Nikako mi nije namjera povrijediti ičije osjećaje, bilo vjerske , bilo ikakve. Tako da se nadam da te nisam ja uvrijedila Ljiljana. Zato jer sam čitala par preliepih tvojih postova,i to o stvarima u kojima se ne slažemo, pa te doživljavam baš nekako meku, mirisnu i bijelu poput nicka...
No, s druge strane , ovo je javan forum, koji nije vjerski, katolički . Stoga mislim da svatko ima pravo postavljati pitanja na ovoj temi . Postoje katolički forumi i tamo su svi složniji oko nekih pitanja koje nas crne ovce tu muče.
Ne znam da li sam sad dobro shvatila da Mujica nije curica? Nema veze. Nadovezujem se na Pradu i oniks, jer mislim da je stvarno porazno po KC u Hrvata, da se to moglo dogoditi. I osobno , ne znam da li me više smeta da to ekipa ne doživljava kao problem ili je samo licemjerna, i misli neka psi laju, a karavana će svejedno proći. I ako sami katolici ne osude to , opet će se neki novi papa morati ispričavati za grijehe prošlosti. Jednako kao što su se do sada morali ispričavati za mlakost pri osudi nacizma, za spaljivanje vještica, za pedofiliju.... Mislim da katolici prečesto shvaćaju onaj Marijin Fiat kao pokornost u smislu selektivnog gledanja stvari oko sebe. Ako je netko bio buntovnik, bio je to Isus. Mislim da bi on prvi rekao da hrvatski biskupi rade vašar u njegovoj hiži.