Stranica 7 od 112 PrviPrvi ... 567891757107 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem Apricot u predzadnjem postu, ne osjećam se loše što ću plaćati manje. Ali malo me smeta floskula koja se provlači, a to je da oni koji će plaćati manje, ili ništa su automatski neškolovane ljenčine. U ovoj je...oj državi je apsolulutno nevažno koliko je tko uložio u svoj posao i školovanje.
    Ma nitko ne govori to. Upravo suprotno. Mislim da se svi borimo protiv epiteta "bogataši" za ljude koji su to zbog nekog razloga-zaradili. Još ako su to zaradili -pošteno
    Npr. budale ko ja kojima i obični autorski honorar ide kroz žiro, da nebi nešto uskratili

Stvar je u tome da nitko nema mogućnosti realno utvrditi nečije stanje. Netko ko radi od do i zarađuje 10000kn, pa ni djecu ne vidi-možda ima stare sirotinjske roditelje kojima plaća režije i hranu, kredit za stan u švicarcima, i pije lijek od 500kn dozu. Ko zna. Možda takve probleme ima i onaj s 3500kn , a možda i ne.

Sve je to neutvrdivo, jedino je jasno da prvi više uplaćuje u proračun već sada.

Vrtić je usluga nemoćnima (djeci) i njihovim zaposlenim roditeljima i mora se omogućiti iz ostalih sredstava!!! grada uz malu nadoplatu od strane roditelja. Svih jednako. Kad već dobivaju jednako za nju i kad ne postoji način da raspodjela bude pravedna..

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pitanje: u vrtiću su mi upravo rekli da mi potvrda o prebivalištu za dijete ne treba ako je već u vrtiću jer ju imaju ali da treba potvrda sa Porezne i za dijete (???) i da se ne ide u Vukovarsku nego u Područni ured prema mjestu stanovanja. Kako da otkrijem gdje pripadam i kakva je to potvrda o djetetovim primanjima?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MBee ja mislim da se na prihode djeteta misli na alimetaciju. e sad da li je to to ne znam. nazovi grad pa pitaj, pa nam napisi ovdje da i mi saznamo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

rekao Predstojnik neko veče da postoji call centar.
    zna li netko broj?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zaista ne znam šta bi više rekla na ovu temu. Žao mi je što ne postoji snimka, pravi "dokumentarac" sa tribine, pa sa cijeli svijet čuje ono što smo mi tamo slušali. Da svi vide kakvim nas majmunima hoće napraviti. Da se zna kako je sve dobro smišljeno i promišljeno. Nema projekcije, nema plana, nema objašnjenja koje dokumenta donijeti... Ništa.
    Zamislite da idete npr. upisati se na faks i da vam tamo na referadi službenica kaže, pa donesite papire koje smatrate da vam trebaju, to je stvar vlastite odgovornosti!
    Da se razumijemo, cijela priča je dobro smišljen PR samog Bandića, on namjerava nastaviti svoju političku karijeru i trebaju mu glasovi, a na ovaj način će pokazati kako on moralan i pravedan igra Robin Hooda u hrvatskim šumama, uzima od "bogatih" i daje siromašnima. A kod nas plodno tlo samo tako. I ne može nam pomoći to što to vidimo, kad većina ne želi progledati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje: u vrtiću su mi upravo rekli da mi potvrda o prebivalištu za dijete ne treba ako je već u vrtiću jer ju imaju ali da treba potvrda sa Porezne i za dijete (???) i da se ne ide u Vukovarsku nego u Područni ured prema mjestu stanovanja. Kako da otkrijem gdje pripadam i kakva je to potvrda o djetetovim primanjima?
    isto ko i za tebe, u podrućnom poreznom uredu.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znači, od dohotka oduzmem onaj stupac poreza i prireza i dijelim sa članovima obitelji ili ne oduzimam? Netko kaže da, netko ne...
    I budući moj vrli poslodavac kasni sa isplatom plaća nekoliko mjeseci, sad ispada da sam ja cijelu godinu imala plaću, a ne da sam 3 mjeseca bila na komplikacijama!!! Grrrrrr....
    Posljednje uređivanje od Franciska75 : 14.04.2011. at 09:27

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moje pitanje je sljedece.. od prosle godine sam na porodiljnom tj cijelu prošlu godinu sam bila na porodiljnom...a nemam posao kamo da idem po potvrdu koliki mi je bio prihod prosle godine?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sve potvrde u poreznu
    na vasoj ce pisati 0 kuna
    Porodiljne naknade ne računaju jer na njih ne ide porez

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jutros sam nosila papire u vrtić. Osječala sam se kao da prostirem na stol cijelu svoju privatnost. Evo vam pa svi vidite koliko zarađujemo i uzmite nam, zaslužili smo.

