-
što se jedia tiče 
komotno bih se mogla izjasniti kao ateist ako uzmemo u obzir to da ne štujem nikakva božanstva (i da se 100% dokaže da postoje, i dalje ih ne bih štovala). no, zašto ne bih zakomplicirala sasvim jednostavnu stvar i od 1+1=2 napravila 5/5 * 2/2 * 3^0 + 4^0 * 1*1 * 6/6 = 2 
imam neke svoje teorije koje su tu negdje sa ovime što je napisala isvetica, a prilično me asociraju i na jedijevski opis sile (jest da mi kod njih nikako ne leži preizražena podjela na dobro i zlo pošto je u mojim očima sve u nijansama sivog. i znam da je to samo sci fi, bez brige.) uglavnom nastale iz nekih osobnih iskustava i istraživanja raznih religija, njihovih teorija i praktikuma. nisam član nikakve sekte, vjerske zajednice, kako već to želite zvati. niti planiram to postati jer na mene bi to djelovalo užasno ograničavajuće u duhovnom smislu. dakle, nemam etiketu. sad se od mene traži da si zakeljim etiketu (ne izjašnjava se mi nije nikakva opcija jer se itekako izjašnjavam ali mi je to teško sabiti u jedan naziv). pa eto... jedi, pagan... ateist na tripu
ne vidim neku pretjeranu razliku u bitnosti.
rekla bih da je na ovom popisu najbitnije da se oni koji su članovi nekih vjerskih zajednica tako i izjasne, jer te statistike imaju utjecaj na djelovanje njihovih vjerskih zajednica, odnos države i društva prema njima i sl. od nas nesvrstanih nikome ni iz džepa ni u džep, tako da neka razlika između druida, jedia i agnostika na ovom popisu ne igra neku ulogu. a možda nasmije osobu koja će provjeravati te podatke.
nego, mene zanima, pošto uz svoje ime, prezime i oib navodim vjeru i nacionalnu pripadnost - dvije stavke koje su glavni temelj za osudu i diskriminaciju u primitivnijim krugovima kojih u hrvatskoj ima kao u priči, kome su ti podaci točno dostupni? posebno što se tiče ostalih državnih službi? čini mi se da bi u teoriji trebali biti dostupni samo dzs-u, međutim mene više zanima kako je to doista u praksi?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma