definitivno 21.03. punkcija sa 22 js.
definitivno 21.03. punkcija sa 22 js.
jedan savjet vezano za bolna mokrenja nakon punkcije....
dok mokrite pritisnite dlanom onaj bolni dolnji dio trbuha .ja sam mogla jedino tako
Posljednje uređivanje od Aurora* : 19.03.2011. at 14:31
dorina ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ neka ti je dobar tulum u labu i super JS! Nadam se da te nije jako bolilo nakon punkcije!
LiliOTV ma kud ćeš planinaritja sam se valjala po kauču i krevetu kao da sam ranjena... pre jaka si... kad bi barem svima nama rane na duši zacjeljivale brzo kao i rane na tijelu....
[QUOTE=Aurora*;1846516]Stanica ce mozda biti jos i visa ili mozda ipak malo manje, sto bi bilo i bolje... To se ne moze znati prije punkcije nikako. Ono o cemu je sada rijec su folikuli, ne jajne stanice. To je bitna razlika, zato je vazno da to ne mijesamo.[/QUO
ipak je 22js od 24 folikula tako je i očekivano
dorina199 od~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sjajnu oplodnju i vrhunsko dijeljenje!!!!
Dorina sretno!!
Kod mene jos nista novo.....nesanica, depresija, plac i onda opet u krug
Sumskovoce i Mali Mimi, nije bilo bas ono klasicno planinarenje :D
Vise brzi hod po sinusoidnom makadamu Ucketo radim i inace pa rekoh ako neke mogu u shopping sto ja nebih mogla to, jer za mene je shopping pandan nekoj zescoj sportskoj aktivnosti. Nisam se sjetila da su kod punkcije u anesteziji malo manje pazljivi jer pacijenta ne boli pa kao mogu.....uglavnom ne budem to vise ponovila
Samo sam se htjela praviti kao da je sve normalno i uobicajeno, tako mi bude lakse....
Ajme kad ce vise vjestica......danas mi je 30-i dan ciklusa.
Lilly mislim da je utučenost normalna nuspojava nakon punog stimuliranog pokušaja. Sve smo to prošle i znam da nije ugodno. Odtuguj, nema ti druge. Imaš jedan ogroman cyber hugod mene!!!!
Ma bit će, znači transfer ćeš imat pet dana nakon punkcije to je puno bolje nego nakon trećeg dana!!!
Znači stanice se dobro dijele...jupiii!!!
Sretno još jednom i javi kako je prošlo!!!
Pretpostavljam da su ti se sve tri stanice uspjesno oplodile i podijelile, cestitam
Meni je prof. rekla da u tom scenariju, kod zena ispod 36 godina, idu na peti dan kako bi "visak" embrija otpao da se ne riskira s viseplodnom trudnocom. Takodjer mi je napomenula da postoji sansa da u ta dva dodatna dana sva tri embrija propadnu pa se ostane bez transfera. Bas me ljuti sto su te tako brzo skinuli s telefona i nista nisu pojasnili, odluka o broju vracenih embrija je samo tvoja i ako si htjela mogla si inzistirati da ti vrate sva tri na treci dan. Ipak, nadam se, tj. vjerujem da su dobro procijenili i da ce te na dan transfera cekati najmanje jedna savrsena blastocista
Zelim ti puno uspjeha i nek bude ta treca sreca!!![]()
Lilly nadam se da se dorina nije zbedirala kad je pročitala da postoji šansa da se ni jedan ne razvije u stadij blastice. Znaš i sama da kad čekaš transfer si super osjetljiva na svaku riječ. Ti si friška u tome, najbolje znaš... Makar, ok, iskrenost...sve znam, nemoj mi zamijerit
dorinaPo meni naši biolozi žele pod svaku cijenu napraviti transfer, da nam daju šansu za trudnoću, a obzirom da su čekali stadij blastice, pretpostavljam da su i JS i plivači bili u top-formi. Sve će bit OK, blastice samo što nisu!!! Ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od![]()
Mislim da Lily uopće nije pretjerala u obrazloženju štoviše mislim da je potrebno curama pojasniti situaciju s kojom se mogu susreti, to često puta dr. propuste jer su u žurbi.
ovo je naša realnost da se mogu oploditi samo 3 j.s. i da one mogu i ne moraju postati blastice, no svi se nadamo da hoće ali ipak nije loše znati. Ja se nekako uvijek pripremim na najgore pa se iznenadim kad je situacija bolja, a kad nije onda sam nekako psihički spremnija. Da nije tako mislim da bih već odavno prolupala sa ovoliko staža u MPO-u.