Već je sto puta napisano ali nikako mi ne sjeda da ćemo za istu uslugu plaćati različito, kako to može proći?? Jer se skupština boji reizbora, oni se boje vlastite sjene i onda na sve bandićeve idiotarije pristaju jer svako čuva svoju stolicu, briga njih za pravednost i briga njih za nas.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam samo ustvrdila da pravde nema ni po ovom načinu plačanja vrtića ni ako ga promjene, jer uvjek netko ostaje zakinuti, te da je žalosno što se ne gleda i iznos koji ljudi izdvajaju za stabeni kredit, jer na to nekima ide cijela plaća ma koliko ona bila.

Ustvrdila sam i da ljudi s manjim i većim plaćama, odvajaju za kredite, i moraju djecu voditi u vrtić ako su zaposleni.

Ustvrdila sam isto da obrazovanje često nema veze s visinom nečije plaće, već ovisi od poslodavaca kod kojega radi.

Nažalost kolike nam god plaće bile, svima nam ostat je -gotovo ništa, i većina nas je u minusu i od njega živi bez obzira na broj djece, podstanarstvo, nasljeđenu kuću ili život u kreditima za stan.

Zanimalo me samo kako je to vani rješeno i zašto mi nemožemo tako, ako je to kod njih bolje.

Isto tako sam ustvrdila da svi izvan Zg-a plaćaju puno više vrtić bez obzira na sve stavke koje sam navela, a da im mi ovdje sigurno izgledamo "kao bahate kokoši".

Složila sam se da od tih para koje će sad dobiti vrtići, niti će ići tetama u džep, niti će se više vrtića izgraditi ili obnoviti.
    I da je sve ovo pretakanje iz šupljega u prazno, bez obzira kome ide u korist.

Ne mislim da je ovo zakon koji će "opelješati" bogate, jer prave bogataša u RH možeš na prste izbrojit i njihova djeca ili imaju neke skupe školovane dadilje ili idu u specijalizirane privatne vrtiće.

Sve ovo što sam napisala je za neku drugu temu i raspravu, a ne ovu gdje cure pitaju konkretna pitanja na koja im trebaju odgovori, pa vas molim da ni ne komentirate moj post, da ne skrećemo temu a i uvjerenja sam da ovaj zakon nikada neće zaživjeti jer će gospoda uvidjeti da si tako samo prazne kasu.

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319

ja isto ne mogu naći broj call centra o kojem govorite, vjerovatno su opet muljali

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni uopće ne bi bilo neugodno da plaćam istu cijenu vrtića kao i do sada. Zašto? Pa evo zašto. Zato što smo mm i ja državni službenici, primamo solidnu plaću, cijelu preko računa, dakle bez muljanja. Na plaću plaćamo debele poreze i davanja. Opterećeni smo kreditima jer drukčije ne znam kako bismo živjeli, a živimo prilično skromno, bez izleta i luksuza. Prihodi nam se dijele na 4 člana kućanstva. Vrtić smo dobili bez protekcija, potpuno legalno. Nemamo baka servis niti novca za tete čuvalice. Naša djeca među prvima dolaze u vrtić i zadnja odlaze. U vrtić dva puta mjesečno donosimo papirnate i vlažne maramice, čaše, papirnate ručnike i sl.
    S druge strane poznajem hrpu roditelja koji nisu tajili da su mjesto u vrtiću dobili "onako", preko veze. Imaju logistiku, što ujedno znači da im djeca u vrtić dolaze kasnije, ranije odlaze. Neki od njih niti ne rade jer druga polovica ima firmu pa nemaju potrebe. Jedan dio zaista prima "minimalac", ali to je ono što se vidi crno na bijelo. Istina je da pogolemi dio plaće dobiju na ruke, ali tko zato pita.
    Naravno, ima i onih drugih koji se ne mogu svrstati u ove kategorije, kojima je prilično teško. U svakom slučaju, predložena kategorizacija plaćanja vrtića nema smisla, više je kriminalna nego poštena. Dok se situacija u društvu ne sredi da sve bude apsolutno pošteno i transparentno, ovakvim kategorizacijama cijena bi se trebalo žestoko suprotstaviti.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30520

vezano za ovo jučerašnje gradsko priopćenje; kako se plaćaju vrtići u Rijeci?

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da li ćete prijavljivati kao članove kućanstva samo osobe koje imaju prebivalište na adresi na kojoj prebivalište ima i dijete ili i nekog ko na toj adresi ima boravište?
    Pišem i ne vjerujem da to uopće pitam... skupljam papire i ako ih predam, bit će to 29.-og...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Fortune Roda se suprostavlja, žestoko, od kada je prijedlog ugledao svijetlo dana (dakle dok je odluka još bila samo prijedlog).
    Na žalost mnogi još uvijek ne razumiju protiv čega se to Roda, ili da kažem, ja osobno, bunim. Oni koji bi to trebali razumijeti, odnosno oni koji
    mogu donijeti neku promjenu i srušiti odluku, do sada su samo obećavali. U ovom trenutku vjerujem da će na obećanju i ostati.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hm...cijelo vrijeme se po tim papirima spominje samo prebivalište...

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako sam ustvrdila da svi izvan Zg-a plaćaju puno više vrtić bez obzira na sve stavke koje sam navela, a da im mi ovdje sigurno izgledamo "kao bahate kokoši".
    Ja ne znam o kojim gradovima ti stalno pišeš! Gdje je to vrtić 1200-2000 kuna? I gdje nije cijena vrtića ista za sve (osim oslobođenih od plaćanja)?
    Hoće mi itko odgovoriti za oduzimanje poreza?!
    Posljednje uređivanje od Franciska75 : 14.04.2011. at 10:28

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa da, gleda ce neto cifra, nakon oduzimanja poreza i prireza i nadam se i posebnog poreza.
    sad, ovo za posebni poreze i ja pitam, oduzima se, jel tako?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

IvanaZg, evo ti za primjer: u Osijeku je vrtić 500kn za prvo dijete, i umanjen iznos za 20% za drugo. Obitelji s troje ili više djece plaćaju manje. Gdje je tu toliko skuplji vrtić nego u Zg? S tim da dodatni programi se plaćaju po 100kn/mj. , a ne 400 kao u Zg. A prirez je 13%.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, mene isto iznervirala ova tema.

zato jer ide skroz ukrivo, kao i svaka na kojoj se priča o novcu.
    po mom mišljenju, skroz je kriva argumentacija tko na što koliko troši. i koliko kome ostane na kraju mjeseca kad plati sve račune i veliki stambeni kredit. da, i? onaj ko ima 3000 kn plaću jednostavno ne može shvatiti probleme onih koji imaju 15000 kn plaću, kako to vama nije jasno??
    uopće taj argument stambenog kredita kao i argument koliko ti ostane na kraju mjeseca mi je skroz bezveze.
    a da ne govorimo argument da je neko trošio na školovanje da ne bude radnik u kauflandu
    pa zato mu sad država mora sufinancirat vrtić.
    meni je to skroz uvredljivo.
    kao i krumpirić kad kaže ani ko ti kriv što imaš troje djece.
    pa ja sam sigurna da ti je jasno da imati troje djece i plaću od 5000 kn da to ipak malo više košta nego jedno dijete uz plaću 15000 kn.
    kao i argument da je ovo diskriminacija jer za istu uslugu se plaća različito.
    ne, za istu uslugu se plaća - isto.
    samo je razlika koliko grad svojih novaca izdvaja da pomogne roditeljima. to je primanje državne/gradske pomoći. neko plaća za tebe.
    nemojte ljudi takve argumente izvlačiti.

