hvala curke !!!
amyx je zatrudnila u Mariboru, a blastice su joj na VV-u zamrzavali PRIJE ZAKONA. sada nam je naš dragi ministar Milinović Dadek to ZABRANIO! kao i što nam je ograničio oplodnju na svega 3 jajne stanice zbog čega mlade cure s jakim muškim faktorom riskiraju višeplodne trudnoće, a ostalima smanjuje mogućnost zaćeća...
ali nema veze, dok je Slovenije, Austrije, Češke, Belgije, čak i Istanbula i Cipra, broj hrvatskih IVF beba bit će veći od 1000 a naše klinike ionako imaju uspješnost 47 posto pa nema veze za Engleze!
Ksena hvala na odgovoru!
Ja sam nova na forumu pratim ga godinama koliko se i liječim,što se tiče novog zakona jako se malo čuje naš glas.Jedino RODE.
Prvi put sam im prošli tjedan poslala pismo zahvale za borbu za naša prava.
Znam da poslije neuspiješnog IVF-nije mam do ničega zato bi mogli barem dok su sada ovi brojni prosvijedi barem jedan dan da izađemo na ulice i
da se bar jedan dan čuje naš glas.
Ja sam pisala i ministru i predsijednici vlade pa ništa nema niti odgovora.
Ne znam ako netko ima kakvu ideju da se barem nekako organiziramo i da možda srušimo ovaj zakon po hitnom postupku???
jako se malo čuje "naš glas" jer NAS nema... možeš se boriti tako da kad tražimo nekoga za medije istupiš i javno kažeš što te muči! to bi bilo super, bili bi ti vječno zahvalni, a i ne bi se stalno ista lica pojavljivala...
ksena, u svijetlu tvog posta-kopiram ovdje: http://forum.roda.hr/threads/64040-P...ije-va%C5%BEno!
Ma niisam ja za to da sama istupam, jer sam pre sramežljiva, ali bi sigurno podržala neku raspravu
ili podršku borcima koji se bore za naša prava,ako netko ima ideju neka mi se javi.
Ali da krenem na ono što me jako zanima,a posljednje vrijeme ne vidim da se ljudi javljaju
puno sa uspijesima IVF-a ja se pripremam u 5 mj.Zanima me da li netko više zna o našem novom
biokemičaru i timu Hvala!!!!!
Izgleda da smo mi stvarno tu nemoćni,ali ako netko želi da ima još jednu osobu protiv zakona neka mi se javi!!!!
Meni dalje zanima kakvo je trenutno stanje sa uspijesima IVF-a na VV
čini mi se da se slabo javljaju naše sretne trudnice,bilo bi lijepo da nam se jave.Još me interesira kakav nam je novi biokemičar i njegov tim.Hvala!!!!
mislim žene stvarno... fakat su mi poštenije ove koje samo hopsaju i vibraju i one koje samo viču "ja, moj postupak, moje pikanje, moji transferi, moji lijekovi, ja, ja" nego ovo "dajte ideju, javite mi se"...
nitko se NEĆE BORITI ZA VAS!!!!!!! one koje i jesu nešto radila unazad dvije godine su ili u inozemstvu, ili trudne, ili su rodile ili su pak otupjele od borbe protiv ZAKONA. Ako se VI MLADE i nove cure ne izborite za sebe nitko vam neće pomoći JER TO NIJE RODIN POSAO - to je vaš posao!
nadalje, vi koje postavljate pitanja što je FET, IVF i koja je razlika između umjetne i potpomognute oplodnje - dajte se obrazujte malo, čitajte, guglajte, malo enciklopedije, knjige... pa neće vam oči ispast ako same nešto pokušate naučiti o onome što vas čeka!