Dorina sretno i pitaj što ti je s viškom j.s. jesu li ga zamrznuli...![]()
hvala cure na odgovorima, "spremna" sam na najgore, tj malo sam se pripremila, ah što bude, i dalje neka nada raste u meni. pitat ću za ostale js što je s njima premda mi je dr rekao da bi išao na 4-5 dan ako bude kvaliteta dobra ali da nazovem treći dan da to provjerim u labu jer da se ne dijele dobro ili da su loše kvalitete da će mi reći da dođem 3 ili 4 dan da on ne želi toliko riskirati s obzirom da sam dobila mnogo js na punkciji, tu sam se malo utješila ali ipak me je strah to ne mogu izbjeći. Nestrpljivo čekam subotu ali sutra idem nešto u grad pa ću navratiti da vidim kad bi otprilike trebala doći da ne čekam puno. I ja vama želim mnogo velikih brojki... javim se u subotu kad saznam što i kako...
Bo...i ja se nadam da se Dorina nije "zbedirala", zapravo ne vidim zasto bi....njoj je ovo treci put ako sma dobro shvatila i pretpostavljam da je to i znala ali nikad nije lose ponoviti za nekog tko je nov i ne zna. Ako se na topicu "potpomognuta na KBC RI" ne moze raspravljati i savjetovati o njihovoj praksi onda ne znam gdje se moze....Vibrice i slicno su super, osobito na "Odbrojavanju" i "Nakon transfera" kad se vise bas i ne moze uciniti nista drugo, ali ovdje bi nas prvenstveno trebale zanimati cinjenice koje nam zaista mogu pomoci.
Kao sto sam rekla, ja vjerujem da ce Dorina dobiti izvrsnu blasticu, mozda i dvije, zasto ne, kazem vjerujem, jer zapravo vjerujem u rijecku postavu i njihovu prosudbu, ali kad se odlucuje o mom zivotu, mom tijelu, mojim/nasim stanicama i nasem potomstvu tu sam jako besramna da saznam sve sto bih trebala znati i da mi se dopusti da sudjelujem u odluci. Nekako pretpostavljam da i drugi jednako tako zele znati i odlucivati o svojem postupku.
Falaa![]()
Pomoć.
Frendica je u postupku u Rijeci, a šteka sa informacijama.
Trenutno čeka transfer u subotu, a biologica ju je sprašila da ne smije zvati.
Pa moli za info:
Kakvo je pravilo kod njih? Da li sami stvarno zovu pacijente i izvještavaju o informacijama glede razvoja/djeljenja stanica, eventualne promjene, vrijeme kada točno doći na transfer?
Da li uopće daju informacije ikakve ili čekaju da žene osvanu u datom vremenu na transferu?
Ili ih se pak može mučit i zvati?
Hvala![]()
ja kad sam čekala transfer,rekli su mi kad da zovem.poslije sam biologicu pitala dal mogu i sutra zvat a ona mi odgov. da nemam zašto,da ako nešto ne bude kako treba da će me oni zvat i da nije dobro da ih stalno "vade" i provjeravju kakvi su jer da gube na kvaliteti- to je moje iskustvo.
onda možda bolje da se strpi do subote-bit će sve ok... sretno!
ja sam OBAVEZNO na dan transfera oko 9h zvala laboratorij da provjerim da li će uopće biti transfera jer mislim da bi se raspala tamo ispred njih kad bi mi rekli da nije uspjelo
a sigurna sam da dr. nije imao pojma da li sam zvala ili ne (savjet je bio da ne zovem, ali...)
Nekad je bilo pravilo da zoves drugi dan po punkciji...a sad...evo ja friska, danas bila...kazu ti kad da dodjes na transfer - tad i tad u toliko i toliko i nitko ne spominje zvanje laba. I onda cekas da vidis sta ce ti rec, neke cekaju cijelo jutro da bi transfer bio 3. dan, neke posalju doma da cekaju 5. dan a nekima se kaze kako od transfera nista. Istina, meni bi bilo draze da mi se kaze telefonski da znam sta me ceka a zasto tako ne ide nemam pojma.
Posljednje uređivanje od Kikica1 : 24.03.2011. at 15:48
dorina,i meni je bilo tako, nisu mi htjeli napraviti transfer 3 dan, čekali smo 5, vratili mi 2 blasociste. I sada čekam. Sretno
Meni je receno da ne zovem, nego da treci dan dodjem tamo i da cu sve saznati.
Zvala sam prvi dan nakon punkcije da vidim ako su se stanice oplodile i ako je pocela dioba i dobila sam info. Onda sam ponovo zvala ujutro na dan transfera i dobila info da li ce ga biti. Isto kao i vojvodjanki bilo bi mi uzasno da dodjem puna nade i onda mi kazu da nece biti nista od transfera. Mislim da svakako treba zvati bez obzira sto oni kazu. Mozda najbolje od 13 sati na dalje, kad im zavrse spermiogrami, oplodnje i transferi pa imaju vremena da se jave. Vjerujem da su im prijepodneva preintenzivna za javljanje na telefon.