moje mišljenje je da je ovo kao zakon protiv rada na crno.
    u europi većina država ima isto imovinski cenzus za vrtiće. ne sve, znam za beč da je u beču svima vrtić besplatan. evo i norveška. ali drugdje su isto imovinski cenzusi.
    ali, ono što je SRAMOTNO, da u državi gdje je sve neuređeno, apri je ja mislim to negdje napisala, gdje OIB nije profunkcionirao, gdje su moguće tolike malverzacije i gdje je nemoguće utvrditi koliko tko ima primanja, da ne govorimo gdje proračunski novac curi na sve strane, u takvoj državi oni odluče opaliti roditelje, čistilice i čuvalice.
    da je sve uređeno kako treba (bez obzira što bi, naravno i dalje bile moguće malverzacije - ali POJEDINAČNE), onda bi i kažnjavanje susjeda koji ti je došao popravit špinu, kao i sufinanciranje vrtića prema primanjima, imalo smisla.
    ovako - ne.

inače, u rijeci je vrtić bio puno skuplji nego u zagrebu (prije ovog), ali smo uvijek spominjali pohvalni primjer zagreba gdje je eto gradsko izdvajanje za djecu na zavidnoj razini. odabrali su iz proračuna izdvajati baš za djecu. eto, to sad očito više nije slučaj.
    u rijeci postoji skala, vezana uz prosječnu neto plaću isplaćenu u hrvatskoj, i vezano uz broj djece korisnika usluga dječjeg vrtića rijeka.
    nisam sigurna, al ide ovako nekako - ako imaš dohodak koji prelazi tu prosječnu plaću, onda plaćaš jednu cijenu, ako imaš manje, onda plaćaš nižu cijenu. cijena se smanjuje s brojem djece, ne znam jel ima i besplatna kategorija.
    meni dođe, po skupljoj cijeni (odnosno najskupljoj - nema više cijene) vrtić oko 800,00 kn, a škola, cjelodnevni boravak, od ove godine oko 900,00 kn.
    i ko psu mi je žao što i mi u rijeci nismo prosvjedovali.
    jer sve zajedno iz proračuna se izdvaja oko 55 mil kn za vrtiće, a za cjelodnevni boravak puno puno manje. i onda je stvarno sramotno da nisu našli baš nigdje drugdje niti jednu stavku za uštedit, nego - ovu.
    njima niš ne znači, a nama to dodatno plaćanje srozava ionako jadan standard.
    koji je - jadan, imao ti i 10000 kn plaću. a da ne govorimo ako imaš manje. il puno manje.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Roditeljima iz drugih gradova skuplje već godinama

24.11.2010.

U mnogim hrvatskim gradovima nemaju baš razumijevanja za probleme Zagrepčana. U Bjelovaru, primjerice, već godinama primjenjuju gotovo jednak model - vrtić se plaća prema imovinskim razredima.

U Puli, gdje je život u odnosu na standard najskuplji, roditeljima je još teže. Osim onih koji primaju dječji doplatak, svi plaćaju 650 kuna, bilo dijete u vrtiću ili ne.

Cijene vrtića u Hrvatskoj variraju u prosjeku od 300 do 750 kuna. Koliko gradova, toliko politika. U Osijeku je cijena 300 kuna, u Vukovaru 490, u Zadru 700, a u Bjelovaru 750 kuna.

Roditelji mališana u Koprivnici, gdje nema prireza, vrtić plaćaju 500 kuna. Grad za vrtiće izdvaja 10 posto ukupnog proračuna. Ondje gotovo 1000 djece ide u dječji vrtić, što je više od 80% ukupnog broja djece vrtićke dobi.