AMEN
Draga beta, ja ti ne znam reci rezultate VV jer rezultati MPO u Hrvata nisu javna stvar. Al mogu ti reci svoje iskustvo. Muz i ja imamo 30 godina, dg je teratozoospermia i imamo iza sebe 6 neuspjelih postupaka IVF. Svaka cast dr, biolozima i cijelom timu al nije u tome CATCH 22. Dakle, ili borba protiv zakona ili bjezi preko granice. Ovo je zlocin prema covjeku. No hard feelings![]()
Ksena28mislim žene stvarno... fakat su mi poštenije ove koje samo hopsaju i vibraju i one koje samo viču "ja, moj postupak, moje pikanje, moji transferi, moji lijekovi, ja, ja" nego ovo "dajte ideju, javite mi se"...
nitko se NEĆE BORITI ZA VAS!!!!!!! one koje i jesu nešto radila unazad dvije godine su ili u inozemstvu, ili trudne, ili su rodile ili su pak otupjele od borbe protiv ZAKONA. Ako se VI MLADE i nove cure ne izborite za sebe nitko vam neće pomoći JER TO NIJE RODIN POSAO - to je vaš posao!
nadalje, vi koje postavljate pitanja što je FET, IVF i koja je razlika između umjetne i potpomognute oplodnje - dajte se obrazujte malo, čitajte, guglajte, malo enciklopedije, knjige... pa neće vam oči ispast ako same nešto pokušate naučiti o onome što vas čeka!
AMEN
Ja bih još samo dodala da slobodno zavirite i na druge topice - pogotovo one na kojima vas se poziva na akciju....i malim korakom se krećemo naprijed...
Danas bila na pregledu i od mojih milijun folikula nekoliko ih se izdvojili kao veći, a opet je hrpetina malih. Rekao je dr. da može biti da bude i 20 j.s. a samo nekoliko uopće prihvatljivih. Stvarno se nadam da ćemo dobiti bar tih nekoliko, osobito zato što će punkcija vjerojatno biti doista strašna, uz tako puno folikula, a bez anestezje...
Sutra još jedan pregled ujutro i štoperica navečer, punkcija u subotu. Kad bi se barem ti manji folikulići trgnuli i u subotu me lijepo iznenadili...
Vala drži se, bit će jajnih stanica ne brini,vidjet ćeš....samo se drži i vjeruj...znaš da se u jednom malom trenutku sve može preokrenuti..ja vjerujem da ćeš ti biti prezadovoljna...puno folikula pa mora biti i dobrih j.s....bit ćeš ti uskoro mamica![]()
Vala i ja sam danas bila gore,tražila sam curu sa srebrnim lančićem i privjeskom u obliku srca i nisam je našla...jučer sam ti htjela predložiti da se prepoznamo gore,ali mi je riknuo lap.
inače ja sam od danas u postupku,primila sam 1.injekciju menopura,pijem hiramicin(mm isto)i navečer na tetraborat vag.
u subotu sam opet gore pa ako si za druženje?
Vala sretno ~~~~~~~~~
nego mene iskreno zanima na koji način biraju js, zna li netko
A ti si jako pametna, prva odgovaraš na forumu glumiš Veliku mamu. Onda daj molim te budi normalna i imaj empatije pa svakome pošteno i ljubazno
odgovori ili ako nisi raspoložena taj dan apstiniraj.Hvala!!!!
(((((svima ostalima se isprčavam na ovakvome tekstu))))))
Pirice, bila sam jučer jako brzo gotova, odmah me prozvao, nisam vadila krv, pa smo se možda skroz mimoišle. Lančić je uvijek tu, skužila bi me, haha. No u subotu sam na punkciji, tako da me nećeš nikako promašiti. Super, vidimo se tada. Dobro će mi doći brbljanje, ful me hvata strah...
Uglavnom, bit će oko 20 folikula za punktirati, ali ih je 5 od 20mm i u njih dr. polaže najviše nade. Još je par na 19mm (i molim Boga da narastu) i hrpa manjih, koji neće dati ploda, ali su ipak preveliki za ostaviti i morat će ih sve punktirati. Ne moram vam ni reći kako se bojim punkcije toliko folikula bez anestezije. Osobito nakon prošle punkcije koja mi je doista bila bolna, a tada je bilo svega nekoliko folikula. No dobro, idemo korak po korak...
