvim emisijama, išlo se na kojekakva predavanja gdje su nas Šimunić i njemu slični vrijeđali i prozivali u facu promiskuitetnima, išli u Rim na svjetski kongres o neplodnosti, surađivalo se sa stranim udrugama, PIno i cure su odradile potpomognutu.info..., podsjetit ću i na Direkt............... I premda je dio cura tu stao, ostatak onaj najproaktivniji a nisam dio te skupine je nastavio i u 2010. i u 2011., pa neke su čak i pred i nakon poroda (Pino, Kadauna) radile na osvještavanju da je zakon loš, ali to je takav understatment........
I zato Gala majke ti - zašuti!
I Zelendan je bila dobra akcija, a i sad se naježim kad je Marnie na radiju rekla: I ja želim zagrliti svoje dijete, svi osvješteni su uvijek dobrodošli
. Nećemo više OT.
Evo da i tu javim i da dam nadu curama koje su u postupku s zaleđenim jajnim stanicama... moja beta je danas 2350.
Dani, čestitam!!! To je stvarno vijest. Ako se ne varam, ovo je druga riječka trudnica iz odmrznute stanice![]()
Čestitam, dani, i držim palčeve za dalje!!!
ČESTITAM,ČESTITAM !!!!! Do sada sam bila jako skeptična prema svojim smrznutim stanicama, totalno flegma, sutra će se odmrzavati i mislim si, aj da i to prođe pa ćemo u stimulirani i na friške stanice, al sad si već počinjem držati palčeve da prežive šok odmrzavanja! ovih dana nekako sve super ide, baš me sve više puca pozitiva !!!!!
Aurorablu misliš forumska ili neforumska?
Ja znam da ih je bilo 3,4 prije nekoliko mjeseci van foruma ali nažalost puno ih je loše završilo
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 16.02.2011. at 16:03
dani, čestitam od srca! tulipan, držim palčeve da nas i ti ovako razveseliš!
Ovo daje malo nade i meni jer me to čeka slijedeći mjesec, ali moram priznat jako malo nade jer sam ja ipak gotovo 10 godina starija, a tu za sada ne znam da li je bilo ikakvog uspjeha.
Dani, braaaaaavooooo!!! Malo pozitive si nam unjela svima na ovoj temi! Ma pusu ti šaljem! Cuvaj se i pazi ...želim ti svu sreću do kraja!
Mi smo se vratili s postupka (sekundarni IVF+ICSI), od 3 odmrznute, 2 su se oplodile i vračene su 3. dan- "odlične" su, kako kaže doktor (a tako je bilo i prošli put, pa ništa ). Transver je bio 15.02. ! Ovo nam je drugi postupak s odmrznutim i ne vjerujemo u neka čuda, al nakon Dani je,ipak, malo više optimizma!
Svima vam želim puno, puno sreće! Cure, idemo obarti rekorde zakona!!![]()
Čestitam, draga Dani, ovo su stvarno divne vijesti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje, za duplanje bete, za uzv...........
Naš drugi krio postupak, od 3 j.s ni jedna se nije odmrznula , kažu da nisu bile dovoljno kvalitetne za odmrzavanje
linalena baš mi je žao, mene to sad čeka i isto se bojim da će biti slična situacija sa js. Ja cu zato slijedeći ciklus ponovo na stimulirani
kuham si teleći saft i razmišljam si o umjetnoj oplodnnji krava
Posljednje uređivanje od Aurora* : 04.03.2011. at 11:17