Charlie![]()
Charlie probleme sa spottingom, odnosno sa lutealnom fazom imam i ja i zato sam odlucila insistirati na hcg injekciji nakon ET. Prvi put sam ju dobila nakon ET u Mariboru i tada mi je lutealna faza prvi put bila savrsena (stabilna i visoka BT, bez ikakvog spottinga).
Zao mi je sto ovaj put nije bilo srece iako su embriji bili tako dobri.Sljedeci put pitaj za hcg injekciju svakako!
tiki_a tuzna sam zbog tebe jos od prvog minusa kojeg si prijavila...![]()
Charlie, baš mi je krivo!
Razmišljaj kako dalje ... novi plan je najbolji lijek!
Aurora*
Charlie, izgleda da taj spotting radi probleme, i ja ga mrzim, bilo bi dobro poslušati Auroru. Meni ga utrići malo smire, ali nije to to...
CharlieNema predaje, bit ce jednom i velika beta!
Cure, nadam se da uzivate na kavici. I mi cemo vam se pridruziti na proljece, ako bude koja kava vani.
Mi opet završili na hitnoj, muža maltretira taj bubrežni kamenac. Ja onda naravno uprla svom snagom, em bedinaj ovog velkiog pacijente em malog pesa, ufff ajd sutra radim pa ću se odmoriti)
Uživajte curke na kavici, nadam se da je pala i koja čaša vinčeka
Charlie, žao mi je
Linalena![]()
Ja bedinam mačića koji je odjednom počeo šepati i jadan trčkara na tri noge i izgubljen je, ne zna se zasad što mu je.
Hvala vam svima, stvarno ste zlatne
Ne dozvolim si ja dugo biti u bedu, treba staviti stvari u realnu perspektivu što će reći da ovo nije nikakva tragedija, i gurat dalje. Probat ću dogovoriti sad prirodnjak.
Aurora*, tiki_a hvala za savjet vezan za spotting. Ja sam se i u prvoj trudnoći mučila s njim, čim sam ostala trudna, pa onda ponovno oko 16tog tjedna kad sam se skidala s utrića. Zanimljivo kako sam jučer ujutro prestala s terapijom nije se pojačao, čak ga ni nema. Da nije bilo onih 0,00 možda bi se i ponadala. Ali osjećam da M stiže najkasnije sutra.
Linalena uh, baš vam se skupilo. Drži se.
Vikki jednom kad je moj pesek šepao nam je veterinar rekao da su životinje kao mala djeca, čim ih nešto malo zaboli počnu "štediti" tu nogicu, tako da može biti da nije ništa.
Nadam se da ste uživale jučer na kavici!
da, bio nas je lijepi broj a častila nas je sve Mojca trudničkom kavicom. i naravno potezala za noseve.
zanimljivo da ja nisam nikoga znala kad sam došla (a riki koju znam došla je par minuta iza mene), ali kad sam pitala konobara zna li možda gdje sjede forumašice, odmah mi je pokazao stol![]()
andream, važno za dodati za konobara da smo tamo bile samo AB i ja, al on nas sve pozna
.
Vikki, pa jel više pao taj dogovor za histeroskopiju???
Kavica je bila zabavna, kao i uvijekMojca, hvala ti na povlačenju... još ga osjećam...
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 09.03.2011. at 10:12
Charlie, šaljem ti zagrljaj!
Cure, svima sretno!
Linalena, vikki, ~~~~~~~ da vasi bolesnici sto prije ozdrave.
Curke, 40ak min na kavici s vama je proslo kao u snu, bila sam na 100 obrtaja a ni s jednom nisam uspjela popricati. Nadam se da ce Mojcino potezanje nosa donijeti rezultat, stvarno se potrudila.
Nemam pojma, razgovarala sam s nekim mladim dr. koji me pregledao i upisao, jer je zamijenio profa. (?) koji me trebao pregledati ultrazvučno.
Dakle, niti znam tko me trebao pregledati, ni tko me gledao (ime je na pov. bolesti, doma mi je, zaboravila sam), niti sam pitala tko će mi uradit histero (svejedno mi je, ionako će se nakon toga pojaviti već neki idući problem).
Blaženo neznanje.
pozdrav svima, i pitanje...
da li ste u prirodnom postupku primile 2 štoperice? navodno to povećava šanse uspjeha..
prvu sam primila 36 sati prije punkcije, a drugu se, navodno uzme pola nakon punkcije, pola nakon transfera??
danas sam to zaboravila pitati u bolnicima, sva se smotam i tek kada dođem kući sjetim se
zlatta, ja nikada, ali to je vjer. inekcija beta hcg, mislim da se daje nakon transfera. Sretno!
linalena~~~~za tm-a pa da konačno bude mir u kući
vikki, znači radi se nešto~~~~~~~
Zatišje u klubu, cure dajte poduzmite nešto! Mojca je svoj posao odradila
Moja M stigla, odmah se bolje osjećam.
Moram se i ja "pohvaliti", trenutno liječim mačka Bigača od teške prehlade očiju, još nisam vidjela tak' prehl. mačka..
tiki_a kada bi ti znala koliko je meni zao i krivo zbog tebe.
I sada vidim da ovo sto kazes: 18 transfera, a da ti nijednom nisu ni pokusali povecati sansu sa hcg injekcijom?!?
Jesu li uopce i jednom probali napraviti nesto drugacije nego prethodni put?
Znam da imas svoje razloge sto si cijelo vrijeme vjerna jednoj klinici, ali ako je stvarno tako kako sam sada iz ovoga sto si maloprije rekla zakljucila mislim da oni to nisu zasluzili.![]()
Kak je meni žal kaj nisam mogla na svoju drugu formusku kavicu, ali biti će brzo nova, zar ne???? Mi jučer bili na hitnoj, danas ponovo, ak sutra bude opet tak bolilo ide u bolnicu, ufff joj da mi je sada mačak a ne mali pes
tiki_a Charlie zagrljaj vam šaljem virtualni
cure![]()
Aurora*, odradila sam ja sve osnovno - hormoni, štitnjača, menopurski, prirodnjaci, probali gonale i cetrotide, dr. je odmah rekao da su menopurski max što se kod mene moglo postići i bio je u pravu što se tiče broja js jer bilo ih je prve tri godine od tri do 5 js. Moje godine nisu za pohvalu, a mm-ove još manje + ICSI u kombinaciji, očito da treba puno sreće da se naleti na dobar spoj. A možda antitijela štitnjače (TSH ok 1,5) rade nered obzirom da su povećana 7 puta, ma tko će ga znati no najveća vjerojatnost jesu za moje godine (i mm-ove) kromosomske deformacije kod embrija...Na imunologiju nisam krenula jer mi nije imalo smisla opet zbog godina. ... Ima nas puno koka s toliko neuspješnih postupaka, ja sam svoje istaknula, druge možda nisu. Dvije koke sam tamo upoznala i u drugim su sada klinikama, naredale isti broj postupaka - jedna nakon Pol. u CITO već 3-4 puta i ništa (zapravo još lošije s femarom), druga u Njemačkoj u 2 klinike + imunizacija na krajnjem sjeveru i ništa...Mnoge koke ovdje mijenjaju klinike, i ja bi da sam primijetila da nešto ne valja što se rada njihovog tiče, promijenile klinike (bolnice) i na moju veliku žalost mnoge (većina) uspjele nisu. Da odem u Vinogradsku - tamo je dr. T. kod kojeg sam više puta bila u klinici. Prošla sam tamo 4 izvrsna dr. i dvoje biologa, da tražim bolji lab zbog ICSI za to nemam para jer takvog valjda imaju vani (dal' mi i takav može pomoći-sumnjam). A još manje para imam za donaciju js (teško da bi jedna bila dovoljna)...
linalena, prije 2 g. je mm-a zgrabilo to prkl kamenje, bilo mu je strašno!!! Svakako kasnije napravite pretrage jer česte upale zbog kamenja mogu napraviti veliki problem. Danas sam bila na kofi s najboljim frendom koji na žalost tri dana u tjednu putuje u Vžd na dijalizu, a za to su krive prečeste upale koje se uglavnom ne osjete, a bubrezi nepovratno stradaju. Vjerujem da te nisam preplašila, ali ne smeta ako i jesam. ~~~~~~~šaljem
Sorry na OT.