Mi smo nekad zvali samo jednom taj 2. dan da nam kažu jel se oplodilo što i kada je transfer, u svim klinikama savjetuju da nije dobro stalno zivkati i da nam provjeravaju kako su embriji tj. da nije dobro za embrije. Oni ih moraju provjeriti taj 2. dan da se vidi jesu li se oplodili i premjestiti iz jedne kultivacije u drugu kad se ide na blastice a to se radi 3. dan, u međuvremenu mislim da ih ne vade i ne gledaju svaki čas jer to stvarno nije dobro za njih. Tako da mislim da nije stvar toliko u gužvi već u ovom drugom.
Evo mi počeli kratki protokol.Decapeptylom i gonalom2x. Jel mi može netko reći dali mogu u nedjelju doći kod sestre da mi oni daju gonal jer mislim da neću ja to znat zmućkat.
Mali Mimi i Kiki30 ja zaista neznam nista o tome sto se dogadja u labu, u cemu stoje embriji, kakav je monitoring, na koliko su stupnjeva i u kojim uvjetima i sasvim je moguce je da ih postupak pregleda narusava ali malo mi je ta prica o ne zvanju zbog mogucnosti da "pokvarimo" vlastite embrije prenategnuta. Mislim da im je to failproof odgovor kako bi nas se demotiviralo da zovemo, jer tko bi radio sebi na stetu?
Skoro sam sigurna da oni jednom dnevno cekiraju embrije, ako ne jednom dnevno onda sigurno prvi dan nakon oplodnje da vide je li doslo do diobe i treci dan nakon oplodnje da znaju i sami koliko ih ima za transfer. I to su otprilike ta dva puta koja bi i mi trebali biti informirani o tome kako stvari stoje. Oba puta kad sam zvala dobila sam informaciju u roku od desetk sekundi dok su me pronasli u papirima, znaci nije da kad mi zovemo oni trce u vitrinu, vade mikroskop i gledaju tog trena smao za nas, nego daju onu informaciju koju su imali od jutra toga dana. Pretpostavljam da se na pocetku jutarnje smjene pregleda stanje i to je to. osim toga prof. je rekla kako ce Rijeka uskoro uvesti monitoring embrija, pa ce sve buduce mamice moci od punkcije na dalje promatrati napredak svojih embrijica (ako nisam nesto krivo shvatila). Bas cu pitati jer sam danas konacno prokrvarila i pretpostavljam da cu prvu folikulometriju imati iduce subote.
Aleluja....
Lily to sam i rekla da gledaju otprilike 2 puta embrije u roku 3 dana.
Ovo sa nezvanjem je uputa koju smo dobili i u Mariboru, isto tako su rekli ako dođe do nekih većih promjena da oni zovu nas. U Rijeci je još moguće sve to zabilježiti na papir jer nema puno pacijenata, ali tamo gdje je gužva to ne rade, recimo na Vv gdje se nekad obavljalo po 20 punkcija i transfera dnevno smo svi dolazili masovno 2.dan nakon punkcije da nam kažu situaciju nekima ne bi došlo do oplodnje pa bi sve bilo otkazano, nekima su rekli da dođu sutradan itd.
To s monitoringom bi bilo super da budemo u toku a da ne narušavamo rad u labu stalnim zivkanjem
da se javim transfer uspješno obavljen vraćena mi je jedna blastocista i čekam betu 11.4.
imam 9 kvalitetnih stanica zamrznutih. sretno svima!!!
Bravo Dorina, želim ti veliku betu 11.4.!!!
E da te još pitam koliko dugo čuvaju smrznute stanice?
Super DorinaMislim da bi ti s blasticom stvarno mogla biti 3 sreca!! Uzivaj u slatkom iscekivanju i navijamo za veliku betu
![]()
dorina hurra za blasticu!
maza super super, ovo su super vijesti!!!!
hvala!!!!
evo, ja u petak imam prvu folikulometriju...ima li koja od vas ovaj tjedan folikulometrije?
Lilly šaljem ti PP
Evo curke da vam se javim. Et je bio 17.03. i vraćena mi je jedna blastica. Nisam dobila mengu i napravila sam testić (nisam mogla izdržati) i test je bio pozitivan. Sada čekam betu 4.4. i nadam se skorom ultrazvuku i da će sve biti u redu. Još ne mogu vjerovati i biti sigurna dok ne vidim. Poz
Čekati ćeš točan datum??? Ja bi pukla do onda od neizvjesnosti, pogotovo sa + ili I I na testu! Čestitam!!!
HrabriceČestitam!!!!
Hrabrice onda mojza strpljenje i poslušnost! S obzirom na ovo ranije što ti se događalo, onda te potpuno razumijem! Još jednom, čestitam!
Hrabrice bravo!!!!čestitam!!!
Bit će to velika beta sigurno!
Dorina kako si draga? Kako kratiš dane? miruješ ili radiš? Ajde javi se
Curke kod dr. V, kad on ima folikulometrije? Rano ujutro ili kasnije? Onako malo planiram nadolazeći postupak i sve se pitam kad ću dolazit![]()