E da, zaboravila sam pitati dr. A., kada prestajem stavljati one želeaste vaginalete, jel zna netko? A morat ću ga zvati...
Vala sve si bliže draga. Ne boj se. Ja to gledam tako, ako su sve preživile i ja ću.
Bit će js, mora.
Mislim da si se dogovarala sa sezen, a ne s piricom ili???
Ma da, mislila sam Sezen, napisala pirica haha, sva sam neka smotana...
Vala onda dogovoreno za subotu...ja ću imati crne balerinke i bež torbu...
evo ja ti se javljam i tebi i drugim curama koje su protiv zakona i voljne su napraviti nešto kad zatreba, kad se sprema akcija, kad treba doći na prosvjed.... Roda je udruga i iza iste stoji isključivo volonterski rad. To su ljudi koji zbog ovog zakona skupa s pacijentima ne-članovima Rode troše svoje slobodo vrijeme na dodatni rad, effort, istupaju u medijima, prevode, pišu pisma, gnjave doktore), stvaraju kontakte u inozemstvu, pišu tekstove, etc. lista je dugačka..... Priključi se, javi se na PP ako hoćeš, bilo je već mnogo poziva te vrste.
dakle postoji način da se uključite u borbu protiv zakona a jedan je od njih i da se učlanite u jednu od udruga te da na taj način pokušate pripomoći. Borba je dugotrajna, zakon je na snazi još malo pa dvije godine( U Italiji im je trebalo 5 g. da nešto pokrenu, mi s ovakvim inertnim ponašanjem bojim se da ćemo još trebati mnogo više.
Ja sam rodila nedavno, imam svoje dijete, mene bi stvarno mogla boliti više patka.....Ksena28 je trudna, nju se ovaj zakon direktno isto više ne tiče, bar do daljnjega.............. Zakon se tiče vas koji ste izravno zakinute njime, kojima je šansa za uspjeh drastično smanjena......................... Osvrnite se oko sebe koje ste u postupku, jel stvarno ima 47% uspješnosti kao što ministar govori? To bi značilo da je svaka druga trudna? Koja je uspješnost na Vuk Vrhovcu? Ja vjerujem kao što sam i ranije govorila ispod 20%, s jedne strane kao posljedica ovoga zakona a s druge jer na Vuku imaju još uvijek neuhodani tim, najmlađi tim, bez obzira na iskusnog biologa....... nije on svemogući u toj priči... Time, beta100 sam ti valjda odgovorila na tvoje pitanje o trudnoćama objavljenim. S Vuka ih gotovo i nema....
Vala Mala, znam da pratiš stanje na Vuku, koliko je objavljenih forumskih trudnoća s Vuka od kad si se ti registrirala? Znam da ih nije bilo 1 ili 2, možda je sad drugačija situacija.... ne znam. Držim fige za ovaj postupak, nek ti bude dobitni, tebi i drugim curama s Vuka. Javljaj i dalje stanje jer si ti trenutno u full stimuliranom postupku i vjerujem da nam izravno možeš reći mnogo o broju punkcija, transfera, kasnije trudnoća.. SRETNO SVIMA!
Beta, ni najsavršeniji biolog, ni genijalan doktor ajnštajnovac itd. ti ne mogu protiv ograničenja oplodnje na 3 js, a to je strašno ograničenje, čak je zamrzavanje zametaka tu manje bitno. Radi se o tome da se tek svaki x-ti embrij implantira, nije tu 1:1. Ako imaš love, mlade godine (na stimulaciju ćeš reagirati) idi vani, ako imaš snage i "cojones" priključi se ovima koje se bore za svijest koliko je zakon loš. Sad ću bit ironična, nije osobno, ali ja ti to stvarno mislim - ako nemaš nijednu od te dvije stvari, ostaje ti samo mislit pozitivno i nadat se da ćeš ti bit baš ta koja će upast u mali sretni postotak, treće nema baš. Zato ću ti zaželit prvo sreću, a onda sve ostalo.
Mislim... to pitanje kakvi su... to ti je kao da imaš na bojnom polju, recimo, genijalnog samuraja (najboljeg mačevaoca u svojoj generaciji) i diviziju tenkova... i ti pitaš, dobro, nego kakav je taj samuraj... Malo ti je to u tom stilu, na žalost.
Posljednje uređivanje od ina33 : 24.03.2011. at 16:35
A gle, ja sam zadnja koja će reći išta pozitivnog o ovom zakonu, ali moramo biti realne. Na VV je svaki dan hrpa žena, a na forumu nas piše svega nekoliko. Ovo nije referentni uzorak prema kojem se može išta reći. Ono čemu definitivno svjedočim jest da ima dosta trudnoća gore, ali to ne govori ništa u prilog ovome zakonu i kad se pogleda postotak cura koje idu u postupke i onih koje ostvare trudnoću, to je sigurno koma.
U kontaktu sam s dosta cura od gore, pa ću sigurno moći dati informacije koje saznam. Zapravo danas sam saznala od jedne svježe trudnice gore da je jedan dan ispalo totalno nevjerojatno, od 5 transfera je bilo 5 trudnoća. NO, što je s onih hrpetinu transfera koji nisu završili trudnoćom? Ili još tužnije, s onih pokušaja oplodnje stanica koji su završili bez transfera...?
Moja stimulacija je bila prema nekim drugima dosta slaba, danas smo završili sa stimulacijom i primila sam sve zajedno 12 gonala i 4 cetrotida. Još nemam pojma hoće li ovo uroditi plodom boljim od onih klomifena. Na klomifenima sam imala uvijek samo 1 stanicu, a folikula je bilo jednom 3, jednom 4. Sad ih je 20-ak i vidjet ćemo kako će to završiti.
No s druge strane, plan B i definitivna odluka je da ukoliko sada ne uspije, sljedeća prava stimulacija je Slovenija (ovdje mogu furati te male klomifenske protokole)...
Vala ajde pogledaj na pdf-u naše trudnice listu iz 2008 i 2009 godine i pogledaj koja je klinika imala najviše forumskih trudnica, mislim da je s tim sve jasno
ja sam ostala na VV jer iskreno mislim na nigdje osim privat ne mogu dobit ništa bolje a za privat nemam love
Ma razumijemo se, draga totalno, samo želim reći da argument: "koliko ima trudnica s VV na forumu" i nije neki pošto samo nekoliko cura s VV uopće piše tu. Nitko ne spori uspjehe ove klinike u "staro zlatno doba"![]()
Vala želim ti sreću sutra na punkciji da bude puuuuuno j.s. i da uskoro postaneš trudnica![]()
Hvala svima na odgovorima znam i sama da je zakon rigorozan i sama sam svima pisala i Miletu i Jaci pa ništa.
Svim curama koje su u postupku ili čekaju rezultate želim PUNO PUNO SREĆE!!!!!!
Bilo nas je jako puno s foruma na VV, ali svi smo se raštrkali zbog nove situtuacije, zakon, odlazak Lucingera i Lane, a ima žena koje su rodile pa možda sad ne pokušavaju, manji broj nekadašnjih parova je ostao u toj klinici. Ja se također sjećam skakutanja na ovim stranicama skoro svaki dan. No to su bila neka druga vremena!
Svima želim puno sreće
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 25.03.2011. at 10:50
Cure, malo upadam, ali me zanima da li u ljekarni u VV ima klomifena i ima li netko tel. broj te ljekarne. Tx unaprijed!
oprosti što nisam odgovorila prije ali nisam svaki dan na forumu.krećem sutra jer mi je sutra 3dc.nadam se da ću ovaj put imati više sreće nego prvi put kad je beta nakon 14 dana bila1.20.,ako je tko za druženje iat ću narančasti ruksak pa se vidimo.sutra ću se javiti s najnovijim vjestima što dalje.svima koje idu suta na pukcije želim što bezbolniji prolaz a svima koje idu na tranfer da budu trudilice.
Ne Šiškica, oko 150 kn.
Posljednje uređivanje od ježić : 25.03.2011. at 19:00
Kupovala sam ga u 10 mj. prošle godine i bio je okruglo 50 kn..
Pogubila sam se više s tim informacijama o Klomifemima.. Nekada su bili na recept , sad očito više nisu..i nema ih baš po ljekarnama..
Jedna od stvari za koje sam se zarekla je da Klomifem više nikada ne ulazi u moja usta ..
Pa valja u skladu s tom odlukom više i ne pamtim informacije![]()
Hej VV-ice, još malo pa krećem na punkciju, bojim se pošto je toliko folikula, ali zapravo samo molim Boga da bude stanica. Bilo bi ok da bar za slučajeve gdje je puno folikula imaju neku opciju lokalne anestezije. I smiješno mi je što kad krećem u postupak mislim, samo neka bude puno stanica, blabla, a onda kad dođe taj dan, bojim se hoće li biti i jedna...
Pusa svima, čujemo se poslije. I to će proći i bit ću jaka za naš cilj što god bilo.
Evo me, gotova punkcija. Bila je jako jako bolna, no doktor je bio brz i doista nježan, a sestra Goga anđeo kakvog nema nigdje, bez nje bi to bilo pakao. Jako sam sretna jer imam 7 jajnih stanica i oplodit ćemo 3. U ponedjeljak je transfer i nadam se da će se lijepo oploditi.
Bilo je 6 cura na punkciji i sve smo imale dobar rezultat, par ih je imalo po 6 js, jedna 5 js i ja 7, no večina je bila na doista jakoj stimulaciji.
2 curke su imale transfer, jedna je sada bila u prirodnom ciklusu i dobila 1 js, a odmrznuli su joj tri iz prošlog, od kojih je jedna preživjela odmrzavanje, oplodila se i na kraju su joj vratili te 2 (1 iz prirodnog i 1 odmrznutu). Drugoj curi su vratili isto 2 embrija, no ona ima dosta nezgodnu situaciju. Ona je 78. godište, no hormoni pokazuju da je u predmenopauzi, pa na nekim doista nenormalnim dozama menopura i gonala dobiva svega par folikula.
I bila je jedna inseminacija.
Koliko sam shvatila, u zadnje vrijeme umjesto brevactida, cure dobivaju decapepty. Malo sam proučavala jučer i našla nekoliko istraživanja koja su pokazala dosta veliku uspješnost kod uporabe dec. umjesto hcg štoperice, osobito kod žena s pcosom, u riziku od HS.
Nakon punkcije smo dobili i pola brevactida i od sada sam na cefaleksinu i utrićima. Eto, toliko od mene i pozdrav svim curkama koje su danas bile borci sa mnom. Ovu punkciju je doista trebalo preživjeti...
E da, samo da vam kažem kao informaciju, razgovarala sam s dr. o zamrzavanju i rekao je da je u zadnje vrijeme imao 2 trudnoće iz zamrznutih stanica. Odlučila sam zamrznuti iako znam da je šansa tako mala, no ipak je nešto. Sviđa mi se što na VV kombiniraju stanicu iz prirodnog ciklusa s tim odmrznutih
I veliki pozdrav Capki, baš mi je drago što smo se upoznale.![]()
Od kada kombiniraju zamrznute js s svježim. Ja sam u 2 mj. mogla samo odmrznuti , a znam cure koje su isto bile u smnom ni jednoj nisu htjeli kombinirati. Meni je rečeno dok god ima zamrznuti sviježe ne uzimamo.
Naprimjer meni su komotno mogli jer sam imala 3 zam js, samo je jedna oživila, ali nisu.
Pa me zanima od kada je ta kombinacija.