Draga tiki_a, mislim da dobro ocjenjuješ svoj slučaj i sve realno sagledavaš. Mislim da BHCG itd. i sve ove druge stvari, imunizacije itd. - nije u tome štos, štos su godine, mislim, da je išta od toga jednoznačno dokazano kao fantazija, svi bi to uvodili (BHCG je uvodio samo CITO, VV i Maribor, ali samo u prirodnom FET-u, inače ne, imunizacija - to je tek avangarda, NK stanice, to većina napušta itd.). Eventualno ova antitijela štitnjače, ali to znaš koji ti je put (kod koga), to ti znači uvođenje paralelke u savjetovanju.
tiki_a, TSH ti je dobar, vjerojatno i fT3, fT4. Povišena antitiroidna antitijela ne možeš liječiti, tj ni kad se daje suplementacija tiroidnih hormona radi normalizacije razine hormona ta antitijela ne padnu. Tak da ne vjerujem da je to. Jedino što autoimuna bolest štitnjače ide i sa drugim autoimunim bolestima. Mislim da se ne trebaš s tim zamarati. Sretno!
Ja jutros odradila 1.uzv, ne znam detalje, sve je jos sitno, sutra ujutro opet uzv i e2 pa cu valjda znati nesto vise.
taca, ~~~~~~~~~~~~~ za postupak i da sitno postane bitno.
Uh, kad će taj travanj /svibanj, tako mi vrijeme sporo ide. Mi još nismo ulovili O na Lh testićima iako je 16 dc pa se sad bojim da smo promašili ovulaciju (iako je 11. dan bila neka jako slaba crtica i poslije ništa). A moguće i da mi je ciklus anovulatoran... Ma baš sam![]()
Rendes u subotu u 18 h kraj kokica na Cvjetnom (ko može i danas)? http://forum.roda.hr/threads/63918-P...10#post1837010
Taca, ~~~~~~~~~~~ i u mislima te vučem za nos.![]()
I ja sam danas bila na UZV, vidjeli smo mrvu koja raste, pred 2 tjedna je imala 3,8 mm, a danas ima 20 mm.
Nažalost rastu i miomi, ali zasad ne ugorožavaju mrvicu. Ali znam ja da će to sve biti ok, na doktorima je da brinu i kontroliraju.
svima!
Mojca, kako djeca brzo rastu, ha
Taco, za krupnije na sutrašnjem uzv ~~~~~~~~~~~~~~~~
Tiki, koji je plan za dalje?
Vikki, vjerujem da će doć tvojih 5 minuta, i da je hister.zadnja komplikacija koja te snašla! ~~~~~~~~~~~~~~~
Linalena, za pravovremeno razbijanje bubrežnih kamenaca i jednokratnu potrošnju svih preostalih j.s. ~~~~~~~~~~~~~~~
ovako lijepo napisano, ja mogu samo potpisati!
Za subotu, možda bih se i ja pridružila, ali ne mogu garantirati, jer imamo proljetne radove u vrtu, prozračivanje travnjaka i sijanje nove trave...uglavnom cijeli dan posla. Ako završimo u neko normalno vrijeme vidimo se kod kokica na Cvjetnom.
andream
i ja sam prošli cilus bila u brizi da sam promašila o.jer lh trakice ju nisu pokazive i ispalo je da je ciklus anovulatoran, nažalost, i ja sam se osjećala baš tako![]()
ovaj ciklus bila o. ali js. rano punktirana, nije do kraja sazrela i opetiako mi biologica dala malu nadu da će se možda još pokrenuti jer je spermić unutra, i premjestila ju je u drugi medij ali ne polažem velike nade ...
nekako mi se čini da mi teže pada razočaranje mm, nego moje
pozdrav svima
zlatta, kako si saznala da je ciklus na kraju anovulatoran (osim lh trakica)? jel se to može uopće vidjeti na UZV? inače meni menge postaju sve više nekako oskudnije i s manjim trajanjem, bit će pravi bingo očito dobiti jednu vrijednu jajnu stanicu...
i da zabibram za tu jednu ali vrijednu, nek se pokrene (odmah mi pada na pamet ksenin slučaj kasnijeg "pokretanja") ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mojca, bas kako AB kaze, djeca brzo rastu. Jedva cekamo slicicu na avataru.
Andream i zlatta. Meni isto ciklusi bili ludilo do prije godinu dana..od kako uzimam DHEA imam opet cikluse kao sa dvadeset. Hormone, amh i ostalo vise ne vadim..samo me bacaju u ludilo rezultati koji kazu: stara si.
Posljednje uređivanje od aleksandraj : 10.03.2011. at 15:59
E, pa tek sam sad skužila Marin post o prosvjedima, pa onda i topic na istu temu. Baš sam pred par dana razmišljala kako bi trebalo opet malo staviti problem ukakaknog zakona u fokus. Jako rado bi došla, ali me frka mase, da se radi o samo našem prosvjedu, poput onog s puhanjem balona, ne bi dvojila ni tren, ali ovako, uz sve ove šaroliko nastrojene likove, imam baš jaki strah od mase.
A osim toga čitam i knjigu o prenatalnoj psihologiji, mislim da se tolika buka i gužva mrvici ne bi svidjela.![]()
Cure koje idete, viknite koji put i za mene!
ina33, gala, hvala za mišljenje, vezano za antitijela i sama sam imala takvo razmišljanje, jedino nisam sigurna da li sam pogriješila što nisam ipak krenula s terapijom euth. najmanje doze kako je dr. L. savjetovao.
andream, obzirom da sam često u prirodnjacima, dogodio se ciklus u kojem se folikul nije pomaknuo više od 11 mm, endometrij se nije debljao i takav je očito anovul. A onaj sa lijepim i praznim folikulom pokazao lijepu drugu liniju na LH. Možda je kod tebe jača linija bila 10-ti d.c., a dan poslije već slabija, pucanje f. recimo 11/12 d.c.
AB, trenutno odmaram i ne planiram(blaženo stanje he he)
Mojca, ti nam se čuvaj, ne idi tamo gdje može biti stresno za tebe. Inačeza stav vezano za dužnost dr-a...
zlattai šaljem ~~~~~~da ipak bude dobrih vijesti
aleksandraj, i meni se čini da taj DHEA nešto vrijedi, jedino se malo bojim jer me u zadnje vrijeme malo boli oko bubrega pa to povezujem s DHEA. Ista je priča i kod mene što se tiče hormona. Ranije sam bila jako znatiželjna, a sada sam već sigurna da AMH neću nikada kontrolirati jer nema smisla.
da, vidjelo se na uzv, nisam imala niti jedan folikul, a pila sam klomifen, ali su zato narasle ciste pa je na ovoj punkciji dr.punktirao i dvije ciste (jedna je već prije toga pukla)...
ne znam, kako je bilo s ksenom?? biologica Mirta mi je rekla da su šanse male ali postoje, ah... živci zbor...
ksenina je priča već legenda... nadam se da se neće ljutiti ako ukratko napišem kad je zvala drugi dan da su je već skoro otpisali jer se ništa nije dešavalo (rađen je IVF a ne ICSI). Drugi dan nakon punkcije imala je transfer... zato ne gubiti nadu!
Tiki, hvala na pojašnjenju, piškim ja trakice već od devetog dana tako da se nije moglo desiti da mi je promakla eventualna O. Danas je 16 dc i drugoj crtici ni traga, tako da vjerujem da od ovog ciklusa neće biti ništa. kućna mi je sada pod takvim okolnostima science fiction. nema druge nego čekati M, sad ću valjda prvi put navijati da se i dogodi, i to što prije...
zlatta, ne pratim te baš, ti si u Vinogradskoj sada u ovom ciklusu?
taca70 zvučiš smireno i dobro, ~~~~~~~šaljem za lijepi broj folikula
Nek meni netko malo objasni one tabletice Q10!?!!
andream, da u vinogradskoj sam trenutno, čekam stimulirani u travnju i do tada sam željela probati prirodnjake ali eto, jedva jednu j.s. dočekala...i meni je rađen ivf pa je zato Mirta i rekla da još ima šanse, ali minimalne, da se j.s. pokrene....
ksena, sretnice
ne znam da li mi se čini, ali svaki puta kada sam "lipo curila" sam imala o., možda mi se samo čini
btw, tko je mirta? nova biologica?
a za ovulaciju te potpisujem, zlatta. iako samo jednom kad mi je rađen AIH nisam skužila nikakvu sluz, a ginekolog je rekao prije uštrcavanja da je ima dosta, znači mi je ni ne moramo vjerojatno vidjeti a da je prisutna.
ah, čini mi da se predstavila kao Mirta ili Mirna, hm, ali moguće da ju od uzbuđenja nisam razumjela, uglavnom, da, s biologicom iz Vinogradske sam danas razgovarala![]()
Bit će da je to ipak naša Romina... kako god, sretno zlatta. ako ti sad ne uspije, zajedno smo u stimuliranom u travnju/svibnju.