Možda bi Koprivnica mogla dati nekoliko kreativnih savjeta ostalim gradovima - o tome kako proračun spasiti pametnim rasporedom prihoda, a ne na račun potomstva.
    http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx...ash=79afb355ec
    U novom Vinodolskom po novom 750kn

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

di je 2000?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cvijeta, kad me citiraš citiraj kako treba. RAdi se o tome da onaj tko ima troje djece plaća manje od sirotinje s jednim djetetom. Bez obzira na plaću ovog prvoga.
    I da pravdati sustav nije u redu ako ti odgovara.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 14.04.2011. at 11:33

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hoću reći "samo jer ti odgovara"

Naravno da ovaj što ima 3000kn ne kuži di je problem ovome što ima 7000kn.
    Isto tako onaj tko ima debelu kreditčinu za mali stan ne kuži di je problem ovome kojem su mama i tata ostavili kuću i vikendicu.
    Naravno da se ljudi ne kuže.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    neko plaća za tebe.

tko?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svaka čast cvijeto na ovom postu.
    potpisujem te u potpunosti!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

krumpiric Ja razumijem i jedne i druge i ne razumijem uopće inače ovaj kaos s zakonima i papirologijom u našoj Državi. Nažalost sve je napravljeno tako da svatko kopa rukama i nogama da sebi napravi bolje i da pritom traži rupe u zakonu. Svi smo postali "zvijerad" jer moramo kako tako preživjet.
    Ne dovede li se ova Država u red do ulaska u EU- ne želim ni pomisliti što će se dogoditi.

Sjećam se kad smo jednom raspravljali na ovoj temi da se javila čini mi se žena iz Novog Vinodolskog (nekog manjeg mjesta do N.V.) i rekla kako plaća vrtić 1500kn...morat ću to malo potražiti

Inače ja već sad plaćam vrtić s obveznim intergriranim programom 600 kn

Bilo bi lijepo kad bi vrtić mogao biti besplatan za sve!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je hrpa stvari ovdje kod vas potpuno nejasna.
    pričate o kreditima koje ste digli i koje otplaćujete iz svojih plaća. za koga ste ih digli? za susjeda? on živi u vašem stanu i vozi vaš auto? TO je vaša imovina i vi njom raspolažete. mogli ste birati - hoćete li živjeti cijeli život u podstanarstvu ili otplaćivati svoj stan - i sad svi skupa komentirate kako tu nema socijalne pravde jer ne ostane mnogo poslije plaćanja rata kredita za koje vam nitko nije uperio pištolj u glavu da ih dignete.
    druga stvar - oni koji imaju više - daju više. TO je socijalna pravda - to što sam ja imala mogućnost školovanja, što sam radila od svoje 10. godine, što sam naslijedila posao i naradila se na pranju suđa i pakiranju na stroju onda kad su moji vršnjaci sa svojim ''socijalnim'' roditeljima ljetovali, to zovem dobrim kapitalizmom, jer da bih došla do ovoga čime danas raspolažem sam prala gomile zahoda, peglala po stanovima i ništa mi nije teško raditi.
    da, imam dobru plaću. i debelo sam je u životu zaradila. i smatram da oni koji nisu imali tu sreću kao ja - jer svoje radno iskustvo i svoj život smatram rezultatom dobrog odgoja, zdravih odnosa u obitelji, zdravlja, zdravog odrastanja, zdravog odnosa prema novcu i sjajnih roditelja - smatram da ih trebam platiti više jer ih nažalost ima i previše koji nisu te sreće. pritom ne mislim na lijenčine u čijim sam društvima bila i čiji su roditelji crnčili preko godine da bi njihova dječica mogla troiti novce po bircevima preko ljeta, okretat runde i biti kraljevi tjedan dana na moru...
    mislim na one kojima roditelji nisu mogli priuštiti školovanje, koji su bili zlostavljani, bez mogućnosti iskakanja i probijanja iz svoje sredine, ograničeni fizički, psihički, nesretni itd.
    jasno je da ću ja uvijek platiti više jer imam mogućnost platiti više i zašto bi gore navedeni imali još manje nego što imaju zbog svojih okolnosti jer ja otplaćujem SVOJU kuću, svojim radom.
    to je socijalna pravda - i dobardan - funkcionira u razvijenom svijetu. u skandinavskim zemljama kazne plaćaš prema dohodovnom i imovinskom cenzusu, nije 500 kuna isto prekoračenje brzine onome koji ima primanja 20 000kn i onome koji ima primanja 2000kn. zakon je isti, ali kazna nije, jer će malo više onaj od 20 000kn osjetiti po džepu kad mu se stavi isti omjer kao i onom nesretniku.
    nisu svi ljudi isti, i komunizam je propao jer je tvrdio da jesu. i pošteno je da oni koji imaju više, plaćaju više jer se jednako tako nalaze u drugačijim poreznim razredima oni sa prihodom od 5000kn i oni sa prihodom od 10 000kn - gradski prirez je isti u postotku, ali porez nije.
    a druga stvar, imat ću ako Bog da, petero djece - ne zato jer financijski mogu (sigurna sam da ih mogu prehraniti i odgojiti) nego zato što želim.želim djecu svim svojim srcem, želim sjediti nasuprot svom suprugu za stolom punim djece, unuka...jer tu vidim svoje životno ostvarenje i pravi probitak i svoj smisao. i ako dignu školovanje na sumanute cifre, svejedno neću ostati na troje djece pa im pružiti fakultete svima nego ću ih naučiti raditi da si sami priušte stanove i fakultete.
    i smatram da je apsolutno pošteno da za svojih petero fiktivne djece plaćam minimalno vrtić bez obzira na svoja primanja, a na meni da ostane hoću li potpomagati vrtić kao što i danas radim iliću se zamarati time dobivaju li moja djeca od 200 kuna manje ili više dobrohotnih pogleda tete u vrtiću od onog koji plaća 1500kn.
    ali ono u čemu se apsolutno slažem jest da je ovaj propis, ako prođe, apsolutno podložan korupciji, netransparentan i u najmanju ruku nejasan.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

podstanarstvo, također, košta. šta ne? nije djaba.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivala prvotno napisa Vidi poruku
    i smatram da je apsolutno pošteno da za svojih petero fiktivne djece plaćam minimalno vrtić bez obzira na svoja primanja
    zašto to smatraš ako imaš neusporedivo veća primanja od "zlostavljanih nesretnika"?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ivala u jednom segmentu te mogu potpisat X

to je socijalna pravda - i dobardan - funkcionira u razvijenom svijetu. u skandinavskim zemljama kazne plaćaš prema dohodovnom i imovinskom cenzusu, nije 500 kuna isto prekoračenje brzine onome koji ima primanja 20 000kn i onome koji ima primanja 2000kn. zakon je isti, ali kazna nije, jer će malo više onaj od 20 000kn osjetiti po džepu kad mu se stavi isti omjer kao i onom nesretniku
    ma ja mislim da se većina nas slaže oko toga kao si sama rekla citiram
    ali ono u čemu se apsolutno slažem jest da je ovaj propis, ako prođe, apsolutno podložan korupciji, netransparentan i u najmanju ruku nejasan.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno bandić

ivala o čemu ti pričaš?????

nema to nikakve veze s cijenom vrtića....žalosno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivala prvotno napisa Vidi poruku
    i to je ono sto je probelm, svako gleda kako da prodje za 0 kn, i di smo onda. na sta ce liciti vrtici tad. jer ko ce dat sve te novce?
    ja sam vec napisala, a cini mi se i puno drugih.
    OK pomozimo onim koji su socijalni slucajevi, pomozimo onim kojim treba, ali zasto pomoci onim koji imaju a moze im vrtic biti 0 kn.
    e di je tu pravednost.
    i mene ne smeta sto ana ima troje, niti me smeta sto ti zelis petero, ali me smeta sve sto je nepravedno. a to je da razvedena majka koja zaradjuje 12000 kn mjescno tesko, odgaja sama svoje djete, otac ga vidja kako zeli, placa 1400 kn za svoje djete vrtic.
    ne to nisam ja, ali poznajem takve ljude.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno jedan komentar

evo jednog komentara

Citiraj Gojko Drljača, Večernji list prvotno napisa

Komentar
    “Gradonačelnik” koji svima stvara probleme

Poruka Milana Bandića da ga nije briga za ljude koji dobro zarađuju jedna je od najtužnijih epizoda u karijeri zagrebačkog kralja demagogije. Bandić je davno dokazao da je potpuno beskoristan. On nije u stanju riješiti ni jedan od krupnih gradskih problema, čak ni one koje je osobno stvarao. Zaduživao je grad da bi on i prijatelji špekulirali nekretninama, a sada bi haračio imućne koji imaju djecu u vrtićima. “Gradonačelnik” se napokon u potpunosti razotkrio: on je obični svadljivi i tvrdoglavi jarac koji ne radi ništa korisno nego živcira ljude. Naime, zagrebačke obitelji s primanjima koja bi ih osudila na plaćanje novog Bandićeva vrtićkog nameta toliko su rijetke da će stvarni financijski učinci na ukupno poslovanje dječjih vrtića biti potpuno zanemarivi. Prosječna je plaća u Zagrebu 5500-6000 kuna, a to znači da su prihodi po članu obitelji daleko manji. I točka. Zašto se onda Bandić tako besmisleno bandićevski ponaša? Koja je dijagnoza? Možemo samo pretpostaviti da je do Bandićevih moždanih vijuga ipak nekako doprla informacija da je u godinama “odgovornoga” gradonačelnikovanja uvalio grad u grde financijske nevolje pa bi ga sada izbavio, ali ne može smisliti ništa pametno i hrabro pa prosipa to što ima: ofucalu demagogiju. Nitko, naime, neće imati koristi od toga da tobože bogati više plaćaju vrtiće, ali svi će imati petljancije i dodatne troškove zbog prikupljanja potvrda o prihodima. Uostalom, građani s višim plaćama već su platili viši porez i Bandićev prirez te doprinose. A ako više plate i vrtić, ne bi li onda trebali tražiti i bolju uslugu za svoju djecu? Nadalje, ne treba zaboraviti da su obitelji s višim prosjekom primanja vrlo često i visoko zadužene te da su im stvarni neto prihodi relativno skromni. Je li cilj Bandićeva vrtić-harača, bez uvida u ukupnu imovinu, upropastiti takve obitelji? Zaključno, razumije li “gradonačelnik” da je socijalna diskriminacija u odgojnom sustavu izuzetno osjetljivo pitanje te da je možda otvorio Pandorinu kutiju? Ma ne razumije on to, naravno. Nek’ se stoga kloni ćorava posla!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jedna crtica o minimalcu, ne dobijaju svi na minimalcu obavezno tko zna kakvu silnu lovu na ruke.
    MM je na minimalcu i zato ćemo plaćati manje, ali da je prijavljen na pun iznos, plaćali bi opet manje, ili u najmanju ruku isto.
    I ne odgovara nam to što je tako prijavljen jer ne znam čime ćemo se prehranjivati u penziji, ali sad ćemo tu "olakšicu" iskoristiti mirne savjesti jer za to što ćemo vrtić plaćati manje kriva je država, a ne mi.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno komentar

stvarno je čovjek sve lijepo rekao

ali.....što će se dogoditi...jeli bandić toliko razuman????

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jedna crtica o minimalcu, ne dobijaju svi na minimalcu obavezno tko zna kakvu silnu lovu na ruke.
    MM je na minimalcu i zato ćemo plaćati manje, ali da je prijavljen na pun iznos, plaćali bi opet manje, ili u najmanju ruku isto.
    I ne odgovara nam to što je tako prijavljen jer ne znam čime ćemo se prehranjivati u penziji, ali sad ćemo tu "olakšicu" iskoristiti mirne savjesti jer za to što ćemo vrtić plaćati manje kriva je država, a ne mi.
    ja mislim da ni mi prijavljeni na ful nećemo imat što jest u penziji kako to ide...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U pravu si.
    Ono protiv čega smo svi vjerujem, je primjer koji sam već negdje navela, moji poznanici koji imaju privatnu firmu, stan (na firmu), dva bijesna auta (na firmu), vikendicu na moru (naslijeđe), on igra golf, ona rađa djecu i šopingira, a oboje su prijavljeni na minimalac. I primaju dječji doplatak. I vrtić će im biti badava.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a zena iz mog primjera koja mora platiti jos nekoga da uzme djete da bi prihodovla sredstva za zivot ce placati 1400 kn. i sad mi pricajte o pravednosti.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ovoliko ljubomore i gluposti na jednom mjestu još nisam vidila!!!
    OFF

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da i ja se pitam zasto se dam uvuci u sve ovo.
    eto kako nam je lijepo u gradu, ni oko vrtica ne mozemo biti slozni, a bez daljenjeg da necemo biti ni jednaki.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Franciska75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovoliko ljubomore i gluposti na jednom mjestu još nisam vidila!!!
    OFF
    Tko je na koga ljubomoran?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa svatko od nas zna nekoliko prijemra u svojoj okolini na kojima se može pokazati koliko je ovaj prijedlog nepravedan.
    Mi smo recimo baš o tome razgovarali nedavno sa prijateljima koji imaju iste prihode kao mi, imaju jedno dijete više pa im se prihodi dijele na više osoba i time automatski spadaju u niži razred za plaćanje - a još jedna sitna razlika između njih i nas je da su oni naslijedili veliki stan u centru grada, a da mi otplaćujemo prosječni stan na periferiji i za njega dajemo gotovo cijelu jednu plaću.
    Kako se onda to što bi mi vrtić plaćali puno više od njih može nazvati socijalnom pravdom? Fakat ne znam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa svatko od nas zna nekoliko prijemra u svojoj okolini na kojima se može pokazati koliko je ovaj prijedlog nepravedan.
    Mi smo recimo baš o tome razgovarali nedavno sa prijateljima koji imaju iste prihode kao mi, imaju jedno dijete više pa im se prihodi dijele na više osoba i time automatski spadaju u niži razred za plaćanje - a još jedna sitna razlika između njih i nas je da su oni naslijedili veliki stan u centru grada, a da mi otplaćujemo prosječni stan na periferiji i za njega dajemo gotovo cijelu jednu plaću.
    Kako se onda to što bi mi vrtić plaćali puno više od njih može nazvati socijalnom pravdom? Fakat ne znam.
    eto to.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tko zna možda Bandić želi da "bogati"(pod tim mislim na one koji malo više zarađuju, a ne na ovih jedinh par bogataških familija u RH) djecu daju u privatne vrtiće- a tko će mu onda plaćati gradske-tužno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A zašto bi dali, pa i privatni vrtići će poskupjeti, tj, i tu će se udio roditelja određivati prema imovinskom cenzusu.

Bandić želi sakupljati bodove za izbore na jeftinoj populističkoj politici, to je ono što on želi, i u tom smjeru idu njegovi prijedlozi i njegov 'udri bogataša' stil.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naša ravnateljica kaže da očekuju 50% smanjenja prihoda. I bez ispisivanja djece.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto bi dali, pa i privatni vrtići će poskupjeti, tj, i tu će se udio roditelja određivati prema imovinskom cenzusu.

Bandić želi sakupljati bodove za izbore na jeftinoj populističkoj politici, to je ono što on želi, i u tom smjeru idu njegovi prijedlozi i njegov 'udri bogataša' stil.
    Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Tko zna možda Bandić želi da "bogati"(pod tim mislim na one koji malo više zarađuju, a ne na ovih jedinh par bogataških familija u RH) djecu daju u privatne vrtiće- a tko će mu onda plaćati gradske-tužno
    ma mislila samto oak cinićno u smislu; ako "bogataši" (mislim koji glupi naziv za ljude s većim primanjima) ispišu djecu ili ih daju u privatne vrtiće, onda će on u pravom smislu imati "besplatne" gradske vrtiće, jer bio onda po toj logici u gradskim vrtićima ostali samo oni koji ih ne moraju plaćat,tj.oslobođeni su plaćanja-da nije tužno bilo bi smješno..

glupo mi je što to sve ide od 1.7. kad većina djece ne ide u vrtić već su dežurstva...pa nekako mislim da će on to opet u 9-10 mj. vratiti na staro

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naša ravnateljica kaže da očekuju 50% smanjenja prihoda.
    ovo mene zanima.
    hoće li podaci o tome biti javni, kada već tim koji je radio proračun nije imao nikakvu viziju kako će se cijela priča odraziti na gradsku blagajnu.

sve je počelo time da treba napuniti gradski budžet.
    a sada ispada da će se još više isprazniti i to opet kako bi bandić pokupio bodove sebi.

eto, sad ga čekamo i u saboru.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ispred policije je red na cestu barem 500 metara. Prema straosnoj dobi zaključujem da su to sve bake i dede koje će se prijaviti na adresu gdje i unuk koji ide u vrtić.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •